Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Conquistadorii in Romanistan

 

dinamo conducere spaniola


Errare humanum est sed perseverare diabolicum. Asa ziceau stramosii nostrii latini; eroarea e umana, insa ca sa persisti in aceasta eroare, inseamna sa fi al dracului de prost. Au venit conquistadorii pe cai albi, ne-au aratat cioburile de sticla colorate, am plecat toti dupa fenta crezand ca Dinamo va fi cel putin al doilea Manchester City, cu buget de salarii nelimitat dupa cum afirma Rufo Collado, fara nicio grija financiara in viitor, si se va bate cu granzii europei de la egal la egal. Realitatea e crunta, pentru niste comisioane de nimic, cu niste cheltuieli facute pe barba clubului, au fost adusi multi jucatori pe salarii mari, pe care clubul in situatia sa actuala, nu le poate suporta.


Mai intai, cine sunt vinovatii?

Daca n-am fi trait in Romanistan, si am fi avut si noi niste legi care sa ne protejeze, sa protejeze sportul, sportivii, si sa nu mai fim tratati de catre orice coate-goale drept un SRL cu care jongleaza dupa bunul plac, am fi fost in continuare acolo sus. Nimeni nu vine sa sustina o societate comerciala, asa cum pretind unii ca e considerat Dinamo. Un club sportiv trebuie sa aiba un statut aparte - sustii performantele sportive, nu vinzi tot ce ai de vandut si apoi instrainezi clubul. Pentru asa ceva ar trebui o lege, cu pedepse aspre specificate, si ar trebui sa aiba si cine sa o aplice.

Pe plan sportiv, Rufo Collado a adus jucatori buni. Nu imi amintesc ca in vreun sezon, de cand urmaresc eu echipa mea de suflet, Dinamo sa fi inscris doua goluri de la mijlocul terenului. Partea lui sportiva a fost acoperita cu varf si indesat, jucatorii lui au confirmat. Vina lui e ca apare prin poze alaturi de Cortacero, zis si Próxima semana.


In traducere libera, prostimea seamana. Peste tot, tipul prostului e acelasi, prostii seamana intre ei, sunt usor de identificat. Pentru a nu jigni pe nimeni ma voi identifica eu aici, suporter dinamovist de o viata, care am sperat din tot sufletul ca a iesit soarele si pe strada mea.


As vrea sa-mi fac mea culpa pentru ca am crezut in acest proiect (alaturi de toata suflarea dinamovista) si ca l-am contrazis pe Danut Lupu cand spunea ca nu crede in proiectul spaniol, si ca spaniolii astia "nu au una de un leu". In fond ar fi trebuit sa ma gandesc un pic, cine-i Lupu? Un jucator care in derby-ul contra Stelei castigat cu 6-4 avea genunchii plini de sange. Cine-s spaniolii? Habar n-am. Niste neica-nimeni pentru club. Logica trebuia sa imi spuna ca ar fi bine sa cred un dinamovist, in detrimentul unui strain.


Pe plan financiar

De ce nu avem bani? Pe langa intelegerea neonorata, am inteles ca un director al carui nume imi aminteste de legendarul artist de comedie Birlic, le spune jucatorilor si antrenorilor ca "daca au onoare, trebuie sa ramana pana in iarna". Mai intai de toate treaba lui e sa vanda. Cate tricouri a vandut? Cate promotionale - calendare cu emblema lui Dinamo, agende, pixuri, orice - a vandut dansul? Ca e sfarsitul anului, pe langa biletele virtuale fanii vor sa cumpere, dar n-au ce. Tricourile cu numele membrilor DDB? Orice altceva? Sau, dupa cum inteleg eu, dansul se pricepe mai bine la onoare decat la vanzari?


Daca nu a gasit nimic de vandut, are totusi o echipa cu jucatori care inscriu frecvent de la jumatatea terenului, nu a gasit nicaieri sa vanda macar unul dintre jucatorii care pleaca liberi? Un singur jucator daca vindea, si am fi avut niste sarbatori linistite.


Pe cel mai mare grup dinamovist pana acum nu s-a primit nicio cerere de reclama gratuita pentru produsele clubului. Nu se poate vinde nimic, nicaieri, cu numele Dinamo, pentru a aduce bani la buget?


Dinamo e o fata frumoasa, care are numai petitori rupti in cur. Cine nu vrea sa aiba parte de reclama gratis? Dinamo nu e cuminte, ba, din contra, e prezenta mereu in toate scandalurile, in toate tabloidele. Paradoxal - cu cat e mai codasa la pozitia in clasament, cu atat e mai populara. Dinamo in liga a 2-a, a 3-a, inseamna o tragedie pentru toti, Liga 1 nu mai are ce sa mai arate, audienta televiziunilor va ajunge ca la meciurile de hochei din Africa. Pe cine intereseaza un meci intre Sepsi si UTA? Ambele echipe pe pozitii de play-off, ambele in forma in acest an, insa sunt neglijabile la capitolul audienta. Meme nu se uita decat la Dinamo, pe Meme nu-l intereseaza alte echipe.


O fi vazut Meme alea doua goluri de la mijlocul terenului din sezonul asta sau e ocupat sa ii faca reclama lui Dinamo tipand dupa penalty-uri neacordate?


De Cortacero n-are rost sa pomenim, pomenim saptamana viitoare. Saracul tot trimite bani, saptamana de saptamana, mi-e si mila de el, cati bani a trimis pana acum si s-au pierdut toti iar toata lumea il mai si injura.


Mai departe, greseala recunoscuta fiind uneori pe jumatate iertata, revenim un pic la Danut Lupu. Am fost atent la declaratiile lui. Omul se pare ca e mai bine informat ca mine, asa ca el a mentionat numele Nicolae Badea. Acelasi nume in jurul caruia se invarte micul univers al lui Dinamo. Baiatul lui Borcea s-a dus la guvern, la Orban, alaturi de o serie de legende dinamoviste, ca sa vorbeasca despre stadion. Ce cauta baiatul lui Borcea la guvern, in numele lui Dinamo? De ce Badea a sugerat suporterilor sa stearga insultele de pe garduri?


Insultele alea vor ramane, ca sa le reaminteasca fostilor actionari cine sunt de fapt. Ei au avut rezultatele alea primind gratis o echipa de temut in Europa, al carei parcurs a fost mereu descendent. Dupa 1989, Dinamo a mers doar din inertie, din scoala de fotbal organizata de comunisti pe care o avea si care a produs valori, din fostele glorii care s-au reintors la echipa, intr-un cuvant, a mers din amintiri. Dupa ce au facut praf echipa, au vandut o societate care a fost introdusa in insolventa. Noul actionar a mai praduit ce a mai putut, si apoi a ingropat de tot Dinamo. Din pacate, cu capul afara, clubul inca are voce, care striga in gura mare.


Sa nu ne facem iluzii, in privinta stadionului - Dinamo va avea probabil stadion in 3-4 ani, timp suficient pentru ca echipa din liga a 4-a sa ajunga in liga 1. Poate chiar din liga a 3-a, Dinamo 2 functionand acolo. Miza sunt terenurile de la Saftica, usor de scos la licitatii organizate de mafia imobiliara, si transformate in ansambluri rezidentiale. Langa Bucuresti, langa aeroport, departe de poluarea orasului, locul ala e de vis.


Asteptam sa-l vedem pe data de 21 decembrie pe Senor Pablo marind capitalul social cu 5 milioane. Asta, evident, daca n-o sa fie racit, si sa nu poata participa la adunarea actionarilor.


Intrati in programddb.ro, nu mai plecati urechea la spusele desteptilor posesori de canale dinamoviste, care acum ii ridica pe spanioli in slavi si injura PCH, maine ii injura pe spanioli si injura PCH, si in general treaba lor e sa injure PCH. Astfel de oameni n-au facut nimic in viata lor pentru ca nu stiu sa faca nimic in viata lor. Stiu doar sa spuna "v-am spus eu" cand de fapt sustin mereu contrariul a ceea ce au spus cu cateva zile inainte. Eu consider o calitate faptul ca poti sa-ti recunosti o greseala si sa incerci sa o indrepti atunci cand o comiti. Atunci cand mergi pana la capat in greseala ta, pici intotdeauna de prost.



Articol scris de: Robert Muntean

Comentarii