Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Model ieftin de new Dinamo








Este posibil ca imaginea să conţină: 3 persoane, iarbă, în aer liber şi natură



Cu investiții minime pentru un club mare și reinventarea la nivel major a lui Tadic, Ajax a reușit performanță extraordinară. Înaintea începerii actualului sezon UCL foarte puțini știau de Ziyech, Schone ( cel care a dat un gol identic cu cel al lui Ilie Dumitrescu) , Van de Belek , De Light, Frenkjie De Kong sau preferatul meu David Neres. 



Mulți o să spuneți că Ajax a reușit o astfel de performanță pentru că are o academie foarte bună , și așa și este. Dar cam cât ar costa o astfel de academie? Mult mai puțin decât să formezi o echipă prin transferuri. 


După cum arătam într-un articol precedent Dinamo a avut cam mereu și are și acum loturi de tineret foarte bune. Lotul u19 de acum este neînvins , câțiva din acest lot pregătindu-se cu echipa mare ( Longher, Măgureanu, Crețu etc) . Ce vreau să identific este lipsa de încredere acordată tinerilor și lipsa pregătirii lor pt maturizare. 



România în ultimii ani a avut foarte mulți tineri valoroși , in special de la Viitorul însă lipsa unei pregătiri pentru maturizare i-a debusolat transformându-i in tineri jucători plin de fumuri , cu talente false și impresii de genii ratate ( vezi exemple gen Tănase, Coman, Man, Moruțan , Alibec, Ianis Hagi etc).


Și Dinamo a avut tineri cu potențial enorm și amintesc aici de Torje, Rotariu, Lazăr , Daniel Popa și Steliano Filip. 
Munca cu tinerii este foarte grea și mai un antrenor cu adevărat eficient și super-dedicat muncii sale poate reuși.


Dinamo față de sezonul trecut are aproximativ 20 de jucători noi , fără garanția unei reușite . Probabil sezonul viitor va fi mai bun că acesta . Să presupunem că Montini , Papazoglu și Christovao vor fi eficienți . Să presupunem că Reda Jaadi, Nabil Jaadi, Ait-Atmane , Klimavicius , Dussaut , Aliji vor reuși să impresioneze . 


Garantează cineva că în cazul în care terminăm in primele trei și ne calificăm in cupele europene nu vor fi vânduți la prima strigare? Vă amintesc doar cazul Nedelcearu ( un tânăr ajuns ratat din cauza lipsei pregătirii pentru mă) , vândut chiar înaintea unui derby pe o sumă mijeră in Rusia. Un tânăr cu potențial cum a fost Nedelcearu nu trebuia cedat sub 10 milioane , dar noi in mentalitatea românească ne credem prea mici pt a vinde scump și prea mari când e vorba de reușite . ( La noi generație de aur una care a jucat sferturi de mondial . 


Deci sud-coreenii , semifinaliști in 2002 și turcii au generații de platină???) . Croația și Serbia nu au campionate puternice însă tinerii croați și sârbi sunt cumpărați cu sume imense. Nu mai zic de belgieni și polonezi. Și să ne amintim că acum zece-cincisprezece ani la nivel de națională Belgia și Polonia nu reprezentau prea mari pericol iar acum chiar sunt forțe , Belgia fiind semifinalistă la ultimul mondial.


 De ce în aceste țări tinerilor li se dă încredere și sunt t pregătiți pt maturizare iar la noi după un an maxim doi sunt vânduți sau cedați la echipe mai mici unde antrenorii sunt schimbați lunar? Ce pretenții poți avea de la un tânăr care în doi ani schimbă zece antrenori? Și să vrea nu poate evolua spre maturitate sportivă. 
Dragi dinamoviști , dacă vrem performanțe ne trebuie omogenizare pentru întreaga echipă , nu să transferăm anual zeci de jucători pe care să-i vindem la prima strigare. 



Dacă vrem un New Dinamo el trebe să înceapă prin maturizarea tinerilor nu prin reintegrarea masivă de jucători ratați. Avem nevoie de jucători cu experiență și maturi dar oare , nea Mircea , nu sunt prea mulți și tineri cam deloc? Sau mata nu știi să ai răbdare cu tinerii? Nu poți aștepta trei-patru ani pt a câștiga acel procent din vânzare? 
Când interesul celor implicați este doar câștig financiar rapid nu va exista niciodată performanță! 
VREAU UN NEW DINAMO FORMAT PRIN TINERI NU PRIN REINTEGRARE DE ,,N" RATAȚI!



Foto: Octavian Cocolos Photography
Articol scris de: Alin Socherel

Comentarii