Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Un club tot mai mic, mic, mic. Dinamo

[starttext]






Permalink to Un club tot mai mic, mic, mic. Dinamo



Dacă Becali mai pune 250.000 de euro la oferta inițială de 750.000 de euro plus Qaka, Negoiță se suie personal în mașină și-l conduce pe Nistor la baza FCSB din Berceni
Permalink to Un club tot mai mic, mic, mic. Dinamo




Așadar, Dan Nistor, căpitanul lui Dinamo, se va transfera la FCSB.

E ca și cum, cândva, Lucescu, Cornel Dinu, Andone sau Lupescu ar fi luat-o la sănătoasa spre marea rivală Steaua, ademeniți de vorbele dulci ale lui Valentin Ceaușescu.

Dar asta era acum 30-40 de ani. Erau vremuri când Securitatea n-ar fi permis nimănui să sară în barca Armatei.

Și mai era ceva. Pe atunci, Dinamo avea orgoliu, jucătorii erau mândri că joacă pentru clubul din Ștefan cel Mare chiar și în perioadele grele, fără mari performanțe, în care Steaua câștiga Cupa Campionilor și juca frecvent sferturi europene.

Azi, să pleci de la Dinamo la clubul finanțat de George Becali a devenit un pas uriaș în carieră. Când tu ajungi să joci în play-out cu Daco-Geții și Doamna Chiajna, un meci din grupele Europa League, fie el și cu o echipă măruntă, ți se pare clar un progres.

Cam asta simte Nistor în orele astea.

În cazul transferului său nu mai există dacă, ci doar când. Jucătorul va câștiga cel puțin 15.000 de euro pe lună, va primi un bonus de instalare consistent și va avea prime importante la performanțele europene ale echipei lui Becali.

Practic, el va reveni la nivelul salarial de la CFR, la care renunțase atunci când a semnat cu Dinamo. Trucul lui Negoiță cu mărirea veniturilor prin bonusuri stufoase de performanță reprezintă stuf tras prin ochii fotbaliștilor. Conducerea lui Dinamo știe că aceste performanțe nu au cum să fie atinse, fotbaliștii sunt și ei conștienți că sumele adiționale din anexa financiară sunt pură fantezie.

În teorie, stimularea performanței e sănătoasă, dar pentru asta îți trebuie un club sănătos.

Dinamo e bolnav de mult. Maladia a apărut odată cu jaful lui Ianul și s-a agravat după intrarea lui Cristian Borcea în club și sifonarea complice a banilor în conturile fraților Ioan și Victor Becali. Pentru o vreme, frauda a ținut pentru că erau performanțe. Borcea avea acces la butoane, Becali avea jucători la alte echipe și încă mai impresaria fotbaliști buni.

Apoi a venit Negoiță.

În cazul lui, teoria a fost sănătoasă. Reducând cheltuielile, noul patron a redus sifonarea de bani.

Problema lui Negoiță este că a redus și pretențiile, recrutând oameni slabi, neștiutori sau conectați încă la sistemul mafiot din Liga 1.

Negoiță, însuși, e o simplă marionetă fotbalistică, ușor de influențat de antrenorii și conducătorii din jurul lui.

Într-un singur domeniu, patronul e inflexibil.

Banii. Puțini sau mulți, oricum, numai bani să fie.

De aceea, vânzarea lui Nistor a devenit o simplă chestiune de bani. Nu contează că e vorba despre căpitanul echipei tale, nu contează că Dinamo își pierde orice fărâmă de orgoliu, că beneficiarul va fi George Becali. Nu. Negoiță vinde, iar asta e clar din declarația jucătorului: “Nimeni din club nu a discutat cu mine!”.

Practic, nefăcând nicio contraofertă, Negoiță își împinge jucătorul în brațele lui Becali, unde acesta era oricum ademenit de manevrele Anamariei Prodan, agenta pe care Negoiță inițial o blocase la club.

Acum, mai contează doar cifrele.

Dacă Becali mai pune 250.000 de euro la oferta inițială de 750.000 de euro plus Qaka, Negoiță se suie personal în mașină și-l conduce pe Nistor la baza FCSB din Berceni. Apoi decontează benzina pe compania care deține megalomanicul hotel Rin.

Evident, clubul nu va muri după plecarea lui Nistor, însă acest transfer va fi încă o dovadă că Dinamo a devenit o pepinieră, un fel de Daco-geții în variantă canină.

O pepinieră în care nu doar lipsa de ambiție a lui Negoiță e un handicap. Încet, încet, în club se reinfiltrează Ioan Becali, impresarul condamnat pentru fraudarea lui Dinamo și care deja se întâlnește în secret cu antrenorul Bratu și cu directorul Dănciulescu.

“Și dacă se întorc Becali și Borcea, ce? Mai bine decât Negoiță!”, spun deja mulți fani.

E ca și cum un cetățean și-ar dori ca hoții să-i fure tot ce are, doar să nu-i mai abuzeze nevasta.

sursa: blogsport.gsp.ro/costinstucan
[endtext]

Comentarii