Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






"Câinii" sunt pe poziția a patra, cu salarii lunare totale de 130.000 de euro, însă locul în clasament este abia al 12-lea.


[starttext]



colaj patroni liga 1



Jucătorii de la CFR Cluj au cele mai mari salarii din România, campioana plătind lunar 500.000 de euro doar pe remunerații. Deși au fost aduși gratis, Deac, Culio, Hoban și Vinicius au salarii uriașe.




În prezent, Julio Baptista câștigă aproape 500.000 de euro pe an la CFR, cel mai mult din tot campionatul. În comparație, FCSB a plătit suma mari mai ales pentru jucătorii aduși de la Viitorul, care au și ei salarii mari. Lunar, Gigi Becali "varsă" 320.000 de euro pentru salarii, potrivit Gazetei.


Pe locul al treilea la salarii se află Universitatea Craiova, cu un buget salarial de 180.000 de euro pe lună, sumă care nici nu se compară cu cea achitată de CFR. Cu toate acestea, echipa lui Mangia ține pasul, iar asta se reflectă și în clasament. Locul 3 la salarii e și locul 3 în ierarhia Ligii.

Cea mai "păgubită" din acest clasament iese Dinamo. Deși s-a spus că Ionuț Negoiță nu oferă prea mulți bani, "câinii" sunt pe poziția a patra din acest punct de vedere, cu salarii lunare totale de 130.000 de euro, însă locul în clasament este abia al 12-lea.

De unde vin banii la cluburile din Liga 1
CFR Cluj a ieșit din insolvență în mai 2017, iar un an mai târziu devenea campioană pentru a patra oară. Investițiile patronului Nelu Varga, care a achitat 5 milioane de euro pentru a scoate echipa din insolvență, s-au văzut. Pe lângă infuzia de bani de la patron, CFR mai primește 3,6 milioane de euro pe an din drepturile TV, însă această sumă nu acoperă bugetul. Restul banilor vin tot de la patron și de la sponsori.

În comparație, FCSB a strâns venituri consistente din participarea în cupele europene. Astfel, pe lângă cele 6,8 milioane e euro primite pentru calificarea în șaisprezecimile Europa League, lui Becali i-au mai intrat în conturi alte 3 milioane de euro pentru accederea în play-off-ul UEFA Champions League. Astfel, s-a ajuns la un total de 9,8 milioane de euro.

În plus, Becali a mai făcut bani și din transferuri pe sume uriașe pentru fotbalul românesc. Dacă ne referim doar la ultimele sezoane, Stanciu i-a adus aproape 10 milioane de euro, iar Chiricheș, 8,5 milioane.

Cele mai mari salarii din Liga 1
În prezent, Julio Baptista, de la CFR Cluj, este cel mai bine plătit jucător din campionatul intern, cu un salariu de aproape 500.000 de euro pe an. Pe locul al doilea este un alt jucător al clujenilor, Ciprian Deac, cu 300.000 de euro pe an.

Abia apoi urmează jucătorii de la FCSB, Gnohere având 240.000 de euro pe an.

Unul dintre cele mai mici salarii le are Ricardo Grigore, de la Dinamo, cu doar 12.000 de euro pe an.

"S-au plătit salarii mari, nu e patronul vinovat", a spus Mircea Rednic, după ce echipa a ajuns pe locul 12 în Liga 1.

Dinamo a plătit cele mai mari salarii în urmă cu peste 10 ani, când Lobonț încasa 600.000 de euro anual, iar Tamaș, 400.000.

sursa: www.digisport.ro
[endtext]

Comentarii