Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Un fotbalist vorbește despre o selecție pe pile, la echipa națională: "Dacă n-ai pe cineva în spate, n-ai nicio șansă"











Alexandru Crețu (27 de ani) joacă la Maribor, campioana Sloveniei, din 2018. Este mijlocaș la închidere și om de bază pentru echipa sa, cu care a evoluat până în turul 3 preliminar al Champions League, iar apoi în play-off-ul Europa League. Acesta a postat pe contul de instagram, înainte de jocul cu Slovenia, un mesaj în care acuza că selecția se face pe interese, la echipa națională. Prosport a stat de vorbă cu Crețu, care a detaliat acuzele pe care spune că nu vrea să le aducă personal lui Contra, ci sunt legate de „sistem” și de felul în care crede că se face selecția la națională.


Alexandru, se vorbește despre postarea ta pe Instagram în care critici selecția la echipa națională…
Nu consider că am exagerat sau am dat în cineva. N-am dat în Contra ca și antrenor. Consider doar că ar trebui să se facă mai corect selecția. Dintotdeauna nu s-a putut ajunge dacă nu ai pe cineva în spate. Așa este peste tot în țară, nu doar în fotbal. Trebuie să „țipe” cineva pentru tine să ai parte de ceva.


Ai simțit asta, personal?
Da, am simțit lucrul acesta personal. Când am venit la Maribor nu am jucat la început, dar apoi am început să joc meci de meci, campania care a trecut am jucat în Champions League meci de meci, până în turul 3, apoi am jucat play-off de Europa League. Am jucat în toate meciurile, am fost apreciat de toată lumea din Slovenia și am avut o speranță… Jucătorii chemați pe postul meu erau jucători care nu jucau la echipele de club. Ce ar trebui să fac să se facă corect selecția? Dacă nu joci nu ai ce căută la națională. Uite, Jovic e la Real Madrid, dar nu a fost chemat pentru că nu joacă.

„Nu cred că e mai tare nivelul la under 23, decât la Maribor. De ce nu l-au chemat pe Bordeianu? Dacă nu stai „ghiocel” ai de pierdut”
Ce părere ai că pe postul tău, de mijlocaș defensiv, a jucat Băluță, care nu prinde nici lotul la echipa mare?
Eu am o părere bună despre Băluță, dar e greu să vii de la under 23 și să joci meci de calificare la Euro. Este alt tempo, alți adversari. Nu e vina lui, el își face treaba. E vina celor care îl cheamă.

Cine are interes să fie chemat unul sau altul?
Sunt oameni care țipă pentru anumiți jucători, oameni care au beneficii…Poate am și eu meciuri proste, dar joc, am tempo. Nu cred că e mai tare nivelul la under 23, decât la Maribor, care e campioană și joacă an de an în Champions League. De ce nu l-a chemat pe Bordeianu, care e cel mai bun mijlocaș la închidere din România? Joacă în Europa, a luat campionatul… Păi scuză-mă, ce să mai înțeleg? Oricum cel care vorbește nu este apreciat în România. Andrei Radu joacă meci de meci, a avut tupeul să pună o întrebare și în România dacă nu stai „ghiocel” ai de pierdut. Am simțit asta când eram în România. Drept dovadă, Radu nu a mai fost chemat.

„Fotbalul este o afacere. Mergi la națională, cota crește, comisioanele impresarilor și ale cluburilor cresc”
Pe ce criterii crezi că se face selecția?
În primul rând evoluțiile tale, trebuie să fi jucător cât de cât la o echipă cunoscută, la nivel ridicat să ai jocuri constante. Apoi, dacă n-ai pe cineva în spate, n-ai nicio șansă. Să lupte pentru tine, să te forțeze… Presa exagerează și ea cu unii jucătorii. Scuză-mă, dar citesc câte un articol și îmi vine să-l sun pe cel care a scris… Se exagerează cu câte un jucător care nu e de valoarea aceea, în momentul de față. Și riscă să și-o „ia în cap”. Nu mai există talente. Astăzi munca bate talentul. Eu nu sunt talentat, dar am muncit. Mi-am făcut treaba și m-am simțit nedreptățit. Nu țipă nimeni pentru mine.

Ai auzit de cazuri de jucători care să fie astfel împinși la națională?
Vă puneți și voi întrebări despre selecția unuia sau altuia. La mine nu a fost cazul, dar consider că se întâmplă. Fotbalul este o afacere. Mergi la națională, cota crește, comisioanele impresarilor și ale cluburilor cresc. Toți au de câștigat. Echipa națională este ca o echipă unde vin jucători, își cresc cota, au șansa să se vândă.

Cum crezi că vei fi privit după ce spui aceste lucruri?
Posibil să-mi închid o poartă, dar îmi asum pentru că cineva trebuie să spună. Am spus asta înainte să se joace meciul de aseară. Să nu spună unii că acum mă trezesc să critic. Mi-am asumat înainte chestia asta. Și eram foarte bucuros dacă câștiga naționala. Poate n-am sută la sută dreptate, dar 90 la sută din ce spun este adevărat. N-a fost nimeni, dintre suporteri, să nu-mi dea dreptate (n.r. Pe Instagram). N-a fost un mesaj să spună că sunt frustrat că nu joc. Merit să fiu acolo, fără falsă modestie. Sunt convins că sunt cel mai bun pe postul meu. Se vede asta în statistici. Nu joc într-un campionat foarte tare, dar se bate cu România. Nu pot să spun că este mare diferența între Slovenia și România. Dar la mine domnul director de la club nu spune: „ia-l pe Crețu!”

Care este interesul selecționerului?
Interesul selecționerului este poate pentru un eventual transfer. Se împart niște bani.

Ai auzit despre așa ceva?
Da, am auzit… În general, în fotbal sunt anumiți oameni care fac jocurile. Mai este chestia cu tinerii care sunt la națională. „Să întinerim echipa”. Perfect de acord, dar toți vorbim de faptul că la 20-21 de ani e prea tânăr. Adu-l atunci după 5 ani. Echipa națională nu e echipă de club, trebuie să aibă rezultate acum, nu peste 5 ani. Prezentul vorbește, nu viitorul. Trăim din amintiri și ne gândim la viitor.

„Când vezi un jucător nu joacă o lună și îl chemi și nu joacă nici cealaltă lună și iar îl chemi ce să înțeleagă unul care joacă?”
Crezi că cu schimbare selecționerului s-ar schimba și lucrurile acestea sau este o problemă de sistem?
Sper din tot sufletul ca lucrurile să se schimbe. Fiecare om are mentalitatea lui. Unii nu acceptă ca, de exemplu, Gigi Becali sau altul să spună cine ar trebui chemat. Cred că sunt și oameni cu personalitate, consider că putem să ne vindecăm și să facem din echipa națională o echipă bună. Avem calitate, d r nu știm să o exploatăm. Avem jucători de calitate. Noua regulă cu under 21 în teren este foarte bună.

Crezi că un antrenor străin ar înlătura aceste probleme?
Nu cred. Avem prea mulți antrenori buni, ca să aducem un străin.

Dar iată că se pune problema de corectitudine nu de valoare.
Nu vorbesc despre selecționer. Vreau să fiu bine înțeles. Mă deranjează selecția care nu se face pe criteriu de valoare. Jucătorii sunt urmăriți, monitorizați. Există o listă pe care sunt anumiți jucători. Când vezi că acel jucător nu joacă o lună și îl chemi și nu joacă nici cealaltă lună și iar îl chemi ce să înțeleagă unul care joacă?

Tu ai fost monitorizat?
Am fost și eu monitorizat.

Și nu ai cerut explicații de ce nu ești chemat?
Dacă ceri explicații nu te bagă nimeni în seamă. Domane ferește, dacă în România ceri explicații! Dacă am greșit îmi cer mii de scuze…Dacă asta nu este realitatea, înseamnă că toți avem o problemă…



sursa foto: www.digisport.ro
sursa: www.prosport.ro

Comentarii