Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Analiză | Dinamo - echipa cea mai dezavantajată de arbitri în acest sezon de Liga I. Steaua - beneficiara erorilor de arbitraj

[starttext]




ttt




După primele 10 etape scurse din Liga I, se poate trage o concluzie. Judecând după verdictele experților Dolce Sport oferite la finalul fiecărei etape, Dinamo este echipa care a fost cea mai dezavantajată de arbitri, iar Steaua a fost formația care a beneficiat de cele mai multe erori comise în favoarea ei.



Problema arbitrajelor din Liga 1 revine în actualitate. Cele mai titrate echipe din România, Steaua și Dinamo, sunt separate de 7 puncte în clasament, dar mai este un detaliu care trebuie luat în calcul: modul în care arbitrii judecă fazele din meciurile celor două rivale.

Liderul Ligii I, Steaua, a beneficiat de mai multe erori ale arbitrilor decât decizii potrivnice, în timp ce formația din "Ștefan cel Mare" este îndreptățită să se plângă de arbitrajele de care a avut parte în acest sezon.


Concret, Dinamo a fost dezavantajată grav de arbitri în cel puțin trei partide, după cum urmează:

1. Dinamo - Concordia 0-1 (Etapa 10)

În minutul 86 al partidei, dinamovistul Vali Lazăr a primit mingea în interiorul careului de 16 metri, a fost talonat de Patrice Feussi, fundașul Chiajnei a căzut, Lazăr a marcat, dar arbitrul Alexandru Tudor a fluierat fault în atac și a anulat reușita.

Dacă golul era validat, Dinamo ar fi egalat și mai rămâneau cel puțin 4 minute până la finalul partidei.


2. Viitorul - Dinamo 1-1 (Etapa 9)

Antrenorul dinamovist Ioan Andone a răbufnit după meci la microfonul Dolce Sport, acuzând tendința de arbitraj.

"Cătălin Popa a avut două maniere de a arbitra: toate faulturile și cartonașele galbene ni le dădea nouă, pentru Viitorul nu. Cred că suntem vânați", a reacționat Andone.


3. ASA Tg. Mureș - Dinamo 2-1 (Etapa 7)

Dinamoviștii au acuzat maniera de arbitraj a lui George Găman, reclamând neacordarea unui penalty la Gnohere în minutul 51 și anularea reușitei din minutul 89 a lui Nedelcearu pentru un presupus offside la Oliva.

"Toate fazele sunt impotriva noastra. Asa arbitri dezorganizati, asa brigada care sa nu comunice... Hotie mai mare ca asta n-am vazut. Viciere de rezultat mai mare nu exista. Cand vezi ce arbitraje ai, incepi sa-ti pui niste semne de intrebare" a fost reacția lui Andone la Dolce Sport.



În schimb, Steaua a fost avantajată de arbitri în cel puțin trei partide, după cum urmează:


1. Concordia - Steaua 2-3 (Etapa 10)

În minutul 25, Adrian Popa a egalat la 1 după ce arbitrii nu au semnalizat faptul că mingea a fost centrată după ce a depășit suprafața de joc.

În minutul 49, arbitrul Hațegan dictează penalty pentru Steaua după o cădere a lui De Amorim. Cei de la Voluntari și expertul Dolce Sport în arbitraj, Constantin Zotta, au acuzat faptul că stelistul a căzut fără să fi fost atins. 


2. Steaua - Astra 1-0 (Etapa 7)

La finalul partidei, antrenorul giurgiuvenilor, Cristian Petre, cel care i-a luat locul pe banca Astrei lui Marius Șumudică, suspendat, s-a referit la prestația brigăzii de arbitri conduse de Marius Avram.

"A fost un arbitraj șmecheresc. Am fost deranjați de acest arbitraj. Cred că am pierdut nemeritat", a spus Petre.


3. Steaua - Chiajna 1-0 (Etapa 3)

În minutul 77, stelistul Tudorie l-a împins pe Mamele, mingea a ajuns la Achim, care a marcat golul victoriei. Arbitrul Alexandru Tudor nu a acordat fault în atac.

Fostul arbitru Dan Lăzărescu a analizat faza la Dolce Sport: "In opinia mea, Tudorie il impinge, il faulteaza pe fundasul Chiajnei. Decizia corecta era lovitura libera indirecta din suprafata de pedeapsa pentru cei de la Chiajna. Un gol precedat de un fault in atac foarte clar".


sursa : www.dolce-sport.ro


[endtext]

Comentarii