Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






"VIS UNITA FORTIOR" - Forța noastră unită este mai puternică













(rândurile de mai jos au fost postate în urmă cu 500 de zile pe Pagina Peluzei Cătălin Hîldan. Se făcea atunci un apel la unitatea suporterilor. Vă rugăm să citiți cu atenție și să înțelegeți apelul acesta în lumina celor întâmplate în ultima săptămână!

Cât de actuale sunt aceste fraze și cât de exactă este împlinirea lor!)

La 3 martie 1944, a avut loc cea mai mare tragedie feroviară din istoria Italiei, cu peste 500 de victime.

Trenul de la Napoli la Potenza, dotat cu o locomotivă electrică de mare putere, a oprit în gara din Salerno. De aici mai departe calea ferată nu era electrificată, așa că locomotiva electrică a fost înlocuită cu două locomotive cu aburi.

Poate că una singură ar fi fost de ajuns, dar a fost atașată și cea de-a două pentru că oricum trebuia mutată în triajul din Potenza.

Trenul trebuia să ajungă la destinație târziu după miezul nopții. Avea 37 de minute întârziere, pentru că în gara Eboli, feroviarii se străduiseră să-i dea jos pe călătorii clandestini. Au reușit, dar la prima stație alte câteva sute de călători fără bilet le-au luat locul.

Trenul era supraîncărcat, iar drumul începea să urce. A ajuns în tunelul "Delle Armi" lung de aproape 2000 de metri. Trenul pierdea din viteză, iar roțile locomotivelor patinau din cauza umezelii de pe șine. A mai înaintat 800 de metri și s-a oprit. Doar ultimele două vagoane au rămas în afara tunelului.

Fiecare locomotivă avea câte un fochist și un mecanic. Nu exista nicio cale de comunicare între cei doi mecanici. Amândoi le-au cerut fochiștilor să bage mai mult cărbune pentru a forța punerea trenului în mișcare. Asta însemna mai mult monoxid de carbon răspândit pe toată întinderea tunelului, care avea să provoace asfixierea a peste 500 de pasageri.

CAUZA TRAGEDIEI ESTE ULUITOARE: Unul dintre mecanici a pus locomotiva în mișcare spre înainte, în timp ce mecanicul din cea de-a doua locomotivă accelera pentru a împinge trenul înapoi spre intrarea tunelului.

Acum vreo câteva săptămâni, un actor grăbit a anunțat punerea în mișcare a unui tren al suporterilor lui Dinamo. Numai că apelul era către niște oameni care se aflau deja în vagoane. Călători care se urcaseră cu multe stații înainte.

E adevărat că n-au stat niciodată la prima clasa. Nu i-ai văzut moțăind în vreun vagon de dormit. Mereu la clasa a doua. Întotdeauna în picioare. Chiar dacă aveau bilet cu loc, sau abonament.

Trenul lor a parcurs zeci de mii de kilometri. De-a lungul țării și de-a latul Europei.

Niciodată la fereastră. De acolo de unde stau ei nu se vede nimic. Dar de afară toți au privit spectacolul lor și au rămas uimiți.

Sunt cei din spatele pânzelor și ale steagurilor care au fluturat fără încetare, în frig, în arșiță, în ploaie. De ani de zile. Și-au petrecut acolo adolescența, și-au consumat acolo tinerețea sau chiar sănătatea, precum Dan Cucu, cel care noapte de noapte, înaintea marilor meciuri, stătea să vopsească pânzele coregrafiilor care aveau să facă înconjurul lumii.

Nu înțelegem de ce, odată cu apelul respectiv, s-a lansat o campanie murdară împotriva PCH. Cu multă susținere din partea presei, lucru cu atât mai dubios cu cât presa nu ne-a simpatizat niciodată, ba mai mult, după 16 August 2016 ne-a urât cu înverșunare.

Fără ca PCH să-i fi atacat vreodată sau să le fi răspuns cu aceeași monedă, în fiecare zi apar postări împotriva Peluzei, din partea unor persoane pe care nu le-am văzut pe stadion și care n-au în lista de prieteni niciun prieten comun dinamovist!! O mulțime de conturi false de Facebook create pentru a lovi în PCH.

La fel de ciudat este faptul că inițiativa lor este susținută de "vizionarul incontestabil" care a împiedicat construirea noului stadion. Cel care se teme că măgăriile vor ieși la lumină și care știe bine că dezbinarea suporterilor îi asigură liniștea până când strigătul "Vrem Stadion!" va deveni tardiv.

CU BUNE ȘI CU RELE, călătorim într-un tren care n-a fost niciodată al sfinților. Dar acești băieți AU FOST ÎNTOTDEAUNA PREZENȚI.

Amendați, huliți, bârfiți și uneori interziși, ei n-au coborât niciodată din tren.

Strigătele și cântecele lor au continuat să răsune.

Acum s-au trezit cu două locomotive. Nimic rău în asta, dacă amândouă ar trage în aceeași direcție. Șansa de a ieși din bezna acestui tunel ar crește simțitor dacă ar trage toți spre aceeași linie de sosire.

Chiar dacă unii nu pot arăta vreun bilet care să ateste că au mai luat vreodată trenul, chiar dacă n-au vreo poză cu ei nici măcar pe la vagonul restaurant, chiar dacă unii au crezut că e suficientă fotografia cu "nașu’" printr-o gară din Câmpina, nimeni nu va fi privit ca un clandestin.

Trenul s-a pus în mișcare, vorba lui Arghezi. Sau a lui Fănuș. Nu mai trageți de frână! Nu porniți locomotiva împotriva mersului! Luați aminte la dezbinarea altora care au deraiat pe undeva prin Ligile inferioare.

Nu mai adunați pietrele din terasament ca să spargeți geamurile!

Trenul ăsta e și trenul vostru.

Dezbinarea e alimentată de cei ce urăsc Dinamo.

”Vis unita fortior” – Forța noastră unită este mai puternică. Numai așa se poate naște UN MARE DINAMO la care visăm cu toții.

PS: Autoritățile italiene, profitând de haosul de după război, au mușamalizat totul și nimeni n-a mai plătit pentru tragedia de la Balvano.

În ceea ce privește situația Stadionului Dinamo, vă asigurăm că toți cei vinovați vor fi scoși la lumină și trași la răspundere. E greu cu câinii!

https://www.programddb.ro

PS: Programul suporterilor în acest weekend:

- SAMBATA

- ora 11:00, sala Dinamo: DINAMO - Baia Mare (handbal)

DUMINICA

- ora 12:00, stadion Regie: Rapid - U CLUJ - alături de frați!

- ora 19:00, stadion Dinamo: DINAMO - cfr Cluj - împreună cu frații



Articol scris de: PCH
sursa foto: pixabay.com

Comentarii