Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






''Lăsați câinii pe stemă!” | 5 dinamoviști reacționează la rebranduire: ce spun Mircea Rednic, Marius Niculae sau Cornel Dinu










STEMĂ DINAMO. Cinci voci puternice ale istoriei dinamoviștilor afirmă că sigla nu trebuie modificată. S-a găsit o alternativă: introducerea D-ului într-o emblemă stilizată.




Dinamo ia în calcul varianta unei rebranduiri în 2020, care să cuprindă și posibilitatea de a schimba actuala siglă a clubului, nemodificată din 2004.

Roș-albii s-au gândit la a introduce D-ul pe emblemă sau, după modelul Dynamo Kiev sau Dinamo Moscova, să lase doar litera pe stemă.

Ceea ce ar duce la îndepărtarea celor doi "câini roșii", care sunt pe siglă începând din 1998. Varianta este dezavuată de cinci glorii ale clubului, din diverse epoci.

987444 sigla dinamo

CORNEL DINU
 „Cei ce iau în calcul așa ceva, să se gândească în primul rând că nu au buletin de Dinamo. Cu excepția lui Bogdan Bălănescu, nu cred că restul au 5 ani la club. Până să se gândească la niște idei de modificare și de distrugere a tradiției, în concordanță cu neatenția neamului nostru de a distruge azi ce s-a construit într-un an, ar fi mai bine să stea cu picioarele în apă și să-și dea două perechi de palme. Că poate pornește creierul și se preocupă de ce joacă și unde a ajuns Dinamo. Să lase emblema în pace, pentru că asta înseamnă o glorie pe care eu cred că nu o vor atinge”

ION PÂRCĂLAB
„Am citit, știu despre ce e vorba, nu văd ce rost are... "D"-ul acela e de când lumea, ar fi trebuit să rămână întotdeauna! E din tradiția clubului. Calea de mijloc e de aur, ca toată lumea să fie mulțumită, trebuie să rămână și câinii pe siglă. Multă lume nu va fi de acord cu schimbarea siglei. Să pună cumva și "D"-ul pe stemă, dar cei doi câini nu au cum să dispară de acolo”

ALEXANDRU SĂTMAREANU
"Cei doi câini simbolizează Dinamo. Nu au cum să fugă de pe stemă. Trebuie găsită o formulă ca și litera care simbolizează Dinamo să apară, mai ales că ea a fost acolo la începuturi"

MIRCEA REDNIC
„Nu sunt la curent cu schimbarea stemei. Da, ar merge un "D" pe siglă, dar să nu dispară cățeii, îi punem în interior. Măcar unul, doi, să rămână. Pentru mine contează să avem stadion, să avem buget, să ne batem la titlu la anul. Astea sunt primordiale. Când spui Dinamo, spui și suporteri, care sunt cei mai buni din țară. Nu cred că ei vor dori ca acei doi câini să nu mai fie pe stemă”

MARIUS NICULAE
„Eu nu aș fi de acord ca acei doi câini să nu mai apară pe stemă. Iar ca mine gândesc extrem de mulți dinamoviști. Dacă se va face un referendum, se va observa că toți gândesc astfel. Se poate ajunge la un mix, ca să apară și litera "D". Dar câinii trebuie să rămână, sunt simbolul lui Dinamo pentru totdeauna, sunt însăși Dinamo București”


20 din cele 34
de trofee ale clubului au fost cucerite în perioada 1948-1990 când pe sigla grupării apărea litera D






sursa: www.gsp.ro
foto: Cristi Preda

Comentarii