Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Mutu e realist: ”Nu trebuie să ne păcălim! Fotbalul nostru e slab”. Care vor fi starurile lui Dinamo


[starttext]






Adrian Mutu a oferit un interviu pentru revista LPF, în care a recunoscut că nivelul fotbalului românesc este unul slab. ”Briliantul” a anunțat că Patrick Petre, Tîrcoveanu și Dudea vor fi noile staruri ale lui Dinamo, dar a vorbit și despre lucrurile pe care vrea să le schimbe la nivel administrativ, din funcția de manager general al bucureștenilor.


Mai jos este interviul integral al lui Adi Mutu:

"- După o carieră în străinătate, te-ai reîntâlnit cu fotbalul românesc din postura de jucător la Petrolul și ASA Târgu Mureș. De ce nu ai ales atunci Dinamo, marea ta dragoste?

- Aș fi ales și atunci Dinamo, dar la momentul respectiv se derula un proiect pe care eu nu mă pliam. Oricum, niciodată nu e prea târziu să te întorci unde te simți ca acasă.

- Cum ai resimțit fotbalul românesc după atâția ani în alte campionate catalogate drept mult mai puternice?

- Nu are rost să ne păcălim, fotbalul din România este la un nivel destul de slab pentru că nu mai există investitori, infrastructură și nici statul nu oferă vreun avantaj cluburilor de fotbal, așa cum se întâmplă, spre exemplu, în Ungaria, acolo unde investițiile în sport sunt taxate și impozitate diferit față de alte domenii. Și noi trebuie să încurajăm într-un mod concret fotbalul, nu numai prin implementarea cunoștințelor pe care le-am dobândit în străinătate.

- Acum, din postura de manager, cum ai regăsit clubul Dinamo comparativ cu perioada în care ai fost jucător?

- Sunt epoci diferite. Au trecut aproape două decenii de atunci. Acum mi se pare mult mai organizat. În perioada în care jucam, cred că Dinamo se baza mai mult pe talentul jucătorilor.

- Ce trebuie făcut pentru ca Dinamo și, implicit, competiția internă să crească? Și care va fi gradul tău de implicare?

- Trebuie să ajungem să jucăm în grupele cupelor europene pentru că de acolo vin cei mai mulți bani. Așa atragi și sponsori, așa vinzi și jucători la cluburi importante din Europa și tot așa convingi și fotbaliști de valoare să vină în Liga 1. Pentru a crește nivelul competiției interne cred că e nevoie de mai mult sprijin pentru investitorii care încă mai există în fenomen.

- Care va fi primă măsură pe termen lung luată?

- Pe termen lung îmi propun să întăresc clubul la nivel administrativ. Vreau ca Dinamo să fie un club puternic, cu o filozofie solidă și clară, să se consolideze ca o forță a fotbalului românesc, iar echipa să fie prezentă constant în cupele europene.

- Care sunt jucătorii din actuala ediție de campionat care te-au impresionat și câți dintre tinerii fotbaliști de la clubul tău crezi că au șanse să atingă marea performanță?

- Sunt mai mulți jucători interesanți, dar nu vreau să dau nume ca să nu le ridic cota (Râde). De la noi, pe lângă Rotariu și Filip, care sunt fotbaliști de națională, sunt mulți jucători tineri care au șanse mari să ajungă piese grele în prima ligă, precum Patrick Petre, Tîrcoveanu sau Dudea, care fac parte din lotul primei echipe. Mai mai avem și alți puști la echipele de juniori sau împrumutați la liga a doua, care pot face saltul către marea performanță în orice moment.

- Dar tehnicienii? Se ridică ei la nivelul celor cu care ai lucrat în cariera ta?

- Sunt antrenori foarte buni în campionatul nostru, dar nu vreau să fac comparații între Capello, Ranieri, Prandelli sau Mourinho și antrenorii din Liga 1. Nu e o comparație corectă.

- Pe când jucai la ASA Târgu Mureș, presa a speculat că ai fi tentat de meseria de antrenor. Cum comentezi acest aspect?

- Și acum mă preocupă această meserie, așa cum mă interesează și cea de conducător. Vreau să învăț tot ce ține de fotbal pentru că mă ajuta în viitor, indiferent de ipostaza în care mă voi afla. Cred că un conducător cu licența Pro e mai puternic decât unul fără, la fel cum un antrenor cu experiență de conducător poate obține mai mult de la colaboratorii săi decât unul fără această experiență.

- Dinamo are suporteri admirabili. Ce crezi că trebuie făcut pentru ca oamenii să vină în număr cât mai mare la meciurile de fotbal?

- Dinamo are niște suporteri foarte atașați și foarte inventivi. Mă bucur că sunt în număr destul de mare alături de echipă și sper să fie din ce în ce mai mulți. Ca să vină la stadion trebuie să le oferim în primul rând fotbal, să facem meciuri care să se ridice la nivelul spectacolului pe care îl fac ei în tribună. Cred că sunt importante și acțiunile de marketing pentru a-i atrage, dar cred că dacă jucăm un fotbal bun și arătăm determinare și ambiție pe teren fanii vor reveni singuri pe stadion. Dinamo are suporteri în toată țara, numărul suporterilor este foarte mare!".




sursa : www.digisport.ro


[endtext]

Comentarii