Post Top Ad


Ne-am făcut damblaua şi am umilit iar 'teaua

La câteva zile de Ziua Īndrăgostitilor(o mizerie mai mare decât adversarii), cele mai prietene echipe din fotbalul românesc, au avut derby.Bucureştiul freamătă.Şi nu numai Bucureştiul, ci īntreaga mişcare microbistă.C-or fi clona fostei Steaua, că or fi fcsb, acest duel mişcă din temelii campionatul românesc, inimile orgolioase ale suporterului de oriunde.Altfel, nu se prezentau la meci peste 20 de mii de Câini Turbați, şi vreo 8 mii de mioare rătăcite de țarc.


Miza este maximă pentru ambele tabere.Pentru Câini- este vorba despre orgoliul şi pedigree-ul păstrat intact īn urma confruntărilor cu rătăcita turmă.Mâine-poimâine, se fac aproape 7 ani de când nu au mai pierdut īn fața celor 11 enoriaşi ai lui Becali.Ar merge de-un parastas...

Arena este inundată cu dragoste.Cu dragoste alb-roşie.Oriunde īți arunci privirea, vezi doar roşu-alb-negru, cromatică imprimată de fiecare Câine mândru şi integru.Rafinament, clasă, eleganță.Este Dirijorul PCH(mă refer la nucleul forte al grupărilor), care conduce o Filarmonică a Galeriei Dinamo de Pretutindeni īntr-o manieră de " n-a văzut Parisul ", cu tot cu Mbappe-ul lor.

Printr-un colț abia zărit, nişte băiete haioase, sponsorizate pentru a alcătui o coregrafie-demagogie şi cu iz de pornografie, īncearcă să afişeze un cearşaf roş-albastru, completat cu o lozincă gen bot de rață- urlând după īndemnurile unui nene proaspăt ieşit de la bulău- Mustață.Mustață, care din emoție-n suflet şi durere-n glas, am văzut cu toții că cam făcuse pişu' pe el.No problem...
Pe teren ?

O trupă curajoasă.Un comandó pregătit de Mr. Uhrin.
Piscitelli- acest copil nebun de frumos, care apără cu zâmbetul pe buze, este exact.Are parade, pune mingea jos şi precis către coechipier, scoate gol de sub bară.E dilău.

Dulăul Puljic, pare că intră un pic mai greu īn meci, raşchetează vreo câteva baloane, dar de prin minutul 35 īşi intră absolut complet īn atribuții, e rău dar bun, dă siguranță, acoperă spațiile extraordinar, face " alunecări de teren " care le bagă ceva iarbă prin părțile dorsale, adversarilor.
Kostrna.Īncepe să pară bine ancorat īn joc.Abia a venit.A alergat foarte mult, n-a făcut trăznăi, a jucat simplu, pas scurt, exact.

Ricci ?Mor de el!Are alúră de adevărat fotbalist.Capul sus mereu, nu iese cu bubuială din apărare, a strâns atât de bine aseară, a făcut dublaj, joacă inteligent rău de tot.Ajunge mare fotbalist " ăsta micu'"!

Filip ?Prefer să nu vorbesc.Chiar dacă a dat pasă de gol, īl suspectez de Corona Virus la cap...
Sorescu ?Incredibilă progresia pe care acest copil o reuşeşte.După umila mea părere, Sorescu reprezintă 30% din echipă.Īn primul rând, īl țin bastoanele.Eu īl văd ca pe un bull-terrier.Centrul de greutate jos, disciplinat tactic, aleargă de zici că nu are plămâni, bate lovituri cu efect interior scurt, bătăios, arțăgos.

Sin ?Mi-e foarte greu să-l descriu.Pot spune doar, că la golul ăla născocit din exersare, dar şi talent, mi-a mai īmprospătat amintirile despre cum e să fii Lunetist- à la #ClauGol execuția.Pe lângă golul fabulos, a jucat extraordinar acest copil.Cred că mulți dintre noi l-am judecat greşit, uite că ...#SINASASIN.

Despre Fabbrini nu vreau să vorbesc.Pentru mine, el este pansamentul meu vizual, deşi n-am probleme cu dioptriile.Īmi bucură inima acest FABBRINI !
Īntr-un final, sunt complet dezamăgit de jiji.
Trecând de la muls de oi prin Agigea, devenind " războinicul luminii " apoi, absolvind vreo câțiva ani de Facultate cu Gratii, scriind cărți- cărți de joc tip " Păcălici ", nu cred că ar fi fost mare #brânză ca să ducă la bun sfârşit şi " Spânzurătoarea "...

E greu cu #Câinii ! Al dracului de greu !sursa foto: www.gsp.ro
Articol scris de: Marius Andi Băjenaru

Comentarii