Ultima Postare

Surpriză pentru fanii Dinamo: O veste care vă va uimi cu siguranță!

  foto: colaj Fanatik După ce Guvernul României a dat undă verde prin Hotărâre de Guvern, ProSport vă aduce informații  proaspete despre planurile de demolare a vechiului stadion din „Ștefan cel Mare” și construirea Arenei  Multifuncționale Dinamo. Se preconizează că utilajele vor începe lucrările în zona respectivă începând cu anul viitor. În prezent, se află în desfășurare procesul de elaborare a caietului de sarcini pentru organizarea licitațiilor privind demolarea și construcția. Recent, clubul sportiv a reușit să obțină prelungirea certificatului de urbanism, care urma să expire în luna mai. Pe data de 21 martie, entuziasmul oficialilor și al fanilor dinamoviști a fost alimentat de o veste istorică. Guvernul României a pus semnătura pe Hotărârea de Guvern ce a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construcția Arenei Multifuncționale Dinamo, noul stadion ce urmează să se ridice în locul celui vechi din „Ștefan cel Mare”. Noua arenă va avea o capacitate de 25.041 lo

Post Top Ad






Anunțul momentului pentru Dinamo: „Într-un an sau doi e gata noul stadion”












Dumitru Dragomir, fostul președinte al LPF, a vorbit la GSP LIVE despre situația lui Dinamo și despre victoria cu Astra, 2-0. 



Dragomir a anunțat că, din informațiile sale, Dinamo ar putea beneficia de un stadion nou, asemănător celui din Ghencea. 



„Nu, Dinamo nu trebuie să se mute pe «Arcul de Triumf. Cred că la Dinamo se va face un stadion modern, mare. Mai știu și eu lucruri. Mai am acces la informații importante. Într-un an sau doi se face stadion! Dacă oamenii ajungeau la o concluzie, se făcea stadion de anul ăsta. Ne iubim prea mult și d-asta...”, a declarat Dumitru Dragomir la GSP LIVE. 

„Dinamo are câțiva tineri destul de valoroși. Păcat că pe unii i-a dat pe nimic. Echipa nu e rea. În primul rând, jucătorii pot să fugă. Cred că au făcut o pregătire de iarnă bună. Dinamo nu are șanse la play-off! S-a terminat. Nu mai sunt suficiente etape pentru a ajunge în play-off. Păcat...Dinamo merită să fie în primele 6. Are nume, are spectatori. E diferență mare între o echipă din provicinie, care aduce 1-2.000 de fani, și Dinamo care aduce 6-7.000” 

Dumitru Dragomir 



CARE E SITUAȚIA STADIONULUI DINAMO

Stadionul Dinamo urma să fie modernizat de statul român pentru EURO 2020, la fel care arenele Ghencea, Giulești și Arcul de Triumf, dar situația juridică este una complicată. Nicolae Badea deține drepturile asupra bazei sportive din Ștefan cel Mare pe o perioadă nedeterminată.



Fostul acționar dinamovist a cerut să aibă în continuare anumite drepturi asupra unei noi arene „ Dinamo” și astfel a fost de fapt problema care a oprit Compania Naționala de Investiții să demareze construcția. La un moment dat s-a vorbit de construcția arenei pe locul Velodromului, dar proiectul a fost anulat. 



„Vreau să reiterez interesul statului român pentru finanțarea tuturor celor 4 stadioane, chiar dacă în acest moment există probleme de natură juridică la Dinamo. Nu vom abandona această investiție. În legătură cu arena din «Ștefan cel Mare», chestiunea de natură juridică trebuie să-și găsească finalitatea, în primul rând. De-abia atunci, când vom cunoaște regimul juridic, putem demara procedurile legale, și anume transferarea lui la CNI și celelalte, dar trebuie să lămurim regimul juridic al bunurilor existente acolo”

Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului



sursa: www.gsp.ro 

Comentarii