Ultima Postare

Planul ingenios al lui Dinamo pentru a genera venituri: Cum să transformi piatra în aur

  Foto: Sport Pictures La vârsta de 55 de ani, Ionuț Lupescu, figura emblemată în Clubul Sportiv Dinamo, a discutat despre posibilele denumiri ale viitoarei arene din ”Ștefan cel Mare”. Potrivit fostului mijlocaș, reprezentanții Ministerului de Interne, par să își îndrepte atenția către obținerea unei sponsorizări pentru această structură. Un exemplu relevant este echipa rivală din Giulești, Rapid, care a semnat un acord de sponsorizare cu o companie de pariere pentru arena de lângă podul Grant. Pe data de 21 martie 2024, suporterii dinamoviști au primit vestea mult așteptată: prin Hotărârea de Guvern adoptată în acea zi, autoritățile au eliminat toate blocajele în calea construcției noii arene din ”Groapă”. ”Indicii” despre numele noului stadion al lui Dinamo: ”Așa se întâmplă în lume!” Astfel, durata totală a proiectului nu va depăși 45 de luni și va fi gestionată de Compania Națională de Investiții. Ionuț Lupescu, în calitate de președinte de onoare al CS Dinamo, a expri

Post Top Ad






Dedu nu avea drept de vot, iar tunisienii „nu sunt extracomunitari”. Omul care putea opri totul










Consiliul de Administrație al Federației Române de Handbal a votat în această săptămână ca numărul de legitimați la fiecare echipă să conțină maxim 3 extracomunitari. Decizia a fost adoptată doar în handbalul masculin. Hotărârea este însă invalidă, susține Daniel Georgescu, managerul echipei de Dinamo, din moment ce a fost votată într-un „pachet” cu alte reguli. Într-una dintre acestea, Alexandru Dedu, președintele FR de Handbal, nu ar fi avut dreptul să se pronunțe, conform regulamentului în vigoare.


„În urma solicitărilor transmise de cluburile din Liga Națională masculin, cu 8 voturi „pentru” și 8 voturi „împotrivă” (Dinu, Luca, Manea, Tadici, Drăgănescu, Kotecz, Sâsâeac, Ali), se aprobă:

Reintroducerea vechilor criterii (n.r. nu se specifică dacă este vorba despre criteriile din 2016 sau 2018);

Numărul de legitimați la fiecare echipă să conțină maxim 3 extracomunitari;

Menținerea regulii U21 actuale sau ca alternativă înscrierea unei echipe de Divizia A cu minim 8 jucători seniori sub 23 de ani;


Menținerea regulii U23”, se specifică într-un comunicat publicat pe site-ul Federației Române de Handbal. Toate aceste reguli au fost votate la pachet, lucru confirmat inclusiv de Petru Ghervan, membru al Consiliului de Administrație, într-un interviu acordat pentru ProSport.

„Toate propunerile sunt invalide, pentru că Alexandru Dedu nu avea drept de vot. Copilul lui (n.r. Aron Dedu, legitimat la CSM București) este direct implicat în regulile U21 și U23. În momentul în care se vota separat, era OK. Dar s-a votat la pachet, iar președintele nu avea drept de vot, fiind implicată o rudă până la gradul IV. Dacă se mai dorește regula cu extracomunitarii, votul trebuie reluat”, a susținut Daniel Georgescu.

Votul lui Alexandru Dedu a avut valoare dublă, din moment ce scorul a fost egal după opțiunile exprimate, 8-8.

Regulamentul Consiliului de Administrație al Federației Române de Handbal spune următorul lucru la capitolul „Incompatibilități”:

„Sunt incompatibili a vota cu privire la anumite puncte incluse pe Ordinea de Zi următorii:

– cei care au calitatea de reprezentanți ai unor cluburi care sunt părți într-un litigiu sportiv pe care C.A. îl judecă în calitate de Instanță extraordinară de judecată;

– cei care sunt implicați personal sau au implicată o rudă până în gradul IV inclusiv, în ce privește o problemă supusă dezbaterii”.

Georgescu: „Flaviu știa toate lucrurile astea și le-a lăsat să meargă mai departe așa”
Oficialului clubului Dinamo spune că au mai fost discuții pe această temă în trecut în Consiliul de Administrație. „Unele persoane sunt juriști, știu foarte bine regulamentele, dar nu au intervenit, să nu se pună rău cu președintele sau au avut un alt interes (n.r. cu referire la Flaviu Sâsâeac, președintele echipei Potaissa Turda). Flaviu știa toate lucrurile astea și le-a lăsat să meargă mai departe așa. Le aduc aminte că am mai avut astfel de discuții într-o ședință a Consiliului de Administrație. Dedu a sărit atunci și a spus: Cum, dacă fiu-miu joacă, eu nu n-am drept de vot? Iar atunci a sărit Flaviu și i-a spus că nu are drept de vot. Acum a avut drept de vot? O să le spun eu tuturor celor care vor veni la federație, ce să controleze mai exact, unde se fac abuzuri peste abuzuri”, a fost declarația lui Daniel Georgescu.


Contează sau nu acordul Tunisiei cu Uniunea Europeană la handbal?

În toată această poveste a apărut și o altă ipoteză, plecând de la termenul de „extracomunitar”. Într-o speță similară la fotbal, în urcă cu aproximativ 5 ani, FRH și LPF au emis o circulară prin care susțineau că sportivi din mai mult de 100 de ţări nu sunt consideraţi extracomunitari, datorită unor acorduri pe care le au cu Uniunea Europeană.


„Cluburile au fost informate că legislația privind dreptul la muncă, care este deasupra oricărui regulament, le permite să transfere jucători și din alte state decât cele care fac parte din Uniunea Europeană. Practic, echipele au voie să folosească jucători din 27 de state UE plus alte 94 de state ale căror cetățeni au drept de muncă în UE conform tratatelor semnate în acest sens”.


Spre exemplu, Republica Tunisiană are un acord Euro-Mediteranean cu Uniunea Europeană pe condiții de muncă.


„Fiecare stat membru acordă lucrătorilor de cetățenie tunisiană angajați pe teritoriul său un regim caracterizat prin absența oricăei discriminări bazate pe naționaleitate în raport cu proprii resortisanță, în ceea ce privește condițiile de muncă, de remunerație și de concediere”, se specifică în Jurnalul Uninunii Europene, act normativ la nivel de UE.


Apoi, EHF și IHF nu au nimic prevăzut în regulamente care să stopeze libera circulație și liberul acces al sportivilor.




sursa: www.prosport.ro

sursa foto: www.digisport.ro




Comentarii

Trimiteți un comentariu