Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






De ce Dinamo - FCSB e incontestabil Derby de România

[starttext]



foto: Cristi Preda, GSP




Duelul de mâine seară, de pe Arena Națională, dintre Dinamo și FCSB, a intrat în cel de-al 70-lea an de existenţă, timp în care rivalitatea dintre cele două a devenit cea mai mare din istoria fotbalului nostru.


Duminică. 18 februarie. 20:45! Dinamo şi FCSB vor fi pentru a 172-a oară faţă în faţă în toate competiţiile oficiale, palmaresul confruntărilor directe cuprinzând câte 59 de victorii de fiecare parte şi 53 de remize.

Mâine seară, cu 40.000 de spectatori în tribună, Arena Naţională va fi pentru a 19-a oară gazda unui asemenea eveniment, iar Gazeta Sporturilor vă prezintă 10 motive pentru care Dinamo - Steaua e Derby de România!

1. Meciul cu cele mai multe întâlniri directe din Liga 1
Întâia întâlnire a avut loc pe 21 noiembrie 1948, Steaua - Dinamo 0-1, marcator Marin Apostol (minutul 42). Partida a fost condusă de arbitrul Iancu Ceaureanu, aflat la singurul Derby din carieră. Steaua era antrenată de Colea Vâlcov, în timp ce pe banca dinamoviştilor a stat Coloman Braun. Steaua a reuşit primul succes abia în cel de-al 5-lea meci direct, pe 6 mai 1951, Steaua - Dinamo 2-1. În total, în L1 s-au disputat 141 de meciuri: 48 de victorii Dinamo, 43 de succese Steaua și 50 de remize. În aceste partide, roș-albaștrii au înscris de 190 de ori, în timp ce rivalii din Ștefan cel Mare, 186 de goluri.

2. Echipele cu cele mai multe trofee interne
Dinamo și Steaua sunt formațiile care se pot mândri cu cele mai multe titluri, Cupe și Supercupe ale României, dar și Cupa Ligii câștigate. Steliștii și-au trecut în cont 26 de campionate, 22 de Cupe ale României, 6 Supercupe și două Cupe ale Ligii. În schimb, cei de la Dinamo au 18 titluri de campion, 13 Cupe ale României, 2 Supercupe și o Cupă a Ligii. Atât pentru Steaua, cât și pentru Dinamo, Cupa Ligii este ultimul trofeu intern câștigat. Roș-albaștrii l-au bifat în 2016, Dinamo, anul trecut.

3. Au dat cei mai mulți golgeteri în Liga 1
Dinamo a câștigat de 19 ori titlul de golgeter, în timp ce steliștii au ieșit de 14 ori cei mai buni la numărul de goluri marcate de un jucător într-un sezon! Din tabăra "câinilor" au triumfat: Ozon, Ene I, Frățilă, Dumitrache, Georgescu, Cămătaru, Mateuț, Gerstenmajer, Niculae, Dănciulescu, Cl. Niculescu și Andrei Cristea. De partea cealaltă, Steaua se poate lăuda cu Alecsandrescu, Constantin, Pavlovici, Tătaru II, Iordănescu, Pițurcă, Balint, Ilie Dumitrescu, Vlădoiu, Sabin Ilie, Cl. Răducanu și Rusescu.

foto: Cristi Preda
sursa: www.gsp.ro
[endtext]

Comentarii