Ultima Postare

Anunț Special: Surpriză de proporții pentru suporterii lui Dinamo

  sursa foto: GSP.ro Meciul dintre Dinamo și Petrolul va fi desfășurat cu accesul publicului. Tinerii cu vârste de până la 14  ani vor putea asista la confruntare de pe „Arcul de Triumf”, care este programată să aibă loc luni, 1  aprilie, începând cu ora 20:30. LPF a confirmat anunțul făcut inițial joi în cadrul interviului acordat de Andrei Nicolescu. Această decizie vine în lumina sancțiunii de 4 etape impuse „câinilor” în urma incidentelor de la meciul cu UTA Arad. „Există o dispoziție regulamentară care spune că se poate juca cu copii, în condițiile în care un adult  însoțește un grup de 10 copii. Am vorbit cu colegii mei de la LPF, i-am rugat să ia legătura cu reprezentanții clubului Dinamo și UTA să vedem ce își doresc mai departe. În funcție de ce își doresc ca organizatori le vom acorda tot sprijinul în condiții regulamentare”, a precizat Justin Ștefan, pentru Fanatik . Fanii lui Dinamo București sunt excluși de pe arena pentru următoarele patru etape ale p

Post Top Ad






FOTO | Pentru a bate palma cu spaniolii, Ionuţ Negoiţă vrea acum ca aceştia să-şi asume şi procesul de bancrută frauduloasă








Ionuț Negoiță, conferința integrală: "Datoriile lui Dinamo sunt de ...


Fondul de investiţii spaniol, condus de Herminio Menendez, n-a renunţat şi a venit cu dovezile necesare pentru a demonstra că toate cerinţele lui Ionuţ Negoiţă au fost îndeplinite.


Deşi spaniolii au îndeplinit toate cerinţele impuse de Ionuţ Negoiţă, vânzarea clubului Dinamo încă n-a fost definitivată. Iar totul din cauza actualului finanţator al echipei din Ştefan cel Mare. Pentru a bate palma cu spaniolii, Ionuţ Negoiţă vrea acum ca aceştia să-şi asume şi procesul de bancrută frauduloasă în care este implicat, într-un dosar legat de insolvenţa clubului Dinamo.

Aşa cum au promis, spaniolii au pregătită suma de 10 milioane de euro pentru a fi investită la clubul din Ştefan cel Mare. De altfel, fondul de investiţii condus de Herminio Menendez şi-a trecut în contract obligaţia de a plăti 500 de mii de euro, penalităţi, dacă nu va respecta termenul de 30 de zile pentru achitarea celor 10 milioane de euro. Pentru a fi sigur şi de acest detaliu, Ionuţ Negoiţă a primit şi un extras de cont cu suma prevăzută pentru penalităţi. Mai mult, mandatul notarial al Fondului de Investiţii Alondra, cu toate datele necesare despre fond şi despre administratorul firmei, un avocat renumit în Spania, a fost trimis încă din data de 29 aprilie.



"Termenul de plată a sumelor investite a fost impus de situaţia existenta (masurile de prevenire Covid-19) în România şi spaţiul european cât şi de lacunele legislaţiei din România privind acţionariatul străin în cluburi sportive (exista interdicţia de a fi acţionar majoritar într-un club sportiv o persoana fizica sau juridica străină) astfel acţionar majoritar la Dinamo 1948 SA a trebuit în mod necesar sa fie o societate înregistrată în România (societate creata de o saptamana şi care are ca unic asociat societatea investitoare din Spania).

 

O alta dificultate de virare a sumei intenţionat a fi investite în club a reprezentat-o legislatia privind prevenirea spălării banilor şi cea privind desfăşurarea activităţii fotbalistice care nu permit ca sume de bani de la terţi sa între în conturile unul club de fotbal de la un terţ (banii aflându-se în societatea spaniola care era un terţ fata de club nu se putea face deci virament direct ci banii trebuiau întâi viraţi din societatea spaniola în societatea romana şi din societatea romana în club)

Or, în lipsa administratorului potenţialului acţionar pe teritoriul Romaniei  nu se putea înfiinţa un cont în România pentru societatea nou înfiinţată şi deci nu putea sa se opereze plata în lipsa unui cont.

Pentru acest motiv am prevazut un termen de 15-30 de zile pentru ca sumele investite sa ajungă la dispoziţia clubului (pentru ca administratorul societăţii din România, cetăţean spaniol aflat în Spania sa poată ajunge în România şi sa înfiinţeze cont şi apoi sa se dispună cele doua viramente succesive - Spania - România" , a spus Toni Curea, reprezentatul fondului de investiţii spaniol şi al lui Herminio Menendez, pentru Telekom Sport.

"Pe lângă toate aceste sume, mai avem:
- 155.000 euro drepturile de televizare din luna iunie 2020 (ultima tranşă din sezonul în curs),
- 270.000 euro costul bazei de la Săftica,
- 120.000 euro din drepturile de televizare din sezonul 2020-2021, o parte încasaţi deja în avans şi o parte cesionată pentru alte datorii
- aproximativ 1.000.000 euro Rotariu Dorin
- 1.000.000 euro costul litigiului cu Ionuţ Şerban
- 1.070.000 euro prejudiciul eventual ce va trebui acoperit de Dinamo în urma dosarului privind bancruta frauduloasă" , a continuat Toni Curea.

Spaniolii au pus la dispoziţia Telekom Sport actele necesare (CLICK AICI PENTRU GALERIA FOTO) prin care demonstrează că toate cerinţele de până acum ale lui Ionuţ Negoiţă au fost îndeplinite, iar Toni Curea a lămurit şi situaţia presupusei discuţii dintre reprezentanţii PCH şi Herminio Menendez. Cum reprezentanţii galeriei "câinilor" au pus la îndoială resursele financiare şi toate intenţiile fondului de investiţii spaniol, Toni Curea a ţinut să precizeze că nimic nu este adevărat, iar reprezentanţii fanilor PCH n-au luat niciodată legătura cu acţionarul fondului de investiţii spaniol.

"În ceea ce priveşte declaraţiile în mass media ale unora dintre cei intitulaţi conducători ai Asociaţiei PCH a suporterilor Dinamo şi cele publicate de către Asociatie pe propriile pagini social media arătăm următoarele:

1. Ne declarăm dezamăgiţi de atitudinea avută de aceştia atât fata de noi, cât şi fata de propriii colegi din Asociaţie. Cu atât mai dezamăgiţi cu cât capitolul suporteri a fost unul esenţial pentru noi şi noi suntem cei care au iniţiat legătura cu Asociatia.
2. Astfel, comunicarea s-a făcut cu Sorin Vlădescu şi Robert Thomas pe care i-am asigurat de buna noastră credinţă şi ne-am arătat disponibili la solicitările lor.

3. În aceste condiţii, orice acţiuni care rivalizează cu o prestaţie de detectivi particulari nu erau necesare întrucât nu au existat elemente pe care sa ni le fi solicitat şi sa le fi refuzat. Dimpotrivă, această pseudo-cercetare face dovada evidentei rele credinţe a celor care au confiscat în propriul interes glasul colectiv al suporterilor.

4. Pretinsa culegere de informaţii bănuim ca este în integralitatea inventata întrucât putem afirma fără dubiu ca:
- nu s-a luat niciodată legătură cu domnul Herminio sau cu vreun reprezentant al societăţii Alondra Proyectos e Inversiones
- societatea are o situaţia patrimoniala foarte bună, nu este nici pe departe "plina de datorii", existând astfel în concret dovada unor sume importante în conturile societăţii, dovezi pe care le-am oferit a le pune la dispoziţia clubului.

5. Atitudinea lor de pretinsa investigaţie este cu atât mai surprinzătoare cu cât în comunicările cu noi, asa zişii reprezentanţi ai suporterilor ne-au asigurat de susţinerea lor în permanenţă şi nu ne-au solicitat dovezi si nu şi-au exprimat îndoieli.

6. Credem ca suntem în prezenta unei duble manipulări, odată fata de noi prin aceea că nu au arătat indoielilor lor, iar a doua fata de colegii lor din Asociatie ca nu au prezentat în mod corect informatiile.

7. Mergând pe modul de desfăşurare a evenimentelor, se impune a fi analizat principiul cui prodest, astfel ne putem gândi că există o legătură indisolubila între dezinformarile prezentate presei şi colegilor şi eşuarea negocierilor între noi şi actualii actionari ai lui Dinamo, mai ales în condiţiile în care negocierile au eşuat atunci cand din partea acţionarilor au apărut informaţii ca cerinţele noi adăugate reprezinta solicitarea expresa a fanilor, mai precis a aşa zişilor reprezentanţi.


 
8. Conchizând, atragem atenţia asupra faptului ca uzitând informaţii fără suport (contactul cu domnul Herminio, incapacitatea pretinsa de plată a societatii spaniole) şi prin jocul dublu fata de noi şi de colegii lor, s-a ajuns la eşecul negocierilor de preluare de către noi a clubului si concomitent la oferta făcută de "reprezentanţi" în numele Asociaţiei.

9. Sa fie oare o coincidenta ca în aceeaşi zi în care au convins acţionarii actuali sa respingă oferta noastra (fapta asumata de către Robert Thomas în declaraţia apărută pe sport.ro în care pretinde că au salvat Dinamo de "o mare teapa" adică de noi) au şi hotărât să preia ei clubul în numele suporterilor? Nu cumva prima acţiune (informarea falsa în privinţa investigaţiilor) a deschis drumul celei de-a doua acţiuni (oferta lor de preluare în numele suporterilor ca unica şansă de salvare a clubului)?

10. Asiguram de tot respectul şi aprecierea noastră pe adevăraţii fani ai lui Dinamo care au strâns bani din toate sursele şi au cedat proprii bani pentru salvarea clubului. Dar adresăm public întrebarea - ei considera ca oferta noastră de investiţie a 10.000.000 euro asumata şi garantata şi aducerea la conducerea societăţii a unor nume de profesionişti (Herminio şi Ioan Andone) poate fi inferioara ofertei lor de a prelua clubul cu datorii scadente de cel puţin 2.000.000 în 3-4 luni, fără nicio perspectiva concreta de sursa de finanţare? Care este în concret interesul adevăraţilor fani ai clubului, ca pe umerii lor sa se urce anumite persoane cu interese şi sa preia clubul cu datorii fără nicio perspectiva de finanţare, sau sa se preia clubul de cineva care a garantat o injectie financiara de 10.000.000 euro imediata?" , a spus Toni Curea, reprezentatul fondului de investiţii spaniol şi al lui Herminio Menendez, pentru Telekom Sport.

Cine este Herminio Menendez, reprezentantul fondului de investiţii care preia Dinamo
Herminio Menendez este acţionar al fondului de investiţii, însă şi un nume foarte cunoscut în sportul spaniol. Fost canotor, omul de afaceri în vârstă de 66 de ani a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice Montreal 1976 - barca de 4 rame, Moscova 1980 - barca de două rame şi bronz la aceeaşi ediţie, în barca de două rame.

Şi-a încheiat cariera după Jocurile Olimpice Los Angeles 1984, a intrat în Comitetul Olimpic Spaniol şi a deţinut ulterior funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Spaniole de Canotaj. De asemenea, a făcut parte din Comisia pentru Sport, unde a participat la elaborarea unei legi a sportului, în 1989.

În ianuarie 1994 a schimbat domeniul şi a mers către fotbal. A fost numit director general la Sporting Gijon, unde proiectul său a dus la rezultate peste aşteptări.

Rezultatele bune i-au adus o ofertă de la FC Sevilla, pentru funcţia de director general, în decembrie 1996, care atunci se afla într-o situaţie financiare foarte delicată. Herminio Menendez a pus la cale un plan de redresare, a reuşit să echilibreze situaţia financiară şi a transformat clubul într-o echipă care avea să devină o forţă a Spaniei. De asemenea, Herminio Menendez este cel care l-a crescut pe Monchi - unul dintre cei mai apreciaţi manageri de fotbal. De altfel, i-a şi lăsat lui Monchi funcţia pe care o avea la FC Sevilla. 




sursa: telekomsport.ro

Comentarii