Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






A fi sau a nu fi până la Crăciun, asta-i întrebarea!

 




După meciul cu Fc Argeș, Dinamo se va mai putea baza doar pe jucătorii care mai vor să facă voluntariat pentru Dinamo. Pe de-o parte românii, seniori și juniori plus doi străini, singurii dintre ei  care nu și-au depus memorii, adică Diego Fabrini și Ante Puljici.  Borja Valle și Isma Lopez s-au cărat deja.


Nici nu vreau să mai pomenesc despre așa zisul acționariat de la Dinamo. În sectorul financiar sau mai bine zis în educația economică și casnică există doi termeni cheie: active și pasive. Activele îți aduc banii- veniturile, adică tot ce îți bagă bani în buzunar, de cealaltă parte sunt pasivele care îți cheltuie banii, ca de exemplu o casă. Desigur că și casa poate deveni un activ,  dacă o inchiriezi sau o transformi într-o pensiune.


În engleză la active se spune assets, iar la pasive liabilities. Așadar la Dinamo avem niște Labilităţi. Oameni labili din toate punctele de vedere, mai ales moral, unde sunt "malformaţi ereditar pandemic". Singurele pasive, înafară de drepturile tv. care s-au labilizat si ele și cele câteva sponsorizări, activele suntem noi suporterii, prin programul socios DDB.


 Vine meciul cu Fc Argeș Pitești, vecina noastră de clasament (9 puncte la 9) și din nou suntem urmați de două foste campioane, Argeșul lui Dobrin în 1972 și 1979 și Astra lui Şumudică în  2016.  În mod normal nu ar trebui să avem probleme cu ei, fiind într-o evidentă creștere de formă, dar acum nimeni nu mai intră pe teren cu frică de noi.


  Totul ține de voința jucătorilor și s-a văzut cu Viitorul că nu mai par slabi atunci când sunt puternici.  Problema jucătorilor lui Dinamo e leafa, e activul, dar vedem ca pe la noi contractul nu mai garantează venitul, pentru că nu se bazează pe nimic concret, nu caută aripa legii.


  Cumpărarea unei societăți în spațiul dâmboviţean nu se face cu niște garanții financiare cerute de vânzător cumpărătorului. Dar aici vorbim de Ionuț Negoiţă, marele "delapidatoriu și uzurpatoriu"  de la Rin, cel care ne-a scos din comă, ne-a ținut în perfuzii și în scaun cu rotile și ne-a lăsat tot în comă.


 Cosmin Contra a plecat, și nu e de condamnat, banca e pe mâna lui Jerry Gane omul care va trebui să știe să gestioneze moralul bun și să-i țină în priză, oricum cred că ultimul discurs al lui Contra va conta cu siguranță la factorul motivație. O problema ar putea fi dată de urmatorul scenariu: un jucător care urmeaza să plece, nu ar risca să-și rupă picioarele, nu ar fi prima dată când s-ar întâmpla asta, iar cei ce ar putea face asta pot fi ghiciţi de oamenii din staff. Unii nu ar trebui folositi cu siguranță.

 

 Pentru cei ce vor rămâne, un mic stimul doar noi mai suntem, noi suntem activele, de fapt tot ce-a mai rămas din Dinamo. Apelul frăţesc al celor de la DDB, nu ar trebui să vă supere, toți luăm bilete, toți cotizăm, e singura șansă, s-a văzut cum programul nostru a plătit utilități, deplasare, cazare, masă, nu se vede nici un Bouto, nici un Merlin sau Colorado, e jale mare cu labilităţile din Spania cu funcții la Dinamo. 


Mark Twain a spus odată că: "cele mai importante DOUĂ ZILE din viața ta sunt ziua în care te naști și ziua în care îți dai seama de ce te-ai născut."  Noi ne-am nascut cu siguranță ŞI pentru a fi parte din acest fenomen,  de a salva ce-i al nostru: Dinamo București. Mai ales că dând un bănuţ nu îți donezi un rinichi, dar dacă nu-l dai îți trădezi inima, asta dacă ea bate cu adevărat pentru Dinamo!



Articol scris de: Constantin Vlădeanu  

sursa: gsp.ro

Comentarii