Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Andrei Sin: ''De mic visam să fiu campion, asta vreau în viitor cu Dinamo”










Dinamovistul Andrei Sin, 27 de ani, a oferit primul interviu sub titulatura de „câine roșu”, expunându-și planurile, personalitatea, simpatiile și lămurind situația cu Sepsi.




Andrei Sin este unul dintre noii jucători aduși de Eugen Neagoe în această vară la Dinamo. Fotbalistul de 27 de ani a fost și este în centrul unor divergențe cu Sepsi Sfântu Gheorghe, ardelenii acuzând și amenințând cu comisiile în cazul jucătorului de bandă stângă. Sin a vorbit în premieră în calitate de dinamovist.

- Andrei, care este primul feeling ca dinamovist?
- Sunt fericit. Indiferent de ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani, Dinamo e Dinamo, un club cu istorie, cu tradiție, cu suporteri fantastici.

- Ce obiectiv, realist, poate îndeplini această nouă echipă?
- Calificarea în play-off, apoi, de ce nu, clasarea pe podium.

- Sunt suporteri care spun în mediul online că jucătorii ar trebui să vorbească doar de câștigarea campionatului.
- Da, Dinamo a fost învațată să se bată sus, să se confrunte cu istoria, doar că-n ultima perioadă n-au fost rezultate. Eu cred că putem face o figură frumoasă, să ajungem să ne batem și la titlu. E bine să fii și optimist, dar și realist. Și mai cred că avem un lot de valoare și-un antrenor care știe să scoată maximum de la fiecare fotbalist.

- Fanii nu cred încă în transferurile echipei. Vă motivează suplimentar?
- Da, clar. Vrem să demonstrăm că merităm să îmbrăcăm tricoul cu cei doi câini pe emblemă și să-i atragem pe suporteri de partea noastră.

Pe cine ar transfera din Liga 1
- Pe cine vezi favorită la titlu?
- Tot CFR Cluj, și-a păstrat titlu, este o echipă omogenă.

- Va fi greu pentru Dinamo să se apropie de acest grup compact, CFR, FCSB, CSU, Viitorul?
- La aceste echipe s-au făcut investiții, însă avem puterea să ne apropiem de ele, dacă suporterii noștri minunați ne vor fi aproape.

- Care a fost cel mai puternic dinamovist cu care te-ai confruntat în Liga 1?
- Nu mai e la echipă, dar Diego Salomao mi-a pus mari probleme, păcat că nu-l mai prind aici. Și Dan Nistor e foarte imprevizibil, are calitate.

- Dacă ar fi să alegi un fotbalist din Liga 1 pe care l-ai putea lua coechipier, cine ar fi?
- Mi-a plăcut enorm Filipe Teixeira, știe fotbal cu carul, chiar dacă are o vârstă!

- Care a fost cel mai dificil adversar din campionat?
- Dennis Man pune mari probleme. Dar, acum, fiind la Dinamo, sper să-i pun eu lui probleme!

10 cu carioca pentru Hagi și Del Piero
- Visezi să joci în Derby-urile de România, ai emoții?
- Am văzut câteva din tribune, nu doar la TV. Am fost când eram copil în Ștefan cel Mare, cu tata, și-am văzut câteva victorii ale "câinilor". Aștept și vreau să joc contra Stelei, s-o batem, să ne facem suporterii fericiți.

- Cu cine țineai când erai copil, bucureștean fiind?
- Sincer? N-am ținut cu niciuna în mod special, mergeam cu tata la diverse meciuri să văd fotbal. Și el e microbist, fără să aibă o simpatie anume. Mergeam în Ștefan cel Mare, în Giulești, la meciurile naționalei.

- Speri să prinzi în activitate stadionul nou de la Dinamo?
- (râde) Doamne ajută! Eu sper că da. Poate că vom putea urgenta lucrurile și noi, jucătorii, mă gândesc că dacă vom avea rezultate pozitive vom da un imbold construirii noii arene.

- Cine a fost idolul copilăriei tale?
- Ca mulți copii ai României, când ne-am apucat de fotbal, am făcut-o cu imaginea lui Gheorghe Hagi în gând. A fost uriaș! Îmi desenam 10 pe spate, pe un tricou alb, se nimerea ca și Del Piero, idolul copilăriei, să fie tot decar. Îmi plăceau amândoi ca personalitate totală, nu doar ca fotbaliști.
Patru exemplare, în original

- Hai să lămurim situația cu Sepsi! Ce-ai semnat cu ei? Ardelenii spun că vă veți revedea la comisii?
- S-a discutat prea mult. Eu, fiind liber de contract după ce m-am despărțit de Poli Iași, am avut mai multe oferte din țară. Dar când a venit cea de la Dinamo, am lăsat totul deoparte și-am semnat cu "câinii". Eu am ales să vin la Dinamo!

- Dar ai semnat vreun act cu Sepsi?
- Singurul contract în patru exemplare, original, regulamentar, l-am semnat cu Dinamo. A fost înregistrat și la Ligă, sunt jucătorul roș-albilor, altfel mă mai antrenam, mai jucam aici?! Am avut mai multe discuții cu diverse echipe, printre care și Sepsi.

- Te-au enervat declarațiile celor de la Sepsi?
- E mult spus că m-au enervat. Eu îi las să vorbească, le urez succes și mă concentrez pe ceea ce am de făcut la Dinamo.

„Sper ca Ianis să-și depășească tatăl”
- Care este cel mai mare vis neîmplinit până acum?
- Să câștig un titlu de campion. Iar acum, fiind la Dinamo, cred că am șanse mai mari să-l îndeplinesc.

- Există sloganul acela „în viața asta mai avem ceva de făcut”. Crezi că în viața asta, va mai câștiga Dinamo campionatul?
- Da, cu siguranță.

- Dar grupele Champions League?
- Există speranța. Dar fără seriozitate nu vom putea face nimic, eu sper că vom trage cu toții 200 la sută să reinventăm Dinamo.

- Care este fotbalistul tău preferat din țară?
- Ianis Hagi este unul dintre cei mai talentați, a dovedit-o și la Euro, are personalitate, sper să-l depășească pe tatăl său.

- Și la nivel global?
- Mo Salah. Joacă la echipa mea preferată, Liverpool.

80%
 este procentajul minutelor jucate de Sin în ediția trecută la Poli Iași, unde a strâns un gol și un assist în 33 de meciuri

9 formații,
Viitorul, CS Otopeni, Callatis, Delta Tulcea, CSU Craiova, Juventus București, Unirea Târlungeni, ASA Târgu Mureș și Poli Iași, sunt în CV-ul lui Andrei înainte de Dinamo

„Ne dorim să mergem în cupele europene, va conta mult cum începem primele zece etape. Normal, aș minți, visez și la echipa națională, dar mai întâi trebuie să-mi câștig aprecierea la Dinamo”

„În prima parte a carierei am jucat mijlocaș stânga, extremă chiar, dar în ultimii ani, la Mureș, la Iași, am jucat fundaș stânga și mă prinde mai bine”

„În ultimii ani, Flavius Stoican a avut o influență pozitivă asupra mea, prin sfaturile lui. Sper cât mai curând un derby frumos Dinamo - Petrolul, fiindcă acum e la Ploiești. Nu am neapărat nevoie de cuvinte frumoase ca să fiu motivat, eu îmi spun mereu că trebuie să lupt să fiu cel mai bun”

„E cam ciudat să fii la Marbella, o destinație exclusivistă de vacanță, dar tu să fii cu munca. Sincer, nici nu am cum să mă gândesc la plajă, la mare, am mintea setată pe fotbal și pe antrenamente”

Andrei Sin

AUTOPORTRET
„Motto-ul meu: «Fără muncă, doar cu talent, ești prea puțin!». Trebuie să muncești zilnic să fii cel mai bun, să-și câștigi existența”
„Trei cuvinte care mă definesc: seriozitate, corectitudine și muncă”
„Sunt un tânăr normal, glumesc, iar în vacanță îmi place să joc tenis de câmp, să fac sport. Cred că dacă nu exista fotbalul, mi-ar fi plăcut să fiu tenismen. Sunt fan Roger Federer, nu se va mai naște un altul ca el”
„Nu sunt adeptul investițiilor costisitoare în mașini. Da, mi-ar plăcea un BMW X6, eu având unul seria 3”
„Ce-aș face dacă aș avea acum un milion de euro? Aș investi în imobiliare. Aș pune banii la treabă”
„Dacă ar fi să-mi cumpăr un cadou extravagant, mi-aș cumpăra un ceas Hublot. Aș fi dispus să investesc 20-30.000 de euro”
„Vacanța de vis pentru mine ar fi America, Los Angeles în special”
„Actorul meu preferat este Bradley Cooper, iar filmul care m-a emoționat a fost cel cu Lady Gaga: «A star is born»”



sursa: www.gsp.ro

Comentarii