Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Portretul lui Claudiu Niculescu. Atenție, "câine rău"! "Nu tolerează indisciplina!

[starttext]









Foști elevi ai lui Niculescu îl descriu pe cel care are obligația să resusciteze trupa din Ștefan cel Mare.




Imaginea de antrenor al lui Claudiu Niculescu a fost schițată ieri de fotbaliștii care au lucrat sub conducerea "Lunetistului" în primele două divizii. Gazeta a compus puzzle-ul ce scoate în evidență stilul de tehnician al bărbatului de 42 de ani. La ce trebuie să se aștepte Nistor și compania în misiunea de a renaște Dinamo.

"UȘOR MANIAC CU TACTICA"
Tehnicianul. "Se ocupă tactic și de cei din atac, și de cei din apărare. Nu punea accent doar pe o fază. Era ușor maniac cu tactica. Voia atitudine, atât la antrenamente, cât și la meciuri", a povestit Gabriel Deac de la Voluntari.
"Pregătește ambele faze, nu e axat doar să nu ia gol sau să dea un gol mai mult ca adversarul. Nu e nici fricos, nici cel mai ofensiv tehnician. Caută mereu constanța și echilibrul", l-a completat Laurențiu Marinescu, care a lucrat cu Claudiu și la Cluj, și la Voluntari.

"TE FACE SĂ MUȘTI DIN ADVERSAR"
Omul. "Nu ne-a luat niciodată de sus, să ne spună ce mare fotbalist a fost el, ce mici suntem noi pe lângă el. Știa să glumească, să alunge tristețea, să te facă să muști din adversar", a zis Roberto Ayza, de la Mioveni, omul ce-a produs una dintre primele mari victorii ale lui Niculescu, în 2014, când a eliminat Dinamo din Cupa României.

"Nu face diferențe între fotbaliști. Își dorește să aibă atmosferă frumoasă în lot și încearcă să creeze o astfel de atmosferă", a completat Marinescu. "E genul care dă energie pozitivă, i se potrivește stilul calm, fără să fie un leu pe margine. Fiindcă sunt și antrenori vulcanici, cum e Contra, de exemplu, care dă și el energie, într-un alt fel. Ține de caracterul fiecăruia", a comentat Gicu Grozav, fost elev la "șepcile roșii".

"NU TE VERIFICĂ ȘI NU ÎNJURĂ"
Joc de scenă. "Nu l-am auzit înjurând niciodată. Nici la meciuri, nici în afara lor. Dacă s-a ratat vreo ocazie, poate să înjure mingea, adică faza, dar nu omul, pe tine personal", a evidențiat Deac.

"Îmi place la el că știe să te miște. Are vorbele la el! Când e glumă, are niște poante tari, când e de muncă, știe să se impună. Nu e cârpă! OK, nu obligă omul să-i spună într-un fel anume, dar impune respect", a spus și Marinescu.

"Ține grupul strâns. Aș spune că a fost mereu neașteptat de apropiat de noi. Nu stă să te urmărească, nu te ține din scurt, nu se bagă în viața ta personală, însă nu permite ieșirile în decor", a conchis Deac.

30,5 %
e media victoriilor obținute în Liga 1 de Claudiu

61 de victorii
a obținut Clau-gol în 152 de partide în toate competițiile interne cu formațiile antrenate până acum în 153 de meciuri. Mai are 42 de remize și 50 de eșecuri

6 echipe
au fost în CV-ul antrenorului până la a sosi la Dinamo: U Cluj, FC Bihor (L2), Damila Măciuca (L2), CSM Râmnicu Vâlcea (L2), Mioveni (L2) și FC Voluntari

"Are acel «ceva» care-l face special. I-am fost și coleg, apoi elev, însă am delimitat mereu situațiile. Te trata la fel, corect, și pe tine, care i-ai fost coleg de mai mulți ani, și pe altul, de-abia ieșit de la juniori"
Adrian Cristea, ex-mijlocaș Dinamo și U Cluj

"Știa să țină grupul, să se facă plăcut, iar fiecare fotbalist juca și pentru antrenor. Încerca mereu să jucăm ofensiv, stăteam bine pe teren și cred că rezultatele s-au văzut prin cele două trofee. Principalul lui atu e că știe să motiveze jucătorii"
Alexandru Răuță, mijlocaș FC Voluntari

"Până la urmă, nu cum vorbești e cel mai important, ci cum îl respecți pe om și la fel pe tine, ca sportiv, prin ceea ce faci pe teren"
Gicu Grozav, ex-mijlocaș U Cluj

"M-A CÂȘTIGAT PE VIAȚĂ"
Gabriel Deac a povestit un episod trăit la Voluntari: "E un bun pedagog. Te ceartă foarte puțin, dar reții ce-ți zice de bine. Foarte bun motivator! Mi-aduc aminte primul lui meci la Voluntari, n-o să uit niciodată în viață. Am luat cartonaș roșu la 1-0 pentru Voluntari, s-a terminat 3-0. În vestiar, când a venit la mine, nu știam pe unde să scot cămașa. M-a luat deoparte. «Nu sunt supărat pe tine, dar fii mai atent pe viitor. Uite cum ai fi putut proceda, așa, așa». M-a câștigat pe viață cu ce mi-a zis".

"FRATE, FRATE, DAR NU ÎNTINDE COARDA!"
Atenție, "câine rău"! "Nu tolerează indisciplina, dar nici n-a avut parte de situații extreme. A fost o situație când i-a răspuns cineva urât după o fază, iar el ne-a strâns și ne-a zis: "Orice, dar să nu-mi întoarceți vorba vreodată!". Pe genul: "Frate, frate, numai să nu întinzi coarda cu mine!", a spus Deac. "Aprecia libertatea individului în cadrul grupului, însă nu tolera indisciplina sub nicio formă", l-a completat Grozav. "Calculat, știe ce vrea, ce poate, ce să ceară de la fiecare fotbalist", a subliniat Marinescu.

sursa: www.gsp.ro
[endtext]

Comentarii