Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Un portar dedicat echipei, care apără buturile cu forță fizică și mentală

 




René, portarul de 36 de ani adus de Dinamo în locul lui Cătălin Straton, se recomandă drept un fotbalist de echipă, de vestiar.


René Roman Hinojo este transferul cu numărul 9 realizat de către Dinamo în acest mercato. Portarul va împlini 37 de ani în decembrie, dar a semnat pe două sezoane cu "câinii", deși are experiență numai în eșalonul inferior din Spania. În ediția 2007-2008, a fost de trei ori rezervă la Betis Sevilla, în LaLiga, mai are în CV șapte partide în Copa del Rey: trei victorii, trei eșecuri, o remiză.


Piele tăbăcită

Jurnaliștii din țara sa îl caracterizează ca pe un portar dedicat echipei căreia îi apără buturile, cu forță fizică și mentală, chiar și când totul a fost împotriva lui. Ca atunci când Cartagena l-a anunțat că nu mai are nevoie de el, în prima zi oficială a sezonului, și a stat jumătate de an fără angajament, pregătindu-se cu un antrenor plătit din propriul buzunar.


Omul care a fost ca un tată pentru mine este Diego Navarro, el m-a îndrumat în chestiunea asta cu fotbalul. Și a mai existat un altul, care din păcate a dispărut, José Luis Montes. Am locuit cu el un an și jumătate și m-a marcat foarte mult

- René, portar Dinamo


„Nu sunt Zidane, dar știu cu mingea"

Gazeta Sporturilor îți prezintă portretul lui René așa cum reiese el din declarațiile oferite în ultimii ani jurnaliștilor din țara sa cu prilejul diverselor interviuri:


„Cum am devenit portar? Am început fotbalul cu un prieten. Unul trebuia să lovească mingea, celălalt s-o oprească. Prietenul meu era foarte bun în câmp, așa că mi-a venit mie rândul să intru între buturi. Și-am rămas acolo. În plus, și bunicul meu a fost goal-keeper, dar nu a ieșit din provincia Cadiz"

„Începutul meu în fotbal m-a prins și ca mijlocaș, și ca vârf. Alternam. Apoi, am realizat care e scopul meu. La cadeți, deja antrenorii îmi ziceau: "Hai, rămâi în poartă!". Nu sunt Zidane, dar pot jongla cu mingea când echipa are nevoie"

„Încerc mereu să uit greșelile pentru că nu aduc nimic bun. Ele fac parte din joc și încerc mereu să le las deoparte. Concentrarea joacă un rol fundamental, vreau să fac să existe cât mai puține erori. Încerc să învăț din erori și să întorc pagina"

„Am menținut întotdeauna un mediu de lucru bun cu colegii mei, indiferent dacă joc sau nu. Acesta este cu adevărat important"

„Încerc să ușurez lucrurile. Îmi place să fiu în legătură cu echipa, să comand și să comunic foarte mult cu cei din câmp"

231 de meciuri

a bifat René în liga secundă iberică, primind 238 de goluri. În 79 de partide n-a încasat gol


11 echipe

a strâns în CV portarul: Portuense, Betis, Estepona, Cacereno, Cartagena, Barakaldo, Jaen, Llagostera, Girona, Almeria și Ponferradina


31 de meciuri

a adunat ediția precedentă, în eșalonul secund, pentru Almeria (unde a fost căpitan) și Ponferradina



sursa: gsp.ro

Comentarii