Post Top Ad


Condiția pentru o arenă de 30.000 de locuri - Iubim Dinamo

 


Adrian Cefalan, directorul de investiții de la CNI (Compania Națională de Investiții) a vorbit despre construirea noului stadion Dinamo, la aproape trei luni după ce CS Dinamo a publicat prima schiță a noii arene.


Cefalan spune că Dinamo poate avea un stadion de 30.000 de locuri doar în cazul în care acesta va fi construit în locul actualei arene. În cazul în care se va decide ca acesta să fie construit în spate, în locul velodromului, capacitatea arenei ar putea fi mai mică


Adrian Cefalan: ”Dacă renunță la pista de atletism, poți să faci un stadion de 30.000 de locuri”

„Eu sper din tot sufletul, până la urmă pentru binele fotbalului. Până la urmă întotdeauna rivalitatea va aduce performanță. Acolo au fost acele probleme juridice, nici clubul nu a mai putut să investească bani, nici echipa de fotbal, din ce am înțeles ei vor să vadă dacă într-adevăr stadionul acela mai poate să funcționeze.


Pentru binele fotbalului, trebuie să facem și acel stadion. Că va fi anul acesta, că va fi anul viitor... rămâne de văzut. Avem făcută licitația și semnat contractul pentru de fezabilitate, deci pentru concept.


Dacă renunță la pista de atletism, da, poți să faci un stadion de 30.000 de locuri. Dar pe stadionul central, nu pe velodrom. În față, dacă se renunță la pista de atletism... ați văzut acum, stadioanele sunt mult mai adunate și le ridici. Orice zonă are constrângerile ei arhitecturale, la care trebuie să te raportezi”, a spus Adrian Cefalan, în cadrul emisiunii ”Națiunea Stelistă”, în care a prezentat noul stadion din Ghencea.


n luna decembrie, CS Dinamo a publicat și primele randări ale viitoarei arene din Ștefan cel Mare, care va beneficia de:


propria parcare pentru publicul VIP, cu până la 200 locuri

spații încăpătoare pentru echipe, cu patru vestiare, două săli de încălzire, spații pentru staff-ul tehnic, oficiali și organizatori

o boxă generoasă pentru presă

spații pentru publicul VIP, incluzând 12 loje, spațiu de ospitalitate de minimum 400 mp, separeuri și restaurant

spații pentru spectatorii cu dizabilități

tribunele vor fi integral acoperite, iar locurile vor avea o bună vizibilitate către teren

Stadionul Dinamo are acum o capacitate de 15.032 de locuri. Bătrânul stadion a fost inaugurat în 1952 și renovat o singură dată, în 2007.sursa: digisport.ro

Comentarii