Ultima Postare

Știre de top: Dinamo și suporterii lor primesc o veste bombă!

  sursa foto: GSP.ro În ziua de miercuri, 17 aprilie 2024, Dinamo a primit decizia finală din partea Comisiei de Disciplină și  Etică în legătură cu sancțiunea impusă în cazul incidentelor de la partida cu UTA Arad. Recent, în urma  respingerii apelului la Comisia de Recurs din cadrul LPF, echipa a făcut o nouă cerere către autoritățile fotbalistice din România, în speranța de a obține o sancțiune mai ușoară. În mod specific, Dinamo a solicitat permisiunea de a permite suporterilor săi să fie prezenți la meciurile de acasă cu FC Voluntari și UTA, ultimele partide programate pe teren propriu în acest sezon. O veste deosebit de bună pentru Dinamo: suporterii revin pe stadion! Comisia de Disciplină și Etică a  FRF a emis un răspuns favorabil pentru "câini". Dinamo a fost sancționată cu o suspendare de 4 etape  de către Comisia de Disciplină a FRF, în urma incidentelor regretabile petrecute la meciul cu UTA Arad din 8 martie, ultima etapă a sezonului regulat. Ne

Post Top Ad






OFICIAL | S-a pus cruce unuia din stadioanele promise pentru Euro 2020. Viceprimarul Sectorului 2: "E clar că Dinamo nu mai poate fi luat în calcul". Arena ar urma să fie construită în 3 ani şi să aibă 20.000 de locuri. Ce garanta astă-iarnă FRF












Cristian Popescu, viceprimarul Sectorului 2, este primul oficial de rang înalt al statului român care recunoaşte oficial că stadionul Dinamo nu va fi reconstruit şi nu va fi dat în folosinţă pentru Euro 2020, aşa cum se promisese iniţial. În direct la ProSport Live, vineri, edilul a declarat: “E clar că Dinamo nu mai poate fi luat în calcul”. Popescu a menţionat că tocmai din acest motiv Primăria Sectorului 2 a cerut stadionul, pentru a încerca să deblocheze proiectul de reconstrucţie a arenei. “Am avut în vedere modelul stadionului de la Craiova şi ar fi vorba de 30 de milioane de euro pe o perioadă de 3 ani asiguraţi de la bugetul Sectorului 2. Primăria îşi poate permite aceşti bani. Ar urma să aibă cam 20.000 de locuri. Sigur că se poate face şi prin CNI, dar e bine să avem şi o soluţie de rezervă. Primăria îl vrea pentru locuitori, nu pentru a face profit”, a declarat Cristian Popescu.



Despre situaţia stadionului Dinamo se ştia de ceva vreme, dar la nivel oficial nimeni nu-şi asuma răspunderea să recunoască eşecul proiectului de a fi reconstruit. Dimpotrivă, în hora minciunilor s-a prins cu frenezie şi FRF, care nu mai departe de acum câteva luni emitea comunicate pentru a dezminţi informaţiile ProSport pe tema respectivă. Viceprimarul Cristian Popescu, de la Sectorul 2, este primul om cu funcţie de răspundere care recunoaşte că nu se mai poate face nimic.

Situaţie juridică destul de încurcată la Dinamo
Stadionul Dinamo are însă o situaţie juridică destul de complicată, el fiind concesionat către AFC Dinamo, asociaţia lui Nicolae Badea. Pentru a fi reconstruit de Compania Naţională de Investiţii, stadionul trebuie eliberat de sarcini, predat CNI, care îl reface, apoi îl cesionează din nou către proprietar. Dar proprietarul, Ministerul de Interne, a concesionat stadionul către asociaţia lui Nicolae Badea. Iar Badea, pentru a accepta rezilierea contractului de concesionare, a solicitat ca, după reconstruirea arenei, să se încheie un nou contract cu asociaţia sa. Ministerul de Interne n-a fost de acord. S-a ajuns la proces, dar impasul încă nu este depăşit.

"Procedura specială" a lui Mitroi, de la FRF
Astă-toamnă, ProSport a dezvăluit, în premieră, că UEFA nu mai pune bază pe promisiunile statului român şi şi-a luat măsuri de siguranţă discutând pentru închirierea unor baza sportive din jurul Bucureştiului, în perspectiva celor 4 meciuri de la turneul final al Euro 2020. Iniţial, în 2014, când s-a obţinut dreptul Bucureştiului de a găzdui 4 meciuri la Euro, statul român a făcut mai multe promisiuni: refacerea infrastructurii, linie de metrou Aeroportul Otopeni – Gara de Nord, 4 stadioane reconstruite (Ghencea, Rapid, Dinamo, Arcul de Triumf) etc.

Treptat, una câte una, promisiunile au fost încălcate. Întâi s-a anunţat că linia de metroul nu se va face. Apoi, lucrul la stadioane a început foarte târziu. La Dinamo, lucrările n-au început nici azi.

ProSport a stat de vorbă, astă-iarnă, cu Gigi Becali, proprietarul uneia din bazele antamate de UEFA (baza FCSB din Berceni), care a confirmat discuţiile cu emisarii forului de la Nyon şi a spus că banii oferiţi pentru închirierea bazei sunt foarte mulţumitori. Sursele ProSport spun că, pentru a pune la dispoziţia delegaţiilor naţionale baza sa, Becali ar urma să primească aproximativ 1.000.000 de euro.

După dezvăluirea din ProSport, FRF, prin chiar directorul de comunicare Răzvan Mitroi, a dat publicităţii o dezminţire vehementă, afirmând într-un comunicat-replică, printre altele, că “stadionul Dinamo urmează o procedură specială pentru a recupera întârzierile apărute şi a se înscrie în catalogul UEFA”. Era 8 februarie 2019.

“Procedura specială” de recuperare a întârzierilor invocată de Mitroi/FRF în cazul stadionului Dinamo s-a dovedit a fi, de fapt, anularea proiectului. Acum se discută despre o şansă ca arena să fie reconstruită pe parcursul a 3 ani.





sursa: www.prosport.ro

Comentarii