Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Miracolul Denis Pașcovici: medicii nu-i dădeau nici o șansă, acum se pregătește să-și facă buletin 💓

[starttext]




Denis, Ema, Ionela și Cosmin, o familie puternică







Operat de 17 ori pe creier, din care nu mai are decât 20 la sută, în urma unui cancer cranian, Denis, fiul fostului fotbalist Cosmin Pașcovici a împlinit ieri 14 ani și se pregătește să-și facă buletin.




E un miracol care continuă să sfideze orice manual de medicină. În 2006, cu doar trei zile înainte să facă doi ani, Denis, băiatul Ionelei și al lui Cosmin Pașcovici, fostul fotbalist de la Dinamo și Farul, a primit o lovitură teribilă. Avea meduloblastom dismoplazic, adică tumoare craniană cu mai multe metastaze. În plus, suferea și de hidrocefalie, epilepsie și nanism hipofizar. Pe 20 septembrie 2006, chiar de ziua lui, micuțul Denis era supus primei operații pe creier. De atunci au trecut 12 ani și 17 intervenții chirurgicale asemănătoare, ultima în 2016. Așa a ajuns să rămână cu doar 20 la sută din creier. Dar nimic nu l-a doborât. Deși medicii nu-i dădeau nicio șansă.


Ieri, când a împlinit 14 ani, Denis s-a trezit zâmbind mai mult ca niciodată. Fiind o zi specială, s-a îmbrăcat în echipamentul celor de la Real Madrid, echipa favorită a tatălui său. Fizic, se dezvoltă normal, dar are IQ-ul unui copil de doi ani. Are zile mai proaste, alteori mai bune. Mai apar din când în când crizele de epilepsie. Nu poate să vorbească, doar gângurește, nu reușește încă să stea în picioare, doar susținut, dar își sărută părinții sau pe surioara sa, Ema (3 ani și 8 luni), de câteva zeci de ori pe zi. Iar asta e cea mai mare bucurie a familiei.

Mama sa, Ionela, este încântată: "Abia l-am adus de la duș, că de ziua lui l-am lăsat să doarmă mai mult. Facem progrese continuu. A început acum să se joace cu mașinuțele, le plimbă prin casă. Desface jucărele. Vrea să dea și cu piciorul în minge, dar nu-l prea las că nu are echilibru. Lovește baloane cu mâna, dăm mingea de la unul la altul. Este tot mai prezent. Se joacă cu toată lumea, își pune plapuma în cap, se ascunde de noi. Face totul ca un bebeluș, dar eu sunt tare mândră de băiatul meu frumos! Are ochii ăia mari, atât de expresivi, parcă vorbește cu ei! A primit cadouri de la rude, de la prieteni, i-a pupat pe toți. În weekend urmează să îi facem și o petrecere. Iar acum ne pregătim să-i scoatem și buletin. Am băiat mare!". Denis e integrat în învățământul la domiciliu. E în clasa a 5-a și are un curriculum adaptat situației sale.


MEDICII FRANCEZI SUNT UIMIȚI: "UN CAZ UNIC!"
Familia Pașcovici ține permanent legătura cu doctorii francezi de la spitalele "Necker enfant malade" și "Gustave Roussy", unde Denis a fost operat de câteva ori și a făcut tratament, în perioada 2008-2010. Încă de atunci, medicii de acolo îl considerau un miracol. Acum sunt tot mai uimiți. "Ei au făcut studii și mi-au spus că Denis e unicul caz din lume cu un asemenea diagnostic care a reușit să reziste atât de mult. În general, 80 la sută dintre pacienții care suferă de așa ceva nu trec de prima fază a tratamentului. Și nimeni nu a rezistat mai mult de cinci ani. Francezii mă întreabă, se interesează, cum am reușit, cum am făcut să progresăm făcând recuperarea acasă. Dacă te duci la un centru specializat, te costă o grămadă de bani. Dar uite că noi reușim așa", spune Ionela.

A SCĂPAT DE O INFECȚIE
În aprilie 2016, după o hemoragie intracerebrală masivă, Denis ajungea la Spitalul Județean din Constanța în comă. A revenit, dar acolo s-a infectat cu doi viruși, pseudomonas și klebsiella. De doi ani stă numai acasă, unde părinții i-au amenajat o cameră specială. A scăpat de klebsiella, dar nu și de pseudomonas. Are branulă în gât și gastrostomă în stomac, o sondă prin care se hrănește.

Consumă doar mâncare lichidă sau artificială. Nutrisonul, hrana artificială, costă cam 2.400 de lei pe lună. Însă Ionela și Cosmin, ajutați de prieteni sau de oameni de suflet, rezistă și nu se plâng. Alături de Denis, ei continuă lupta pentru viață. Și se bucură la maxim de tot ce le oferă fiul lor. Zâmbete, pupici, îmbrățisări și privirea, privirea aceea care spune mai mult decât mii de cuvinte


COSMIN E AGENT DE VÂNZĂRI LA CATENA
De mai bine de un an și jumătate, Cosmin Pașcovici a rupt orice legătură cu fotbalul. S-a angajat la "Catena", unde este agent de vânzări. "Cu fotbalul, când mai antrenam, lipseam prea mult de acasă. Așa, am timp să stau mai mult cu familia", a explicat Cosmin.

1,56m
este înălțimea lui Denis Pașcovici, care are 40 de kilograme, acum, la 14 ani

"Poate că Denis va mai face progrese, pentru că este o minune de la Dumnezeu! Și atât timp cât mă bucur de zâmbetul lui, de pupicii pe care ni-i dă, nu vreau mai mult, pentru mine e suficient!"
Ionela Pașcovici, mama lui Denis

"Denis e un luptător și noi ne bucurăm din plin de fiecare clipă alături de el. Acum ne pregătim de petrecere, o să-i dăm și lui să guste din tort"
Cosmin Pașcovici, tatăl lui Denis

sursa: www.gsp.ro
[endtext]

Comentarii