Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Voluntari-Dinamo 2-1. Omul Invizibil si bilete false.







Am pierdut pentru a treia oara consecutiv play-off-ul, intr-un meci pe care l-am avut in mana. Greseli nepermise, lipsa de concentrare si lejeritatea in tratarea fazelor de poarta ne-au adus tristete in suflet si in acest an. Cupa Romaniei ramane unica speranta a inca unui sezon ratat. 


Sa fim sinceri, Voluntarii au vrut mai mult sa castige. Au avut doua bare, au avut posesia mingii, insa meciul se ducea lejer spre o victorie a noastra daca n-ar fi existat prostia lui Skovajsa din minutul 72. Nu stim sa tragem de timp, nu stim sa ne vedem interesul. Imi aduc aminte de un meci cu Pandurii Tg. Jiu de acum vreo 12 ani, cand Eugen Neagoe, vizionarul echipei Dinamo 2020 si antrenorul lor de pe atunci, ne-a incurcat punandu-si jucatorii autobaza, cu tavaleli pe jos trei sferturi din meci. Efectiv meciul ala s-a jucat vreo 15-20 minute. E ceea ce au facut si cei de la Voluntari dupa marcarea celui de-al doilea gol.

M-am lamurit, exista o entitate fecesebista, atrasa din alte lumi de mirosul de tamaie care se propaga dinspre stână si care ne pune bete-n roate. Pe Mihaiu l-a tinut de picior in minutul 59, astfel incat mingea dupa sut a luat-o in spate. Tot pe Mihaiu l-a impins invizibilu' in fata lui Sorescu, in minutul 63, facandu-l apoi sa traga aiurea peste poarta. Si pe Perovic, l-a facut entitatea sa traga peste poarta, din careu, in minutul 53. 

Omul invizibil a tinut cu noi pe final, le-a dat efectiv pumni in fata adversarilor in minutul 82 - Tudorie cade din senin la vreo 2 secunde dupa ce-l atinsese o minge in cap. Le-a dat la gioale sa stea pe jos cat mai mult, se vaitau saracii, mi-era ca isi dau duhul pe teren. Anterior lui Popescu i-a tras presul de sub picioare - o gluma proasta in minutul 76 - un fundas care tocmai salvase de pe linia portii un gol gata facut, cade in fund ca un junior ageamiu.

Singurul de care nu s-a atins omul invizibil, a fost Fabrinni. A dat-o-n bara in minutul 42, a crosetat tot ce era de crosetat, i-a rasucit pe toti, le-a ascuns mingea, ba a mai si sutat in mana unui fundas advers in minutul 48, penalty neacordat de arbitru. Ca e tinuta langa corp, langa cap, langa orice ar fi tinuta mana aia care deviaza mingea, tot mana e, tot hand ii zice in engleza, de unde si derivatul - hands (maini) sau Henț cum stim noi sa zicem. La doua goluri avans altfel am fi stat de vorba. Dar noi n-am stiut ca e voie si cu mana, la handbal doar suntem mai buni.

A cata greseala de arbitraj in defavoarea noastra? In ultimii 3 ani am numarat zeci de astfel de erori. Nu conteaza ce a urmat apoi, odata sanctionata, altfel decurgea meciul. Sunt curios daca domnul Prunea a facut memorii la federatie dupa fiecare eroare de arbitraj. Curios e ca fix ultimii 3 ani sunt cei de esec total, de play-out.

Ce mi-a placut? Mi-au placut doi jucatori de la Voluntari - Ion Gheorghe ii zice unuia. Fost junior dinamovist, alaturi de Neicutescu, Moldoveanu, Mihaiu, R. Grigore probabil ca ar fi putut asigura clubului Dinamo un viitor. Mult prea multi jucatori tineri au fost pierduti usor dupa parerea mea. Ca sa ne batem in play-out n-avem nevoie de Nistor sau Fabrinni. Sunt suficienti juniori, copii de 18 ani care vor sa se afirme, sa isi faca o cariera. Copii platiti cu 3000-4000 euro, sufletisti, carora li se iarta greselile, daca alearga.
Celalalt e Țîră. A dat un gol si o pasa de gol. Si el e dinamovist.

Ce mi-a displacut? Ne-am batut singuri, cazand in fund prin in careu. Ne-am dezechilibrat. Asta e, toata lumea greseste.
Corect, dar nu pe salarii de mii de euro. Care-s de data asta platite din banii nostri. Nu toti avem sansa sa de "militian" a lui nea' Ion, nepriceputul. Un om care face efectiv ce vrea in Romania - construieste in padurea Baneasa ?!? - ne-a dat inca o zeflemea in stilu-i caracteristic. Au strans suporterii 100.000 euro? Da, au strans, cu greu, au strans oamenii care n-au furat din contracte cu statul, nu-s clientela politica, si in general n-au primit nimic de pomana in viata lor. Nu-i nimic, nea' Ioane, banii lu' matale sa-i iei cu tine, ca or fi banci si pe lumea cealalta. Lumea te-a rugat sa vii, ai refuzat, probabil ti-e frica sa nu pierzi vreun milion-doua. O sa-ti punem langa bani si cașcheta de militian, ca sa stie lumea ce ai fost cand n-o sa mai fii miliardar.

Una peste alta Voluntarii au comis-o grav. Omul invizibil le-a emis bilete cu aceeasi serie, un caz grav de frauda economica, si in plus, si-au enervat in play-out un adversar in plus. Ne-au privat de play-off, le-ar prinde bine o vacanta prin liga a 2-a, cu patronii la inchisoare, sa se mai gandeasca un pic la fotbal si evaziune fiscala. Intamplator, stiu un pic cum e cu seriile, am inseriat zeci de milioane de bilete la viata mea (fara gluma). Nu ai cum sa gresesti o inseriere de bilete, nu ai cum, efectiv.

Am pierdut play-off-ul cu toate cenusaresele ligii 1, iar Dusan Uhrin trebuie sa rezolve problemele cu conditia fizica si cu apararea, care sunt deficitare. Asta ca sa nu semnam petitie, se faca meciurile de 70 de minute, atata putem noi sa alergam.

Mai era ceva? A da. A dat gol Sorescu, in minutul 38. Un baiat exceptional, probabil va fi vandut pe 300.000, la reducerile de Valentine's Day. Comentacii GigiSport spun ca e pacat ca si Fabrinni sa ramana la Dinamo. Eu zic ca ca e pacat ca toti ceilalti jucatori sa ramana la Dinamo, langa Fabrinni. El e singurul care arata a jucator de fotbal. Cu el ar trebui sa inceapa Dusan Uhrin pregatirea pentru sezonul viitor. Speram totodata sa citim cat mai repede pe pagina oficiala multumirile clubului Dinamo pentru Prunea si Balanescu. 



Articol scris de:  Robert Muntean
sursa foto: digisport.ro

Comentarii