Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Nedelcearu: "Obiectivul meu e să ajung în Anglia. Aș vrea să îmbrac tricoul lui Liverpool!"

[starttext]



Foto: Cristi Preda



Ionuț Nedelcearu, 22 de ani, nu se consumă din cauza criticilor legate de convocarea sa la lot pentru amicalele cu Chile și Finlanda și spune că ”nu am nicio vină dacă lui Mister îi place de mine, nu-l voi dezamăgi”.






- Ionuț, ai prins deja rădăcini în Rusia, la noua ta echipă, Ufa... Cum au fost primele luni ca stranier?
- M-a ajutat mult faptul că i-am întâlnit acolo pe Carp și pe Fatai, cu care am putut comunica foarte bine. Știau cum se întâmplă lucrurile în club, mi-au vorbit despre campionat și despre oraș, n-au existat probleme de acomodare, am intrat repede în grup. Nivelul competiției în Rusia e ridicat și crește constant, fiindcă primele cinci echipe investesc zeci de milioane de euro în transferuri.

- Orașul?
- Destul de mare, în jur de un milion de locuitori. Restaurante, mall-uri, sport. Ai unde să-ți petreci timpul liber. Hocheiul e pe primul loc. Am fost și eu o dată la un meci, prima oară în viață. Atmosferă frumoasă. La fotbal vin 8.000-9.000 de oameni la fiecare partidă, m-am împrietenit repede cu fanii, care m-au aplaudat deseori.

- Cum arată o zi a lui Nedelcearu în Rusia?
- Trezirea pe la 9, la 10 și jumătate prezent la stadion pentru antrenament, apoi merg să lucrez suplimentar la sală. Mă întorc acasă să mănânc, odihnă după-amiaza, iar seara mai ies pe la restaurant. Carp mi-a povestit și despre niște mâncăruri tradiționale, una e un gen de friptură din carne de cal, de care însă nu m-am atins. Pe la opt-nouă seara sunt în pat, mă uit la seriale până adorm.

"Din Rusia vreau să ajung direct în Anglia!"

- Sunt diferite antrenamentele în Rusia?
- Intensitatea pregătirii vine de la jucători, care se implică, nu vezi pe unul mai relaxat la antrenamente! Se joacă mult pe forță, agresiv, direct pe poartă. Îmi place stilul ăsta! Obiectivul e să ajung de aici direct în Anglia. Aș vrea să îmbrac tricoul lui Liverpool!

- Au existat ceva semne de întrebare după convocarea ta la națională, voci care te plasează între copiii de suflet ai lui Contra. Cum te împaci cu discuțiile astea?
- În România apar mereu astfel de probleme, care nu există în străinătate. Eu vin la lot doar să-mi fac treaba, să demonstrez că merit să fiu la echipa națională. Mă simt ca oricare dintre ceilalți colegi. Nu am parti-pris-uri cu selecționerul, nu suntem prieteni, ci am statut de simplu jucător. Mă bucur însă dacă antrenorul are încredere în mine. Mă motivează. Și dacă lui Mister îi place de mine, ce vină am eu?!

- Se apropie Liga Națiunilor în toamnă. Cum îți sună grupa cu Serbia, Muntenegru și Lituania?
- Complicată! Serbia va fi prezentă și la Mondiale, dar e o serie în care se poate întâmpla absolut orice. Trebuie să câștigăm grupa, să ne ușurăm calificarea la Europene.

- Ai mai stat cu ochii pe parcursul lui Dinamo din campionat?
- Da. Și știu că nu s-a văzut prea bine faptul că echipa a evoluat în play-out. Am greșit și eu în prima parte a sezonului, trebuia poate să dăm mai mult, să fim în play-off cu cinci etape înainte de finalul sezonului regulat, nu să așteptăm ultima rundă. Asta-i viața, din păcate! Am văzut însă și meciurile lui Dinamo după ce am plecat. Mi se pare că echipa a crescut, iar ăsta e meritul lui Bratu!

"Chiar dacă nu-l cunosc personal, m-am bucurat pentru Florin Andone că a ajuns în Premier League, la Brighton. E important să avem jucători în campionatele tari. Florin a confirmat în Spania, sunt convins că o va face și în Anglia"
Ionuț Nedelcearu

"Chiar dacă chilienii vin fără starurile naționale, cred că amicalul de joi rămâne un test important pentru noi în această perioadă. Ne va ajuta să vedem la ce nivel ne aflăm, pentru că și garnitura a doua a sud-americanilor e redutabilă"
Ionuț Nedelcearu

600.000 €
a încasat Dinamo de la Ufa pentru transferul lui Nedelcearu, care câștigă la ruși 300.000 de euro pe sezon

10
meciuri a jucat Nedelcearu pentru Ufa, fiind integralist: a terminat sezonul pe locul 6 și va merge în preliminariile Europa League

AMICALE
România - Chile joi, 31 mai, ora 18, Graz (Austria)
România - Finlanda marți, 5 iunie, 20:30, „Ilie Oană" (Ploiești).

Foto: Cristi Preda
sursa: www.gsp.ro
[endtext]



Comentarii