Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Cosmin Contra va fi, astăzi, prezentat oficial. Dinamoviștii cred că ”Guriță” e cea mai bună variantă

[starttext]










Cosmin Contra va fi prezentat oficial, duminică, drept noul antrenor al lui Dinamo, într-o conferință de presă care va începe la ora 10:30. Fostul fundaș dreapta al echipei naționale îl înlocuiește pe banca ”alb-roșilor” pe Ioan Andone, cel care a fost demis în această săptămână, după ce ”câinii” nu au câștigat niciun meci în 2017, iar calificarea în play-off începuse să fie periclitată.


Deși nu a fost încă prezentat, Contra și-a început treaba la Dinamo și a condus deja primele antrenamente, înaintea meciului cu FC Botoșani, de luni, de pe Arena Națională, în care Contra își va face debutul pe bancă.

La Dinamo, Cosmin Contra (41 de ani), va colabora cu Jerry Gane (antrenor secund), Javi Reyes (preparator fizic), Cătălin Grigore (antrenor cu portarii) și Silviu Ion (analist).

Într-un sondaj realizat pe site-ul digisport.ro, cei mai mulți fani ai lui Dinamo, aproape 60%, consideră că fostul fundaș dreapta al României reprezintă cea mai bună variantă pentru postul de antrenor al lui Dinamo. Doar 40% dintre suporterii ”câinilor” sunt de părere că clubul ar fi trebuit să apeleze la un alt tehnician pentru a-l înlocui pe demisul Andone.



"Jucătorii noi au nevoie de timp, de ritm de joc, dar în 2-3 meciuri vor fi la un nivel înalt dacă sunt jucători valoroşi. Noii jucători trebuie să se acomodeze la clima din România, la antrenor, sunt sunt lucruri care îi afectează pe toţi fotbaliştii", a explicat Contra, declara Contra, înaintea de a fi numit antrenor la Dinamo.

Născut la Timișoara în 1975, cel supranumit ”Guriță” a fost și jucător la Dinamo, în perioada 1996-1999, după despărțirea de primul său club, Poli, și înainte de plecarea la Deportivo Alaves, cu care avea să joace finala Cupei UEFA, în 2001. După înfrângerea din acel ultim act, contra lui Liverpool (4-5), la Dortmund, Contra a plecat la Milan, dar a revenit, după doar un an în Spania, la Atletico Madrid. După doi ani pe ”Calderon”, el a mai jucat la West Bromwich (2004-2005), din nou la Poli Timișoara (2005), iar, între 2005 și 2010, la Getafe. Cariera și-a încheiat-o tot în Banat, după ce a mai evoluat un an pentru Politehnica (2010-2011).

În echipa națională, el a adunat 73 de selecții, între 1996 și 2010, și a marcat 7 goluri. De asemenea, el a făcut parte din lotul României la două turnee finale, Euro 2000 și Euro 2008.

Cariera de antrenor și-a început-o tot pe banca lui Poli, în 2010, însă nu a rezistat decât 11 meciuri, el fiind demis de Marian Iancu, deși echipa nu suferise nicio înfrângere. A continuat apoi în Segunda B, la Fuenlabrada (2012), în Liga 1, la Petrolul (2012-2014), cu care a câștigat și singurul trofeu ca antrenor, o Cupă a României (2013), în La Liga, la Getafe (2014-2015), pe care a salvat-o de la retrogradare, în China, la Guangzhou R&F (2015) și în Segunda Division, la Alcorcon (2016).

Fost jucător în ”Ștefan cel Mare” între 1983 și 1990, Ioan Andone și-a încheiat în această săptămână cel de-al treilea mandat ca antrenor al lui Dinamo. El fusese numit în funcție la începutul sezonului, după plecarea lui Mircea Rednic, însă scaunul său a început să se clatine încă din toamnă, după venirea în club a lui Adrian Mutu, ca manager. De atunci, cei doi s-au tot contrat prin declarații, în Andone a rezistat până în februarie, în special, datorită celor două victorii obținute în fața Stelei, 3-1, în returul sezonului regulat al Ligii 1 și 4-1, în prima manșă a semifinalelor Cupei Ligii.


sursa : www.digisport.ro
[endtext]

Comentarii