Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Bokila la Dinamo

[starttext]





Imagini pentru DANCIULESCU



Cu toții am auzit în ultima perioadă de transferul lui Bokila la Dinamo, dar haideți să analizăm situația din toate punctele de vedere.
Înainte de toate, să rememorăm ascensiunea acestui jucator, Jeremy Bokila, un jucător congolez, care a facut furori in liga 1 in sezonul 2012-2013 la Petrolul Ploieşti unde a marcat 22 de goluri in 37 de meciuri, sub comanda lui Cosmin Contra. A urmat un transfer la Terek Grozny unde a inscris 9 goluri in 39 de meciuri.



 În încercarea disperată de a reveni la vechea formă se transfera în China, la Guangzhou R&F, sub comanda aceluiaşi Contra, dar de această dată fără rezultate notabile. Urmează o perioadă de umbră totală de aproape 2 ani in cariera acestui fotbalist.
 Revenind în zilele noastre, Cosmin Contra se hotărăşte în 2017, presimțind forma slabă a lui Adam Nemec, să îi acorde o nouă şansă lui Jeremy. Totul a mers ca pe roate până când a apărut pe fir CFR Cluj. Jucătorul prefera să se transfere în Gruia, uitând parcă de perioada în care se antrena în parcuri şi practic muşcând mâna ce a avut grijă de el atâta timp.
 Statutul de rezervă îl obligă să se gândească din nou la oferta făcută de Dinamo şi suntem aproape de transferul pe care îl aşteptam înca din iunie.
 Mulți îl contestă pe Bokila în aceste momente şi probabil va avea viață grea din partea galeriei, dar trebuie să privim din toate punctele de vedere acest transfer. În momentul de față singurul atacant veritabil pe care îl are Dinamo este Adam Nemec, un vârf autentic cu o explozie în 2016 , dar cu un început ezitant de campionat în 2017.
 Hanca, un alt om de gol pe care Dinamo îl deține, pare că nici el nu se regăseşte în acest început de campionat. Rivaldinho, în afară de euro golulul marcat cu Athletic Bilbao, un gol ce va rămâne o perioadă îndelungată în memoria fanilor, nu a pus nici el pericol porții adverse în acest an.
 Putem să criticăm alegerea făcută de Bokila în iunie, putem să folosim zicala “ți-am spus eu”, putem să contestăm alegerea lui Contra de a-l transfera pe congolez, dar trebuie să ne gândim la binele echipei Dinamo Bucureşti şi luând în calcul începutul slab de campionat al echipei noastre în linia ofensivă, putem spune că Dinamo are nevoie de Bokila şi viceversa.
 Dinamo are nevoie de un vârf autentic pentru a pune presiune pe umerii lui Adam Nemec, pentru a-i crea concurență şi pentru a-l obliga să lupte în acelaşi stil precum o făcea anul trecut, dar şi Bokila are nevoie de Dinamo, fiind o ultimă şansă de a reveni in lumea fotbalului.
 În încheierea acestui articol, propun să ne punem cu toții aceeaşi întrebare, oare Contra va reuşi minunea, să ''resusciteze" acest jucător pentru binele clubului pe care îl iubim cu toții?


Articol scris de: Dorin Dumitrescu
sursa photo: www.gsp.ro
[endtext]

Comentarii