Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Alex, ce mai înseamnă pentru un fotbalist român să îmbrace tricoul lui Dinamo? - O mândrie.











CORESPONDENȚĂ GSP DIN SPANIA. Alexandru Răuță (27 de ani) este unul dintre new entry-urile acestui mercato estival pentru Dinamo. Mijlocașul s-a prezentat fanilor.




Reporterul GSP Eduard Apostol și fotoreporterul Cristi Preda se află în cantonamentul lui Dinamo din Marbella de unde transmit toate informațiile importante despre „câini”.
Fotbalistul e o variantă reală de a începe ca titular în startul sezonului, acolo unde ar putea apărea lângă nașul său de cununie, Dan Nistor. Mai departe, vorbește chiar închizătorul adus de la FC Voluntari, în premieră ca dinamovist, pentru Gazeta Sporturilor.



- Alex, ce mai înseamnă pentru un fotbalist român să îmbrace tricoul lui Dinamo?

- O mândrie. Dinamo a rămas un brand.

- Îți imaginezi că ai putea ajunge să porți banderola de căpitan așa cum s-a întâmplat și la Voluntari, unde ai câștigat Supercupa României?

- Nu știu dacă acum aș fi capabil s-o am pe braț. Cu trecerea timpului, cine știe ce-ți rezervă viitorul! (râde) Nu cred că mi-ar da-o Dan. Nistor merită să fie căpitanul nostru, este un număr 10 adevărat și un lider.

- Pot suporterii să viseze din nou la titlu?

- E devreme. Noi garantăm că vom juca precum niște „câini roșii” pe teren, îi rugăm să vină la stadion să ne încurajeze. Am înțeles că vor mai veni doi-trei jucători, forța grupului poate fi atuul nostru. Eu zic că dacă intrăm în play-off, putem să ne gândim la lucruri mărețe.

„AM DAT LIKE DIN GREȘEALĂ. SUNT ȘI OFERTE DE REFUZAT”
- Cu ce echipă simpatizai în copilărie?

- Fiind din Pitești, e clar că țineam cu FC Argeș. Crescând în vârstă, am ajuns să țin cu Dinamo. Îmi plăcea "China" Mărgăritescu, cred că sunt genul lui. Ne asemănăm ca stil de joc.

- Ți-aduci aminte de un meci al „câinilor” care să te fii impresionat?

- Cine ar putea să uite un clasic precum Dinamo - Steaua, 4-2 în Ghencea, când a dat Dănciulescu gol din foarfecă?! Am făcut confetti din hârtie și am sărbătorit în familie.

- Și totuși, pe Facebook ai „urmărit” pagina Stelei sau ceva de genul acesta.

- Hai să lămurim! Acum vreo 6 ani, când aveam contul, am dat din greșeală un like la pagina steliștilor. Însă n-am nicio treabă cu Steaua, sunt dinamovist, cine mă cunoaște știe că spun adevărul, „câinii” sunt la sufletul meu.

- Dacă ar veni o ofertă de nerefuzat, pe bani mulți, de la Gigi Becali, cum ai reacționa?

- Sunt și oferte de refuzat, care nu țin doar de bani. Nu știu dacă m-ar pune pe gânduri, fiindcă vorbim vorbe, ipotetic. Eu vreau să fac carieră la Dinamo, apoi să joc undeva „afară”.

VREA ÎN OCCIDENT
- Unde ai vrea?

- Cred că Anglia și Germania mi s-ar potrivi ca stil de joc, chiar și Italia.

- La ce nivel acolo, ai putea să joci și-n primele ligi?

- Da, cred că aș putea să fac față. Cu o pregătire bună, de adaptat o fac repede oriunde, aș putea.

- Care este fotbalistul tău preferat?

- Îmi plăcea mult Makelele pe vremea când era la Real Madrid. Era impunător.

- Ce superfotbalist ai vrea să fii pentru o zi?

- Kante. Mi se pare urmașul lui Makelele, cel mai bun mijlocaș central defensiv de acum.

„MAI BINE CĂ NU NE IA LUMEA ÎN SERIOS”
- Cum te-ai caracteriza fanilor?

- Sunt stilul agresiv, curentez adversarul, bag și „topoare”, cum se zice. Totuși, sunt stilul agresiv pozitiv, fără să iau „roșu” sau să lovesc dur oponentul.

- Cum se vedea din afară tot ceea ce s-a întâmplat negativ la Dinamo?

- Urât. Păcat. Adversarii vor mereu să profite. Dinamo e, poate, cel mai puternic brand acum în România, trebuie să ducem echipa în play-off și să fie o forță.

- Când citiți comentariile negative la adresa voastră, a noilor transferuri, cum vă simțiți?

- Ne motivează să demonstrăm că suntem buni, altfel nu ne lua Dinamo. Vorbim mai puțin acum. E mai bine că nu ne ia lumea în seamă acum.

„Eu joc, nu impresarul”

- Suporterii au acuzat la sosirea ta că ești impresariat de Ioan Becali.

- Nu cred că este o problemă. Eu sunt reprezentat de firma dânsului de 5-6 ani. Nu a pus nicio pilă pentru mine. Când intru pe teren, eu joc, nu dânsul! Tot ceea ce am realizat am făcut pe munca mea.

- Care este cel mai bun sfat primit de la părinți?

- Tatăl meu a jucat și el fotbal, știe ce sacrificii se fac. „Fii serios, muncește, vezi-ți de treaba ta, fii umil, iar Dumnezeu îți va da de toate!”, mi-a zis.

AUTOPORTRET
„Dacă aș avea superputeri... Aș face Dinamo campioană! Pentru mine, pentru familie? Să îmbrac tricoul echipei naționale a României, m-aș simți mândru că am realizat ceva în fotbal. Și ai mei ar fi în al 9-lea cer. Case, mașini? Orice om le vrea, dar astea se construiesc în timp”
„Trei lucruri fără de care nu pot trăi: fotbalul, că-l am în sânge, play-station, că am învățat să joc FIFA și m-a acaparat, și atmosfera de sportiv, să fiu cu colegii”
„Dacă nu eram fotbalist, aș fi vrut să am o cafenea mică, cochetă, să fiu patronul ei”
„N-am vicii. Consum tot felul de chestii, în special în vacanțe, dar nu în exces. Ies cu soția, cu prietenii, la cafenele”
„O vacanță de vis pentru mine ar fi la Ibiza, vreau să ajung cât mai repede acolo”
„Nu-mi plac filmele, nu mă atrag, prefer să mă uit la fotbal, din orice campionat”
„La Argeș e pepinieră bună, nu știu dacă e de la aer, apă, dar sunt fotbaliști buni. Sper ca și echipa locală să reajungă la nivel înalt în Liga 1, iar noi, cei plecați de acolo, să nu facem orașul de râs”

„Visez, vreau să joc cât mai multe meciuri pe Național Arena în derby-uri, cu FCSB, cu Craiova, cu Rapid, dacă va reveni în Liga 1. Și-mi imaginez cum ar fi să marchez”

„Eu sper să prindem cu toții Dinamo în grupele Champions League, cu toate că acum e foarte greu pentru orice echipă românească să ajungă acolo. Dar naționala Under 21 a demonstrat că orice e posibil, dacă muncești”

„Cu Nistor mă știu de ani de zile, am jucat și la Pandurii, și-acolo am făcut amândoi o treabă bună, am terminat pe locul 3 și-am dus echipa în cupele europene”
Alex Răuță

81%
este procentajul de meciuri jucate de Răuță în ultima ediție la Voluntari, când a bifat 36 de partide și-a oferit două assist-uri

550.000 €
este cota mijlocașului pe Transfermarkt

5
 echipe avea în palmares până să semneze cu Dinamo: FC Argeș, CS Mioveni, Pandurii, Poli Iași și FC Voluntari





sursa: www.gsp.ro

Comentarii