Post Top Ad


Alireza Mousavi, iranianul care joacă de 5 ani la Dinamo: „Eu nu mai sunt străin în România!”


Dinamo o va întâlni duminică pe Sporting Lisabona  (duminică, 17:30, Digi, Telekom, Look), într-un meci decisiv pentru calificarea în „optimile” Ligii Campionilor.
Unul dintre cei mai buni apărători din Liga Zimbrilor, Alireza Mousavi e un jucător respectat în campionatul din România. Și nu doar prin statura sa impunătoare, la cei 1,95 metri. Ali, cum îi spun colegii, e un tip calm, care nu caută niciodată scandalul, deși intră în numeroase clinciuri în timpul partidelor.

Născut la Isfahan, în Iran, păstrează cu sfințenie tradițiile din țara sa. Musulman, nu mănâncă niciodată carne de porc, se roagă, dar respectă și tradițiile românilor. Pentru că se consideră pe jumătate român.

„La Lisabona puteam câștiga chiar mai clar”
- Ali, pregătit de marele meci cu Sporting?
- Fratele meu, de când am aflat că jucăm cu ei, numai la meciurile astea mă gândesc! Eu spun că ne-am pregătit foarte bine, îmi pare rău că la Lisabona puteam câștiga mai clar. Am avut mereu trei-patru goluri diferență și le-am dat posibilitatea să revină pe final. Dar, reține, Paris Saint-Germain va veni să joace la București!

- Care e cheia succesului la Dinamo, de unde parcursul ăsta al vostru cu 11 meciuri fără înfrângere?
- Suntem foarte buni prieteni, suntem frați. Atmosfera este foarte bună. Și dacă luați jucătorii în parte, sunt handbaliști valoroși. Relațiile de joc s-au închegat, ne pregătim bine și muncim. Dacă nu muncești, degeaba ești talentat, nu?

- Ești de cinci ani în România, ești pe jumătate român?
- Și pe mai mult de jumătate. Am început să vorbesc românește, înțeleg tot, îmi place foarte mult în România. Și știi de ce? Pentru că oamenii au inimă mare! Dacă ai nevoie de ceva te ajută, vor să nu-ți lipsească nimic. Nu am de ce să mă plâng. Îți spun ceva, de mult eu nu mă mai simt un străin în România!

- Sporting vine la București să se califice! A anunțat asta.
- Sporting e o echipă foarte bună, dar Dinamo va juca acasă. Avem fanii în spate, cred că nu ne mai pot învinge. Suntem sută la sută concentrați, suntem gata să dăm totul.

- Te-ai mai uitat vreodată la meciurile de anul trecut, în care Sporting v-a eliminat?
- Nu! Dar îmi aduc aminte nu cu mare satisfacție. Eu sper să fi învățat din acele înfrângeri și să nu mai pățim ca atunci!

- Despre criteriile impuse de federație jucătorilor extracomunitari ce zici?
- Nu vreau să vorbesc! Avem un meci important acum, mă axez doar pe el. Nicio echipă din România nu a făcut ce face Dinamo acum și pentru asta oamenii trebuie să fie mândri. Eu vreau să intrăm în istorie.

- Dar te-ai gândit să îți depui actele pentru a primi cetățenie română?
- Fratele meu, vreau să-mi iau cetățenie pe viitor. Sunt de cinci ani aici și, repet, nu mai sunt un străin. Sunt unul de-al vostru! 

2 sezoane
a jucat Mousavi în Ungaria, la Veszprem și Tatabanya, înainte de a ajunge la Dinamo în 2015

42 de goluri
a marcat Mousavi pentru Dinamo în cele patru sezoane de Liga Campionilor. El e folosit mai ales în apărare

4 iranieni
a adus Dinamo la echipă în 2015. Frații Esteki, Allahkaram și Sajed, au plecat, au rămas Mousavi și portarul Heidarirad

sursa: www.gsp.ro

Comentarii