Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Ionuț Șerban: "Urăsc clauza aia nenorocită! Nu sunt eu vinovat. Mi-am irosit 5 ani din viață”








Ionuț Șerban a mărturisit că e înțelegător:




Mijlocașul Ionuț Șerban, 24 de ani, își strigă disperarea, fiind blocat la Dinamo într-un contract cu o clauză uriașă, și spune că nu i s-au dat șanse pentru a se afirma.

Dinamo e în pericol ca în foarte scurt timp să fie nevoită să achite 1 milion de euro. Motivul? Clauza din contractul lui Ionuţ Şerban, cumpărat de la Sportul Studenţesc în 2013. Aceasta prevede că în cazul în care Dinamo se desparte de Ionuţ Şerban, indiferent din ce motiv, atunci Vasile Şiman, patronul echipei care îl cedase pe fotbalist, se va alege cu un milion de euro.
Dinamo e în pericol ca în foarte scurt timp să fie nevoită să achite un milion de euro. Motivul? Clauza din contractul lui Ionuţ Şerban, cumpărat de la Sportul în vara lui 2013. Acordul prevede că în cazul în care Dinamo se desparte de fotbalist, indiferent de motiv, atunci Vasile Şiman se va alege cu un milion de euro. GSP.RO a scris zilele trecute că mijlocașului de 24 de ani i s-a oferit un salariu de 3.500 de euro lunar, cu 1.500 € sub venitul lui din prezent. El ar vrea același salariu ca acum, adică 5.000 €, și un bonus de instalare de 20.000 €.

Ionuț Șerban: „Nu vreau să-i fac probleme lui Dinamo”
- Ionuț, hai să dăm cărțile pe față: îți expiră contractul în vară, ce faci, continui, pleci?
- Stai, te rog, stai! În primul rând, a rămas să mai discutăm, am ținut legătura cu Bogdan Bălănescu, cred că am avut convorbiri OK, să vedem ce va fi, nu e ceva închis. În al doilea rând, și poate dezvoltăm asta imediat, nu vreau să-i fac probleme lui Dinamo. În al treilea rând, situația e așa: am discutat doar despre prelungire, nu s-a vorbit de o sumă anume, n-am cerut mai mult, nici n-am ajuns la discuții despre bani de fapt!
 

- Unde nu vă înțelegeți?
- Clubul vrea prelungire pe un an, eu sunt OK, dar problema mea cea mare e că nu joc! Restul, chestii financiare, le-am rezolva noi. 

- S-a vorbit că ai 5.000 de euro, că ai vrea mai mult sau măcar la fel, că ți s-a oferit mai puțin.
- Repet, n-am ajuns la bani! Nu cred că eu câștig mult. Hai să privim adevărul în față: acum, în Liga 1, salarii mari sunt peste 10.000 de euro. Eu am avut și am cerut mereu salariu normal. Eu vreau niște garanții.

- Păi, și cum vezi tu situația? Că nici Messi nu cred că are trecut în contract că joacă.
- Vreau șanse egale cu ceilalți coechipieri. Asta vreau. Și cred că putem ajunge la o înțelegere. Eu chiar cred că sunt șanse să ne înțelegem! Am discutat cu Bogdan destul de multe chestii, de multe ori, de aceea cred că se poate.

„Nu știu când ni se vor plăti restanțele. Perioade dificile au mai fost la Dinamo, situația nu e chiar atât de gravă cât se prezintă în media, probabil, se va rezolva. Trebuie! Jucătorii neplătiți nu dau randament maxim, nici în România, nici la Barca sau Real"
Ionuț Șerban, mijlocaș Dinamo

„Clauză nenorocită"
- Cu tot respectul, dar asta nu-ți poate asigura nimeni, orice ți-ar spune acum unul sau altul.
- Știu asta, că nu sunt copil. Știu că pot mai mult, nu am pretenții exagerate. Eu, practic, am fost mereu legat de mâini și de picioare cu contractul acesta. Și mi-am irosit cel puțin 5 ani din cariera mea fotbalistică! Am pus eu clauza aia nenorocită?! 

- Adevărul e că ai ajuns celebru cu clauza asta.
- O urăsc! Nu e normal să fiu scos eu vinovat. Nu crezi că am avut propuneri să mă duc împrumut să joc undeva? Am încercat și eu de atâtea ori. Dar trebuie și acordul clubului, iar ca să nu existe riscul de interpretare a clauzei, n-am mai plecat nicăieri. Mi s-au dat câteva șanse la început, cu Stoican și o parte cu domnul Rednic, apoi, practic, am fost dat la o parte. Hai să vedem cum a fost situația mea, vrei?

„Visam noaptea că joc, apoi mi s-a luat"
- Te rog!
- Nu pot să dau vina pe un jucător sau altul, nu pot să zic că sunt Pirlo, însă șanse n-am avut mai deloc. A fost scoasă în față clauza asta blestemată. Practic, am dispărut total din fotbal. Din vina mea? Dacă vrei să mă vinzi, cui și pe ce să mă vinzi dacă nu-mi dai șanse?! Am jucat o dată la 9 etape câte 20 de minute. Serios, păi, nici Messi nu impresionează așa! N-ai ritm, n-ai vlagă, n-ai nimic. Știi că de multe ori mi-am zis: "Poți să intri acum și să dai 3 goluri într-un sfert de oră, meciul viitor tot nu joci!?". La antrenamente, mă simțeam bine, dădeam tot, simțeam că mișc și munții din loc, visam noaptea că joc. Când venea meciul... Nici nu eram în lot! Mai trecea o săptămână, apoi alta, tot așa, m-am plafonat fără să realizez. Unii poate că s-au mai dat loviți, eu niciodată! Nu cred că există vreunul dintre cei 6-8-10 antrenori pe care i-am avut până acum la Dinamo să zică: «Șerban n-a făcut pregătirea cum trebuie!». Mereu, mi-am dat interesul și știi de ce?

- De ce?
- S-a tot vorbit că voiau să mă dea la Șahtior Donețk, habar n-am, știu doar că ne-au chemat pe mine și pe Dorin Rotariu de la lotul național să jucăm într-un amical Dinamo cu formația lui nea Mircea Lucescu, iar noi am jucat la ucraineni. Dacă eram terchea-berchea, mai jucam? Mă mai băga acolo? Hai să vă mai zic ceva: am fost căpitan la loturile naționale de juniori, la under 17, la under 18, așa că... Dacă voiau să mă vândă, ar fi trebuit să-mi dea șanse, cine mă lua din postura de spectator?!

- Cum crezi că se va rezolva?
- Ironia vieții este că într-un fel sau altul se va rezolva, pentru că-mi expiră contractul. Nu mai merge cu amânatul. z

 

„Nu se poate face sport de performanță cu masca la gură. De-abia poți respira cu ea mergând de acasă până la supermarket. Cum crezi că poți alerga cu aia la 30 de grade Celsius?! M-am pregătit cum am putut: TRX, în curte, pe bandă, am alergat pe scări"
Ionuț Șerban, mijlocaș Dinamo 

59 de meciuri
a strâns mijlocașul în tricoul roș-albilor din vara lui 2013, reușind un gol. În această ediție, a prins o singură dată lotul de 18





sursa: www.gsp.ro

Comentarii