Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Victorie cu eurogoluri în Liga Campionilor: Dinamo - Motor Zaporojie 35-31

[starttext]




Victorie cu eurogoluri în Liga Campionilor: Dinamo - Motor Zaporojie 35-31



Dinamo Bucureşti a obţinut o victorie mare în Grupa D a Ligii Campionilor, scor 35-31 cu Motor Zaporojie. ”Câinii” au urcat pe locul 1 provizoriu, având 3 puncte după 2 etape.

Dinamo – Motor Zaporojie 35-31 (15-13)

Irimuş, Grigoraş – portari; Capotă, S. Esteki 7, Asoltanei 4, Cîmpan, Şania, Mironescu 1, Savenco 1, Ragot 2, Şandru 6, A. Esteki 4, Mocanu, Bera, Vrankovic 8, Mousavi 2. Antrenor: Eliodor Voica

Kireen, Komok – portari; Zhukov 2, Buinenko 1, Kubatko 3, Malasinskas 7, Gunko 1, Denysov, Doroshchuk, Kozarevych 1, Kalarash 1, Zhuk, Sokora 8, Shelmenko 7, Pukhouski. Antrenor: Mykola Stepanets 


Prima partidă jucată de Dinamo în Ştefan cel Mare, în Liga Campionilor, după 1990, a fost o adevărată propagandă pentru handbalul românesc. Trupa lui Eliodor Voica a intrat puţin timorată, dar a încheiat entuziasmant, cu o victorie pe care o aştepta de foarte mult timp, spre deliciul suporterilor prezenţi la meci.

Succesul cu Motor Zaporojie s-a născut greu în primele 25 de minute. Campioana României a intrat în meci cu două eliminări văzute de Allakharam Esteki, iar foarmaţia oaspete a profitat, preluând iniţiativa. Shelmenko, interul dreapta al lui Motor, a fost vioara întâi, astfel că după numai 18 minute de joc scorul indica 7-10.

Eliodor Voica a efectuat mai multe modificări în primul ”7”, mizând pe legiunea iraniană. Mutările aveau să fie inspirate pentru că jucătorii din Golf au dat recital, fiind susţinuţi şi de croatul Jakov Vrankovic. Alireza Mousavi a adus un mare plus în sistemul de apărare, din ”spate” plecând şi revenirea lui Dinamo. Cu două intercepţii în apărare, gazdele au revenit la 12-13 în minutul 27, însă iureşul a ţinut până în ultima secundă. În numai 5 minute, băieţii lui Eliodor Voica au marcat şase goluri consecutiv şi au încheiat primele 30 de minute cu 15-13. Ultimul gol înscris de Sajad Esteki a fost de generic, un eurogol care foarte probabil va fi luat în seamă şi de Federaţia Europeană la alcătuirea topului celor mai frumoase reuşite.

Dinamo a intrat pe val la cabine şi a continuat în aceeaşi manieră şi la revenire. Apărarea a continuat să funcţioneze, Grigoraş fiind ”acoperit” în poartă, iar multe goluri au fost înscrise lejer, pe contraatac (şapte pe durata celor 60 de minute). Astfel, diferenţa maximă în favoarea gazdelor a fost atinsă în minutul 39: scor 22-18. Ritmul de joc a fost destul de sufocant, iar Dinamo a dat ceva semne de oboseală, de relaxare la mijlocul reprizei secunde. Dar Eliodor Voica a intervenit din nou, cu un time-out în minutul 47 la scorul de 26-25, când a făcut alte câteva schimbări. Banca lui Dinamo este destul de lungă în acest sezon, iar antrenorul a avut de unde alege. Irimuş a revenit în poartă, iar Ragot şi Şandru au intrat în atac.


Linia de 9 metri cu care Dinamo a câştigat titlul în sezonul trecut s-a refăcut, la fel şi diferenţa de patru goluri, scor 29-25 (min. 50). Din acel moment, Dinamo nu le-a mai permis adversarilor să revină în meci pentru că a avut pe final şi o poartă imbatabilă, Irimuş adunând 5 intervenţii în această perioadă, mai multe decât în tot restul jocului.

Finalul de joc i-a aparţinut lui Ciprian Şandru care a dat la rândul lui două eurogoluri. Dinamo a punctat atât în clasamentul Grupei D, dar şi la impresia artistică, la revenirea în Ştefan cel Mare. Cu acest succes, viitorul deja sună bine în Liga Campionilor.

Dinamo – Motor Zaporojie 35-31 (15-13)














sursa : www.prosport.ro
sursa video : www.digisport.ro

[endtext]

Comentarii