Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Dinamo, după modelul Barcelona, Benfica sau Bayern. "Au lucrat 10 juriști"

[starttext]



colaj dinamo



După ce Ionuț Negoiță a anunțat că vinde Dinamo, mai mulți fani s-au mobilizat și au pus la punct o asociație non-profit, care să preia clubul. Inițiatorul proiectului este actorul Răzvan Oprea, cel care a pus deja bazele ONG-ului, care se numește "Dinamoviști pentru Dinamo". Astfel, fanii din Ștefan cel Mare vor deveni "socios", după modelele de la Barcelona, Benfica sau Bayern Munchen.



"Am elaborat un statut de funcționare. Noi creăm o asociație non-profit, un ONG, care să preia o parte importantă a acțiunilor lui Dinamo și în felul ăsta, să asigurăm, prin cotizanții în această asociație, un buget mai mare și posibilitatea de a crește acest buget, de a aduce sponsori, într-o idee sănătoasă de dezvoltare a fotbalului, care este și la Barcelona, Real Madrid, Bayern.


În Elveția, de exemplu, toate echipele sunt conduse de astfel de asociații. O asociație non profit, Dinamoviști pentru Dinamo se numește, va cumpăra, ca persoană juridică, acțiuni de la SA-ul Dinamo 1940. Toți banii care intră din cotizații, toți banii pe care ONG-ul îi are la dispoziție vor fi investiți concret în fotbalul dinamovist, în dezvoltarea echipei mari, dar și într-o academie națională.

A durat foarte mult să comparăm ce înseamnă statutele de la Barcelona, Bayern, Real, Benfica, e de tip socios. Omul plătește o cotizație și primește un card de membru și cu acel card va vota în Adunarea Generală a acestei Asociații. Asociația, în funcție de președinții pe care și-i va alege periodic, va avea un plan pentru Dinamo, de a angaja anumiți oameni, care vin cu o echipă întreagă, de la președinte de club până la antrenor.

Iar acest proiect va avea o durată și un obiectiv. Nu își îndeplinește acest obiectiv, va pleca. Apoi se fac alegeri din nou, iar persoanele care au stat 4 ani și care au condus asociația - asociația nu e tot una cu conducerea SA-ului - aceștia vor pune în aplicare planurile pe care Asociația le ia. Toate aceste lucruri au durat, sunt 10 juriști care au lucrat, oameni din lumea sportului. Pentru a se înființa, sunt banii noștri, ai membrilor fondatori, cei cinci membri, Pancu Bogdan și alți trei care sunt oameni foarte importanți din istoria lui Dinamo.", a spus Răzvan Oprea la Digi Sport, în cadrul emisiunii Digi Sport Matinal.

După spusele actorului Răzvan Oprea, pentru a primi cardul de membru, fanii ar trebui să cotizeze cu sume modice lunar, între 10 și 20 de lei. Astfel, după un calcul simplu, la bugetul clubului s-ar aduna câteva milioane de euro pe lună.

Asociația pusă la cale de actorul de Teatrul Național va fi gata în câteva săptămâni, iar statutul a fost elaborat deja și are peste 70 de pagini. La finalul anului trecut, patronul Ionuț Negoiță a spus că vrea 4 milioane de euro pentru a ceda Dinamo, însă clubul mai are datorii de aproape un milion de euro.

sursa: www.digisport.ro
[endtext]

Comentarii

  1. Cred in Răzvan Oprea și în proiect ! Vreau sa se materializeze urgent proiectul și să devenim ceea ce trebuie !!!! Doar Dinamo București !!!! Hai Dinamo !!!!!

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu