Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Ce se întâmplă cu noul stadion Dinamo

 




Dinamo a intrat într-o nouă eră după ce Pablo Cortacero a devenit acționarul majoritar al clubului, iar în viitorul apropiat ar putea începe și lucrările la noul stadion din Ștefan cel Mare.


Directorul de investiții al CNI, Adrian Cefalan, a vorbit despre situația proiectului. Noul stadion al echipei Dinamo ar putea avea o capacitate de 33.000 de locuri, iar costul lucrărilor se va ridica la circa 100 milioane de euro.


"Referitor la Stadionul Dinamo precizăm faptul că inițial CS Dinamo a predat către CNI amplasamentul pe care se află actualul Velodrom pentru care a fost demarată procedura de achiziție publică și s-a semnat contractul pentru întocmirea studiului de prefezabilitate și studiului de fezabilitate.


100 de milioane de euro pentru noul stadion Dinamo, care ar putea avea 33.000 de locuri

În prezent au fost identificate soluții în ceea ce priveşte construirea unui nou stadion pe o suprafață de teren mai mare cuprinzând terenul de rugby și terenul de fotbal. În acest sens, CNI a solicitat CS Dinamo întocmirea unei noi note conceptuale și a temei de proiectare raportat la noua suprafață de teren precum și obținerea unui nou certificat de urbanism.


După transmiterea acestei documentații, CNI va emite ordinul de începere a serviciilor de proiectare a studiului de prefezabiitate și ulterior studiului de fezabilitate în vederea avizării indicatorilor tehnico-economici.


Precizăm că, în urma discuțiilor purtate cu CS Dinamo se doreşte realizarea unei arene cu o capacitate de aproximativ 33.000 de locuri, însă capacitatea finală va rezulta după întocmirea studiului de prefezabilitate și respectiv studiului de fezabilitate, raportat la suprafața de teren, indicatorii urbanistici conform certificatului de urbanism precum și a cerințelor impuse de I.S.U. privitoare la căile de evacuare.


Lucrările la stadionul Dinamo vor dura 18-24 de luni

Astfel, având în vedere standardele de cost, la o capacitate de aproximativ 33.000 de locuri, se estimează un cost de aproximativ 90-100 milioane Euro.


Precizăm faptul că până la execuția efectivă a lucrărilor trebuie parcurse o serie de etape, respectiv întocmirea și aprobarea studiului de fezabilitate, emiterea unei hotărări de guvern de aprobare a indicatorilor tehnico-economici, finalizarea procedurii de achiziție publică de proiectare și execuție (soluționarea eventualelor contestații), întocmirea proiectului tehnic și obținerea autorizației de construire. După emiterea ordinului de începere a lucrărilor de execuție estimăm un termen de finalizare de 18-24 luni", a declarat Adrian Cefalan, pentru Digi Sport.


Pentru acest sezon, Dinamo a închiriat Arena Națională. Cu toate acestea, "câinii" sunt nevoiți să joace în "Groapă" cât timp gazonul Arenei este înlocuit.


Stadionul Dinamo are o capacitate de 15.032 de locuri. A fost inaugurat în 1952 și renovat în 2007.



sursa: digisport.ro

sursa foto: gsp.ro

Comentarii