Ultima Postare

Surpriză pentru fanii Dinamo: O veste care vă va uimi cu siguranță!

  foto: colaj Fanatik După ce Guvernul României a dat undă verde prin Hotărâre de Guvern, ProSport vă aduce informații  proaspete despre planurile de demolare a vechiului stadion din „Ștefan cel Mare” și construirea Arenei  Multifuncționale Dinamo. Se preconizează că utilajele vor începe lucrările în zona respectivă începând cu anul viitor. În prezent, se află în desfășurare procesul de elaborare a caietului de sarcini pentru organizarea licitațiilor privind demolarea și construcția. Recent, clubul sportiv a reușit să obțină prelungirea certificatului de urbanism, care urma să expire în luna mai. Pe data de 21 martie, entuziasmul oficialilor și al fanilor dinamoviști a fost alimentat de o veste istorică. Guvernul României a pus semnătura pe Hotărârea de Guvern ce a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construcția Arenei Multifuncționale Dinamo, noul stadion ce urmează să se ridice în locul celui vechi din „Ștefan cel Mare”. Noua arenă va avea o capacitate de 25.041 lo

Post Top Ad






Cornel Dinu și Ion Pârcălab, acuze grave: ''Se face pe locul Velodromului doar dacă sunt interese imobiliare!”





Pe vechiul și ruginitul Velodrom ar urma să se construiască noua arenă din Ștefan cel Mare




Cornel Dinu (70 de ani) și Ion Pârcălab (77 de ani), două legende ale lui Dinamo, resping ideea ridicării noului stadion pe locul ”Velodromului”, iar „Procuroru'” face un rechizitoriu dur.




Consiliul General al Municipiului București a aprobat marți Planul Urbanistic Zonal pentru noul stadion Dinamo, care va fi construit pe locul Velodromului.



Dacă simplii suporteri nu mai știu în ce să creadă, dorind să vadă oricum demararea construirii unei noi arene, fostele glorii nu îmbrățișează ideea stadionului pe locul „anticului” Velodrom.

„O construcție acolo nu se justifică decât dacă sunt interese imobiliare legate în mod clar de preluarea și a garajului imens al ITB, din spate, din apropierea «Velodromului». Unde ar urma să se facă hoteluri și locuințe pentru răsfățații politici apatrizi ai zilei.

Eu zic că se poate construi din punct de vedere juridic în perimetrul vechiul stadion fiindcă e proprietatea statului, publică și privată, și nu împiedică dreptul de folosință pe actualul stadion al societății domnului Badea. Pentru cine nu pricepe, sunt interese de genul «să-l dăm pe Badea jos, ca să ne așezăm noi!».

E la mintea cocoșului, domnul Badea are în folosință actualul stadion. Iar dacă se va face unul nou, cu spații comerciale, cu restaurante, cu mall-uri, atunci nu-i va mai aparține lui, ci noului constructor, adică MAI. Așa s-a vrut și prin 2002, mall și blocuri, doar că doi oameni cu judecată, Adrian Năstase și ministrul Rus, au dat la FC Dinamo spațiile istorice ale clubului, terenurile și birourile. Asta e escrocheria a tot ceea ce e de tradiție românească și spun asta fără să păcătuiesc”, a comentat Dinu pentru Gazeta Sporturilor.

„Stadionul pe Velodrom e o mare prostie! Ar trebui să se construiască pe locul unde e acum. Cum să te duci prin spate, prin dos, la arenă? Nu știu cine a avut mintea să vrea să pună stadionul pe Velodrom. Ministerul are o vină mare, cu concesii, sunt niște mistere pe care nimeni nu vrea să le dezlege”, a comentat Ion Pârcâlab.

39.000
de metri pătrați va fi suprafața noului complex sportiv, unul ce va încorpora mai multe spații comerciale





sursa: www.gsp.ro

Comentarii