Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Ionuț Negoiță se întâlnește cu Cristi Borcea pentru a încerca să-l convingă să revină la Dinamo!












Dinamo a ajuns într-o situație disperată, după ce Ionuț Negoiță a decis să stopeze orice fel de finanțare la echipă. Acționarul majoritar a anunțat, în repetate rânduri, că dorește să vândă clubul, iar în urmă cu două săptămâni a anunțat și pretențiile financiare. 

După ce negocierile cu Viorel Cataramă au eșuat, nu a mai existat niciun potențial cumpărător, iar Ionuț Negoiță se vede pus într-o situație extrem de delicată, având în vedere decizia de se despărți cât mai repede cu putință de gruparea din Ștefan cel Mare. 

Digi Sport a aflat că patronul de la RIN a aranjat o întâlnire cu Cristi Borcea, pentru a-l convinge pe acesta să preia clubul. Eliberat din închisoare în urmă cu o săptămână, fostul acționar nu pare tentat să revină la Dinamo, din mai multe motive. Primul este legat de problema stadionului, iar al doilea și, poate cel mai important, de lucruri pe care Negoiță nu le-ar fi dezvăluit despre situația disperată de la club. Mai exact, datorii care s-ar ridica la aproximativ 7 milioane de euro, și nu 1,8 milioane, cât anunța actualul număr 1 de la Dinamo.

În aceste condiții, este greu de crezut că Borcea va accepta să revină la clubul său de suflet. Cel puțin în condițiile actuale. Rămâne de văzut ce turnură va lua discuția, dar cert este că întâlnirea Negoiță - Borcea va avea loc în zilele următoare. O întrevedere care ar putea fi decisivă pentru soarta formației alb-roșii, care se află în pragul falimentului.

Cristi Borcea a plecat de la Dinamo în 2012
Cristi Borcea a mai făcut parte din acționariatul lui Dinamo între 1995 și 2012. 

Negoiţă a devenit acţionar a Dinamo în urmă cu 7 ani şi majoritar în martie 2014. El deţine 93% dintre acţiunile clubului. Ceilalţi acţionari sunt, cu aproximativ 6%, AFC Dinamo, societate în insolvenţă controlată de Nicolae Badea, care deţine marca şi palmaresul, şi Cornel Dinu, cu mai puţin de 1%.

Cristian Borcea l-a sunat pe Ionuţ Negoiţă pentru a vorbi despre vânzarea lui Dinamo
În conferința de presă de la finalul lui octombrie, Negoiță anunța că a discutat cu Borcea.

"Cristi Borcea m-a sunat o singură dată. Mi-a spus că stadionul e problema, că dacă era stadionul se rezolva ... I-am spus, vorbeşte cu domnul Badea (n.r. Nicolae Badea, fostul preşedinte şi acţionar de la Dinamo). Se pare că el are cheia sau ştie cum se descuie treaba la stadion. Dar ocupaţi-vă şi rezolvaţi", a declarat Negoiţă la conferinţa de presă din urmă cu două săptămâni. 

Atunci când spune că Nicolae Badea are cheie se referă la contractul de închiriere pe care societatea lui Badea îl are la actualul stadion şi din cauza căruia Clubul Sportiv Dinamo nu a putut oferi arena din Ştefan cel Mare degrevată de orice sarcină către CNI.

Doar aşa CNI putea aloca fonduri pentru investiţia într-un stadion, la fel ca în cazurile de la Steaua, Rapid şi Tineretului Arcul de Triumf.



sursa: www.digisport.ro

Comentarii