Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Dinamo - Clinceni 0-1. Balada curcilor plouate









A fost frigut. A fost ploicica, si frigut. Si mingea uda. Daca a fost ploicica, frigut si mingea uda, cand alergam putem sa racim, facem temperatura, si se uda si tricourile alea noi, cu program DDB scris pe spate. Era normal sa pierdem, dar vedeati voi in cupa, daca nu pierdeam azi... Asta e, n-am ales babele cum trebuia. Numai sa nu ploua iar...


Cel mai mult din meciul de aseara mi-a placut terenul. A fost impecabil, cum ne-a obisnuit in atatia ani, desi a tot plouat de doua zile.  Cei care ingrijesc gazonul merita o statuie la poarta stadionului. Daca s-ar construi cumva in secolul asta un stadion, ar trebui sa nu se clinteasca un fir de iarba din gazon, 

sa ramana totul neatins, si sa punem doar niste tribune cu scaune in jurul lui. Dar oamenii aia care ingrijesc de gazon nu-s chemati la interviuri, altfel am avea ceva de invatat de la ei.


Am mai vazut neputinta si indiferenta la jucatori, dar ca aseara rar vezi. "Le dam meciul in campionat, ni-l dau pe cel din cupa", ziceau optimistii. Nicio sansa sa fi fost blat. Incurajat de cei 500 de fani, Piscitelli a fost singurul care s-a zbatut, a aparat tot ce putea sa apere, a iesit din poarta tot meciul incercand sa mobilizeze curcile plouate imbracate in rosu, care au batut FCSB-ul. Propun sa le dea DDB banii avans pe tot sezonul, altfel astia nu mai joaca nimic pana la final.


Apropos, DDB. Pentru achizitionarea actiunilor am fost intrebati, s-a facut sondaj, pentru plata salariilor s-a omis acest mic amanunt. Eu asa tin minte ca s-a spus, ca vom fi consultati prin vot.

Daca era sa votez, votam contra, chiar daca eram singurul, altminteri girez faptul ca banii din sponsorizari sa mearga la plata "directorului de relatii internationale" ale clubului. Banii DDB doar contra actiuni, scopul final fiind 51% din actiuni, caz in care pleaca labanestii si frizerii din conducere, si nu se mai scurg banii in firmele salvatorilor. Dinamo inca mai poate fi salvata, dar nu platindu-se salariile din banii suporterilor, ci reorganizand clubul din temelii, de la nivel de copii si juniori si pana la parazitii din birouri.


A nu se confunda "votat impotriva" cu "necotizat". E vorba de principiile asociatiei, de dreptul la vot.


Martisoare in piept le mai trebuiau, pe echipamentele alea doldora cu nume de sponsori. Unde-s banii aia din sponsorizari? Ca membru actionar, DDB poate avea acces la situatia financiara acum. Zic si eu...


Despre meci, daca vorbim, vorbim degeaba. Criticilor aduse lui Dusan Uhrin le aducem argumente - Dinamo a fost asezata in teren, a avut faze de poarta, dar mingea sare din jucatori ca din gard. Singurul lucru care i se poate reprosa e reaparitia coronavirusului Katzikas (popular denumit sindromul Bănel) care provoaca pasele stupide date de aparatori. Credeam ca rezolvasem problema, se pare ca a reaparut. In rest, am vazut doar pase de-a latul terenului, date in spatele fundasilor laterali. 


In atac Moldoveanu nu stie sa dea gol decat din foarfeci. Grigore suteaza in minutul 43, Moldoveanu se trezeste cu mingea la picior in careu, si trage aiurea. Si pe el, si pe Lazăr i-a tuns acelasi frizer - sa fie oare patronul clubului? Ca daca da, atunci stie meserie, ploua afara, coafura rezista, la frezuri le dam clasa tuturor. Scopul pentru care-si fac toti aceeasi frezura este evident, incurcarea adversarului, sa nu stie care-i unul, care-i altul de la noi.


Perovic inca e in comotie dupa sutul in figura care l-a lasat lat acum 2 saptamani, lui Fabbrini am putea sa-i spunem Ballerini la cate piruete inutile a facut cu mingea in loc sa dea drumul la pase, iar Vali Lazar e probabil inca obosit dupa meciul cu FCSB. 


S-a simtit lipsa lui Sorescu, cel mai constant jucator din lot. Si probabil si cea a lui Mrzljak. Lazar si Perovic au irosit in minutul 31 o lovitura libera indirecta din careu, facuta cadou de arbitru la o pasa catre portar a fundasului grec Kontoes (gena de grec, clar Katsikavirusul a ajuns si la el). Ambii s-au zbatut, dar au pedalat in gol, nimic notabil pe toata durata partidei.


La mijloc mi-e mila de Filip, la el se manifesta sindroamele de pe lume. Probabil trebuie sa termine campionatul, ma gandesc ca de aia il tine inca antrenorul in teren. Imi vine in minte o alta pasa data aiurea, in minutul 49, la care Piscitelli a salvat doua suturi grele pe spatiul portii. Răuță s-a mai zbatut, dar slab, o singura centrare data in minutul 66, si un sut in minutul 73 - puternic, peste poarta - il ridica un pic din apatia colegilor, mult prea putin insa pentru un mijlocas care n-a facut nimic tot campionatul.


In aparare, fundasii laterali sunt un pic comici, in special Kostrna pe care l-am vazut "tare pe picioare" - ca si in alte meciuri - lasat in urma de atacantul care fuge cu mingea la picior, pierdut undeva pe traseu, mult in spate - indiferent de numele atacantului. Asa l-a ridiculizat si Alibec in meciul cu Astra. El a oferit mingea pe tava adversarului, langa careul nostru, prilej pentru Buziuc sa inscrie frumos, in minutul 70, cu un sut plasat la vinclu.


Fundasii centrali au jucat mai bine decat ceilalti colegi, n-am vazut greseli nici la Grigore, nici la Puljic. Daca au fost, au fost greseli simple, de joc, nu prostii ca ale colegilor. Au mers si in ofensiva - fiind partasi la cele mai periculoase faze de atac, ambii trimitand mingiile peste poarta - Puljic in minutul 33, cu capul, dintr-o centrare venita din corner, iar Grigore in minutul 58, din 5 metri.

Totusi in prima repriza au aplicat un joc periculos la offside, in care Clinceniul ne putea surprinde in 2 faze cu cate 3-4 oameni liberi pe contraatac.


Singura faza de fotbal am vazut-o in minutul 78, cand la capatul unei actiuni colective pe partea stanga Fabbrini suteaza pe poarta, minge respinsa de portar. Au mai fost un gol al lui Perovic, in minutul 69, anulat pentru offside, si doua faze ale lui Popa. Acesta introdus in minutul 76 in locul lui Răuță, a driblat adversarii, sutand apoi pe langa poarta iar 4 minute mai tarziu a trimis mingea in bara, din 6 metri.


Ocazii au fost, iar calitatea jucatorilor si-a spus din nou cuvantul - Sin, ne-a linistit si el asta seara in privinta lui, autor al unor suturi ridicole in acest meci. Lipsa de concentrare si viteza slaba de reactie, la care se adauga nivelul tehnic scazut al jucatorilor. Acestea, si friguțul de afara.


Mai jucatorilor, vedeti ca exista pe youtube schemele invatate de copiii de pe la Ajax si Fayenoord, exista lectii cu driblinguri, puneti mana si invatati! Mi-e groaza ce s-ar alege de Filip daca ar fi nevoit sa joace contra unei echipe formata din copiii aia talentati. Valabil si pentru antrenorii din academie, care produc oameni din ce in ce mai slabi pentru viitorul echipei. 


Felicitari si echipei lui Badea, care a dat un gol CSA Stelei si a obtinut scorul etapei. Rezultat final CSA Steaua - Dinamo 1-9.


Sa nu uitam de un stelist incapabil (da, exista si stelisti capabili, ex. Dan Petrescu), pe nume Dedu, care a gasit metoda sa desfiinteze cea mai buna echipa care a jucat in campionatul romanesc de handbal. Probabil aceasta ar putea fi si cea mai mare realizare din mandatul sau. Deci, M..e Dedu.


Revenind la curcile noastre plouate (oile sunt ale altora, iar caini astia nu-s), recomandam studiu de caz pentru acest intreg sezon lectura "balada unui greier mic". A fost scrisa de un om care a luptat in primul razboi mondial. Morala o vom afla in meciul viitor, de cupa, care se joaca tot la noi acasa, marti, contra aceluiasi adversar.


In fotografia articolului se vede si noua dispunere de aparare la Dinamo - 4 in linie, perpendiculari pe poarta...



sursa foto: www.telekomsport.ro
Articol scris de Robert Muntean

Comentarii