Ultima Postare

Viral Sensation: Cum a ajuns Dinamo în centrul atenției cu numărul de bilete pentru meciul de la Craiova!

  După victoria acasă cu Poli Iași, scor 1-0, în etapa a patra a play-out-ului Superligii, Dinamo se află  într-o poziție mai confortabilă, urcând pe locul 13 în clasament, care asigură prezența la barajul de  menținere. Echipa lui Zeljko Kopic (46 de ani) se pregătește acum pentru o altă confruntare crucială, în deplasare cu FCU Craiova, sâmbătă, 20 aprilie, de la 17:30. Oltenii sunt acum pe ultimul loc în Superligă, la egalitate cu FC Botoșani, și meciul se anunță a fi decisiv, mai ales pentru Craiova, în lupta pentru evitarea retrogradării. Chiar dacă terenul Dinamo este suspendat după incidentele cu suporterii de la meciul cu UTA Arad, aceștia au primit un număr impresionant de bilete pentru partida cu FCU  Craiova. Peluza Cătălin Hîldan a anunțat pe rețelele de socializare că suporterii echipei vor avea la  dispoziție 5000 de bilete pentru meciul de la stadionul „Oblemenco”, la prețul de 30 de lei pe bilet. Având în vedere capacitatea stadionului de 3

Post Top Ad






HANDBAL | Dan Savenco înainte de Dinamo – Sporting: "Cu siguranță ne aflăm în fața celui mai important moment din istoria recentă”





Este posibil ca imaginea să conţină: 14 persoane, mulţime




Dinamo București se pregătește de o „dublă” capitală în Liga Campionilor, partida cu Sporting Lisabona, de care poate depinde inclusiv soarta handbalului masculin la nivel de cluburi în anii care vor urma. Jocul tur va avea loc sâmbătă, în Portugalia, meci la care campioana României va fi susținută de cel puțin 400 de suporteri!


Dinamo a avut un sezon superb până în prezent în Europa, doborând toate recordurile unei echipe românești în Liga Campionilor, de când competiția a avut prima reformă importantă, în 1993. Adică 10 meciuri consecutive fără înfrângere, dintre care șapte au fost victorii. Trupa din Ștefan cel Mare s-a calificat de pe primul loc în play-off, dar marea provocare abia acum urmează, cele două jocuri cu Sporting Lisabona.

Andrei Savenco: „Suntem foarte motivați să mergem mai departe, mai ales că nu știm ce se va întâmpla de la anul”
„Am avut un sezon foarte bun, dar tot ce am realizat până acum nu are nicio valoare dacă nu trecem mai departe. Cu siguranță ne aflăm în fața celui mai important moment din istoria recentă a CS Dinamo la handbal. Ne așteaptă două confruntări de foc și suntem foarte motivați să mergem mai departe. Mai ales că nu știm ce se va întâmpla de la anul, când formatul competiției se va schimba din nou. Dacă nu batem Sporting, nu știu ce șanse vom mai avea să jucăm în Liga Campionilor în următorii ani”, a declarat pentru ProSport căpitanul Dan Savenco.

Dinamo joacă și cu această presiune în spate, de a asigura României continuitate la cel mai înalt nivel și în handbalul masculin. EHF își dorește competiții mai eficiente din punct de vedere financiar, astfel că a decis să schimbe formatul atât în Liga Campionilor, cât și în Cupa EHF (viitoarea Europa League). Conform ierarhiei EHF, România se află pe locul 13, astfel că nu va mai avea echipă direct calificată în Liga Campionilor, competiție care se va desfășura din toamnă doar cu 16 echipe. De acest statut vor beneficia doar primele nouă națiuni din Europa. Dar Dinamo speră să prindă unul dintre cele șase wildcard-uri oferite de EHF, iar șansele cresc considerabil dacă dovedește că poate să joace și la un nivel mai ridicat decât un play-off, adică optimi de finală, sferturi, etc. Asta ar însemna să elimine Sporting.

Cele două formații au fost adversare și în sezonul trecut în play-off-ul Ligii Campionilor. Portughezii s-au calificat mai departe după două victotii la limită, 32-31 la Lisabona și 27-26 în București. În ambele jocuri Dinamo a fost la conducere. „Atât Dinamo, cât și Sporting s-au întărit față de sezonul trecut, au câștigat și în experiență, azi sunt mai puternice. Dacă vorbim strict de Dinamo, cu siguranță grupul este mult mai puternic. Toți ne dorim să performăm în Liga Campionilor. Anul trecut am avut calificarea în mână, dar pe final Sporting a reușit să întoarcă rezultatul și să se califice. Și noi am avut o revenire în manșa tur de la Lisabona, în ultimele minute, după ce am fost conduși la 4-5 goluri diferență. A fost un meci capital, pentru că dacă adversarii reușeau să se desprindă la 7-8 goluri, eram terminați după prima manșă. Dar am arătat putere de luptă atunci, sperăm să fie și mai bine acum după jocul de sâmbătă”, ne-a relatat Dan Savenco.


Înaintea jocului Sporting Lisabona – Dinamo București (sâmbătă, ora 20:30), jucătorii echipei Dinamo s-au încărcat pozitiv la derby-ul cu FCSB la fotbal. Jucătorii lui Constantin Ștefan au fost aseară pe Arena Națională și au stat chiar în Peluza „Cătălin Hîldan”. „Pentru asta am și fost la meci, să simțim adrenalina, să fim alături de suporterii care ne-au ajutat enorm în acest sezon. Sunt incredibili, ce energie pot să îți transmită. Am fost la al doilea derby Dinamo – FCSB, de acum sper să nu mai ratez niciunul. Suporterii au avut un rol foarte important la tot ce am realizat noi până acum”, a susținut căpitanul din Ștefan cel Mare.

Conform ultimelor informații, Dinamo va avea aproximativ 400 de fani la meciul de la Lisabona. Suporterii s-au organizat din timp pentru acest meci istoric. „Eu cred că vor fi și mai mulți de 400 de suporteri. Le mulțumim că sunt alături de noi, este un efort pentru ei să vină până la Lisabona. Sperăm să-i răsplătim cu un rezultat bun în Portugalia și cu o calificare în optimile de finală după returul din Dinamo”, a tras concluzia Dan Savenco.

După partida tur de la Lisabona, returul se va desfățura în Ștefan cel Mare pe 1 martie.





sursa: www.prosport.ro

Comentarii