Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Botezat după locul în care tatăl său a jucat la Mondialul din 1998

[starttext]





Denis Ciobotariu a fost împrumutat sezonul trecut la Chindia Târgoviște, contribuind din plin la asensiunea acestei echipe până în play-off-ul de promovare în prima divizie // FOTO: Raed Krishan





Ultimul debutant din lotul dinamoviștilor, Denis Ciobotariu (20 de ani), a primit numele de botez, Denis, în cinstea prezenței tatălui său la Mondialul din Franța, când a jucat la Saint Denis.




Vara 1998 a însemnat ultima prezență a "tricolorilor" la un Campionat Mondial. Un dublu moment de bucurie în familia lui Liviu Ciobotariu. Fundașul care atunci avea 27 de ani a fost alături de Generația de Aur la turneul din Franța, iar soția sa, Carmen, îi dăruia al doilea fiu al cuplului.

Este vorba de Denis, care a debutat luni seară în Liga 1 în prima echipă a lui Dinamo. Acum 20 de ani, puștiul recomandat drept fundaș cu viitor în fotbalul românesc a primit prenumele în cinstea participării lui Ciobotariu senior la Coupe du Monde.

Au povestit prieteni ai familiei: "Ciobi urma să joace pe diverse stadioane în Franța și urmărind unde sunt meciurile, i-a plăcut cum sună Saint Denis, acolo unde e «Stade de France». Astfel mezinul familiei a primit prenumele Denis. Acolo s-a jucat meciul cu Tunisia, iar tricolorii credeau că aceea va fi partida decisivă. Până la urmă, dacă vă aduceți aminte, naționala a fost calificată după 1-0 cu Columbia și 2-1 cu Anglia. La Saint Denis a fost meciul când s-au vopsit blonzi".

Ciobotariu senior a jucat în Franța '98 în cele patru partide, inclusiv optimile cu Croația (0-1), fiind integralist în toate.




Ciobi junior duce mai departe numele tatălui, care a impresionat și el în tricoul "câinilor", vreme de două sezoane, până când a fost transferat la Standard Liege pentru 1,2 milioane de dolari.

Florin Bratu l-a promovat pe Denis în prima divizie luni seară, contra Viitorului (1-0), după ce cel mic a fost căpitanul cu care juniorii A ai "Mitralierei" au câștigat titlul național în vara lui 2017, tot într-o finală împotriva Academiei lui Hagi.

"Fiecăruia îi vine rândul, nu-mi era teamă de debutul în prima divizie. Eu nu sunt deloc un tip emotiv. Pentru mine, fotbalul se joacă cu zâmbetul pe buze"
Denis Ciobotariu, fundaș Dinamo

2 goluri
în 34 de meciuri a avut Ciobi junior sezonul trecut pentru Chindia, inclusiv golul din meciul decisiv cu FC Voluntari ce-a dus partida la penalty-uri, când s-au impus ilfovenii

FOTO: Raed Krishan
sursa: www.gsp.ro
[endtext]

Comentarii