Ultima Postare

Planul ingenios al lui Dinamo pentru a genera venituri: Cum să transformi piatra în aur

  Foto: Sport Pictures La vârsta de 55 de ani, Ionuț Lupescu, figura emblemată în Clubul Sportiv Dinamo, a discutat despre posibilele denumiri ale viitoarei arene din ”Ștefan cel Mare”. Potrivit fostului mijlocaș, reprezentanții Ministerului de Interne, par să își îndrepte atenția către obținerea unei sponsorizări pentru această structură. Un exemplu relevant este echipa rivală din Giulești, Rapid, care a semnat un acord de sponsorizare cu o companie de pariere pentru arena de lângă podul Grant. Pe data de 21 martie 2024, suporterii dinamoviști au primit vestea mult așteptată: prin Hotărârea de Guvern adoptată în acea zi, autoritățile au eliminat toate blocajele în calea construcției noii arene din ”Groapă”. ”Indicii” despre numele noului stadion al lui Dinamo: ”Așa se întâmplă în lume!” Astfel, durata totală a proiectului nu va depăși 45 de luni și va fi gestionată de Compania Națională de Investiții. Ionuț Lupescu, în calitate de președinte de onoare al CS Dinamo, a expri

Post Top Ad






MAI versus MAI

[starttext]








Corpul de Control al ministrului Afacerilor Interne a făcut o descoperire ciudată: ACS FC Dinamo, societate controlată de Badea, a fost înfiinţată chiar de membri ai Ministerului de Interne şi aparţine în continuare ministerului!



Ministerul de Interne spune că stadionul Dinamo nu se poate moderniza din cauza societăţii ACS FC Dinamo, controlată de Nicolae Badea şi care are drept de administrare pe perioadă nedeterminată.

Într-o scrisoare deschisă, Cornel Dinu i-a transmis ministrului de Interne, Carmen Dan: "ACS FC Dinamo este un fel de ONG în care sunt membri fondatori persoane juridice al căror nume dacă le pronunț, ministerul ar îngheța".

ACS FC Dinamo a luat ființă în 1994 și a fost preluată de către Nicolae Badea în anul 1999. Plecând de la spusele lui Dinu, Gazeta a căutat şi a aflat lista membrilor fondatori ai ACS FC Dinamo.

Ce am descoperit este cel puţin interesant. Pe lângă poliţie, pompieri, jandarmi, oameni politici şi jurişti, au luat parte la fondarea societăţii nume controversate ca Nicolae Berechet sau amiralul Emil "Cico" Dumitrescu.

"NE LUPTĂM CU NOI ÎNȘINE!"

Conform surselor Gazetei, mai mulți membri din Corpul de Control trimis de Carmen Dan pentru a verifica datele asocierii dintre CS Dinamo și ACS FC Dinamo au rămas uimiți văzând actele. Unul dintre aceștia chiar ar fi spus la un moment dat: "E incredibil ce se întâmplă! Nu am crezut că voi ajunge vreodată să văd aşa ceva! Practic, noi ne luptăm cu noi înșine".

Conform news.ro, raportul Corpului de Control al ministrului Afacerilor Interne ar arăta că ACS FC Dinamo a fost înfiinţată şi aparține în continuare de MAI:

"ACS FC Dinamo Bucureşti a fost înfiinţată prin ordinul ministerial (...) ce funcţionează în subordinea MAI, continuând activitatea secţiei de fotbal a CS Dinamo Bucureşti. ACS FC Dinamo Bucureşti, chiar dacă a fost înfiinţată ca asociaţie de drept privat, în condiţiile Legii 21/1924, niciun moment nu s-a desprins din structura Ministerului Afacerilor Interne, normele incidente în materie nu au oferit posibilitatea legală acestei asociaţii de a deveni o structură juridică independentă şi fără a se afla sub controlul MAI".

Ce înseamnă acest lucru? Pe româneşte, statul îi spune statului că trebuie să renunţe la drepturile de administrare pentru ca statul să poată investi în noua arenă!

LISTA MEMBRILOR FONDATORI AI ACS FC DINAMO ÎN ANUL 1994:

Inspectoratul general al Poliţiei
Comandamentul trupelor de jandarmi
Comandamentul trupelor de pompieri
Comandamentul naţional al grănicerilor
Regia autonomă a Ministerului de Interne "Dacia"
Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza"
Marcel Popescu: ziarist şi preşedinte al CS Dinamo în perioada 1998 - 2009.
Adrian Năstase: ministru de Externe în perioada 1990-1992, preşedintele Camerei Deputaţilor în perioadele 1992-1996 şi 2004-2006, prim-ministru în perioada 2000-2004. În 2012 a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru corupţie, iar în 2014, la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian.
Dragomir Dumitru: preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal în perioada 1996 - 2013. Vicepreşedinte LPF în perioada 1992 - 1996.
Dan Matei Agathon: subsecretar de stat în 1990, deputat în perioada 1992 - 1996, ministrul Turismului în perioadele 1992 - 1996 şi 2000 - 2003.
Emil "Cico" Dumitrescu: amiral, secretar de stat în MI, consilier de stat. În aprilie 2007, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție au dispus trimiterea în judecată a lui Emil Dumitrescu, zis "Cico", care a fost acuzat de trafic de influență pentru niște oameni de afaceri. A fost acuzat că a cerut unui afacerist 100.000 de dolari ca să-l scape de un dosar penal. Mai mult, "Cico" Dumitrescu e inculpat în acest moment în dosarul Mineriadei, fiind acuzat de crime contra umanităţii.
Dan Gheorghe: comandant al Brigăzii Antiteroriste din SRI în perioada 1990-1992, general de brigadă în cadrul SIE în perioada 1992 - 1993. Între anii 1993 şi 1997 a fost şeful UM 0215, serviciul secret al Ministerului de Interne. Şeful Departamentului de Securitate al Aeroportului Otopeni în perioada 2001- 2003. Din 2003 până în 2005, a fost director adjunct al serviciului secret al Ministerului Justiţiei - Serviciul Independent de Protecţie şi Anticorupţie (SIPA). În 2005, a devenit directorul general al SC NIRO '95 IMPEX SA, firmă controlată de controversatul om de afaceri Nicu Niro. Gheorghe a decedat în 2011.
Doru Ioan Tărăcilă: ministru de Interne între anii 1994-1996. În prezent, Tărăcilă este decan al Baroului de avocați Călărași. Fost senator român în legislaturile 1990-1992, 1992-1996, 1996-2000, 2000-2004 și 2004-2008, ales în județul Călărași pe listele partidului FSN, FDSN, PDSR și PSD. A fost vicepreședinte al Senatului.
George Ioan Dănescu: general de armată şi ministru de Interne în perioada 1992-1994, Secretar de stat, șef al Departamentului Ordinii Publice și prim locțiitor al ministrului de Interne în perioada 1994-1996.
Ghiciu Pascu: judecător, secretar de stat al MI în perioada 1993-1996. Este tatăl judecătoarei Adriana Filip, care a fost acuzată că l-a eliberat din pușcărie în condiții dubioase pe Sile Cămătaru la sfârșitul anului 2012.
Ion Eugen Sandu: general de poliție. A murit în 1995 într-un ciudat accident de elicopter, chiar de Ziua Jandarmeriei.
Ion Pitulescu: a îndeplinit alte funcții de conducere în cadrul Inspectoratului General al Poliției Române în perioada 1992-1998, șef al poliției române în perioada 1995-1997.
Ion Bunoaica: general și comandat al Jandarmeriei române în perioada 1990-1995. În timpul Revoluției din 1989, Bunoaica a fost șeful Brigăzii Trupelor de Securitate de la Timișoara. A decedat în 1995, fiind alături de generalul Ion Eugen Sandu în același elicopter care s-a prăbușit.
Ioan Chiş: rector al Academiei de Informaţii a SRI, general de brigadă de justiţie, director general al fostei Direcţii Generale a Penitenciarelor în perioada 1990 - 1997.
Vasile Dobrinoiu: șeful Școlii de ofițeri de la Băneasa, a fost anchetat în dosarul Mineriadei din iunie 1990.
Nicolae Berechet: chestor și șeful poliției în perioada 1997-2001, secretar general al Ministerului Internelor şi Reformei Administrative (MIRA). De-a lungul anilor, numele lui Berechet a fost legat de mai multe scandaluri, cum ar fi tunuri imobiliare, transferuri ilegale de fotbaliști, dosarul Rompetrol și altele.
Teodorof Stavru: vicepreședinte al CS Dinamo în perioada 1993 - 1995 și multiplu campion la probele de kaiac, antrenor emerit și vicepreședinte al CS Dinamo.
Florin Cheran: fost fotbalist al echipei de fotbal Dinamo.
Mircea Lucescu: fost fotbalist şi antrenor al echipei de fotbal Dinamo.
Constantin Buzoianu: director general al Direcţiei Generale de Paşapoarte, Poliţie de Frontieră şi Străini în perioada 1994 - 1997.
Viorel Roş: judecător, profesor universitar de drept.
Viorel Mihai Ciobanu: judecător la Curtea Constituţională în perioada 1992-1998.
Ion Sima: general şi director al Serviciului de Telecomunicații Speciale în perioada 1999 - 2001.
Nicolae Popa: jurist Ministerul de Interne şi profesor de drept.
Ion Stan: jurist Ministerul de Interne.
Florea Gheorghe: avocat, considerat mâna dreaptă a ministrului Tărăcilă în vremea aceea.
Ionel Crăciun: general de corp de armată în cadrul Inspectoratul General al Corpului Pompierilor Militari din cadrul Ministerului de Interne.
Stelian Simion: angajat al MAI.
Gabriel Niţă: colonel MAI, șef de cadre.
George Moise
Vasile Grigoraş
MEMBRI ÎN ADUNAREA GENERALĂ ACS FC DINAMO DIN APRILIE 2000, APĂRUȚI DUPĂ PRELUAREA DE CĂTRE BADEA:

Nicolae Badea
Vladimir Cohn
Gheorghe Neţoiu
Cornel Dinu
Victor Becali
Cristian Iftimoaie
Petre Badea
Radu Stroe
Marius Vorniceanu
Anghel Andreescu
Tudor Cearapin
Gabriel Niţă
Mihai Darie
Victor Valahe
Mihai Adrian Cocea
Nicolae Claudiu Rădulescu
SC Neo Bos SRL (reprezentată prin Octavian Neculai)
SC Romcarton SA (reprezentată prin Vladimir Cohn)
2013
e anul în care Ionuţ Negoiţă a preluat pachetul majoritar de acţiuni al lui Dinamo de la Nicolae Badea, în schimbul a două milioane de euro, neachitate încă


sursa: www.gsp.ro

[endtext]

Comentarii