Ultima Postare

Surpriză pentru fanii Dinamo: O veste care vă va uimi cu siguranță!

  foto: colaj Fanatik După ce Guvernul României a dat undă verde prin Hotărâre de Guvern, ProSport vă aduce informații  proaspete despre planurile de demolare a vechiului stadion din „Ștefan cel Mare” și construirea Arenei  Multifuncționale Dinamo. Se preconizează că utilajele vor începe lucrările în zona respectivă începând cu anul viitor. În prezent, se află în desfășurare procesul de elaborare a caietului de sarcini pentru organizarea licitațiilor privind demolarea și construcția. Recent, clubul sportiv a reușit să obțină prelungirea certificatului de urbanism, care urma să expire în luna mai. Pe data de 21 martie, entuziasmul oficialilor și al fanilor dinamoviști a fost alimentat de o veste istorică. Guvernul României a pus semnătura pe Hotărârea de Guvern ce a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru construcția Arenei Multifuncționale Dinamo, noul stadion ce urmează să se ridice în locul celui vechi din „Ștefan cel Mare”. Noua arenă va avea o capacitate de 25.041 lo

Post Top Ad






Trist, dar adevarat...

 




Dupa un an plin de evenimente neplacute, precum virusul Covid-19, care s-a abatut peste tot in lume, producand pagube majore si aducand cu el restrictii peste restrictii, nu a fost indeajuns pentru suflarea dinamovista doar acest impediment, caci noi ne-am confruntat si cu unul din cele mai grele momente din istoria clubului, salvarea de la retrogradare. RUSINOS, dar adevarat!


Totusi, acest eveniment a dus la o unitate fantastica printre suporterii lui DINAMO, intr-un moment in care totul parea ca se indreapta spre o retrogradare inevitabila sau si mai rau, spre faliment. Noi, suporterii, unul mai dinamovist ca celalalt, altul mai batran si cu mai multa istorie in spate, altul mai infocat si prezent la fiecare meci in peluza indiferent de conditiile meteo, altul care sufera la fiecare meci din fata televizorului s.a.m.d., ne-am adunat de pretutindeni si am raspuns cu prezent programului DDB, program ce a salvat clubul de la faliment. DA! Cu siguranta asta au facut... oamenii astia din spatele mesajelor pe care noi le vedem si le citim zilnic pe retelele de socializare, cel mai probabil si-au sacrificat din timpul lor, zi de zi si au crezut intotdeauna ca prin unitatea suporterilor, DINAMO nu va muri niciodata! RESPECT DDB!


Am fost salvati de la retrogradare sau nu? De ce nu am fost lasati sa ne jucam meciurile restante pe teren asa cum era normal? De ce doar DINAMO a trebuit sa respecte cu ardoare rigorile impuse de cei de la DSP Bucuresti iar celelalte echipe au jonglat cum au vrut ele cu aceste reguli, diferite de la judet la judet!? Acestea sunt doar cateva intrebari pe care mi le puneam zilnic si la care incercam sa gasesc un raspuns onest. Vedeam cu totii la TV cum eram atacati din toate partile si se formasera un complot care avea ca tel, retrogradarea lui DINAMO! Sa pui tu soarta unui club atat de mare in mainile rivalilor din competitia din care faci parte, din pacate, doar in Romania poti vedea asta! Dar DINAMO nu este orice club din Romania, DINAMO are suporterii reprezentati de echipa DDB in spate, o voce puternica care intimideaza pe oricine, suporteri pe care nu-i poti achizitiona in perioada de transferuri. Astia suntem noi toti, dinamovistii! Impreuna am trecut peste un sezon extrem de greu, cu anumite decizii de sus, si am inceput sezonul 2020-2021 in primul esalon, acolo unde ne este locul.


Abatuti si extenuati dupa un sezon in care ne-am dorit sa ne salvam de la retrogradare, aveam parte si de o veste pe care cu totii o asteptam. Negoita a vandut clubul! Dupa cate tentative? Nu mai stiu... Intr-un final, un spaniol a venit, a cumparat, a semnat (inca nu se stie ce?!) si a plecat. Veneam dupa foarte multe incercari, acest individ ne-a prins cu garda atat de jos, cu dorinta de al vedea pe Negoita plecat, incat am incercat sa ii gasesc o scuza pentru faptul ca a reusit sa cumpere clubul si nu a facut totul public cum era normal, printr-o conferinta de presa, ca na, ai cumparat DINAMO... Am incercat sa o pun pe seama restrictiilor. Glorii ale clubului ieseau in fata si spuneau ca totul se va schimba odata cu noua conducere. Se vorbea despre un buget fantastic pentru DINAMO, despre transferuri, despre antrenori cu nume in fotbalul european. Intr-un final, s-a intamplat sa avem parte si de acea conferinta pe care cu totii o asteptam cu sufletul la gura, unde s-au facut promisiuni atat de mari incat nu imi venea sa cred, intr-un final, vom redeveni o forta. Ma opresc aici in a mai scrie despre spanioli, deoarece ar trebui sa vorbesc in cateva pagini ce a urmat de atunci pana in prezent...


Ne regasim acum, in aceasi situatie ca anul trecut, poate si mai grea! Vom juca din nou in play-out. Suntem obligati sa adunam bani prin orice mijloc pentru a putea lua licenta, acum cu gandul ca avem o sansa sa jucam in Europa prin castigarea cupei. Avem un lot de jucatori la fel de subtire ca cel precedent, poate putin mai valoros. Avem parte de un sezon in care copiii nostri eligibili sub 21 de ani,  nu au excelat prin nimic (0 pase de gol, 0 goluri). Aici stam mai prost ca anul trecut dar momentan nu s-a incheiat campionatul. RUSINOS, oricum ar fi! Infrangerile sunt la ordinea zilei, indiferent de adversar. Infrangeri ca infrangeri, dar unii ne mai si umilesc de fiecare data cand ne prind... Noi in schimb, suporterii, reusim ca la fiecare meci de acasa sa facem sold out, ne mobilizam si ne rupem de la gura ca sa cumparam un bilet, 2, 3, 10, 15... fiecare in functie de posibilitati. DDB a reusit sa le achite salariile restante si intr-un final, sa fie la zi ca acestia sa se poata concentra doar la ce au de facut pe teren. Acum ne punem intrebarea daca nu e mai bine sa il schimbam pe Gane si sa il aducem pe Multescu sau mai stiu eu pe cine... Dar ce facem? Schimbam antrenor dupa antrenor in conditiile astea? Facem la fel cum am procedat cu celelalte glorii? Ando, cand nu a avut rezultate, afara! Rednic, la fel! Niculescu, la fel! Bratu, la fel! Vom invata vreodata sa avem rabdare cu un antrenor si sa ii oferim timpul necesar pentru a pune o echipa pe picioare? Vom constientiza vreodata nivelul la care am ajuns sa fim in acest moment? Vom accepta vreodata ideea ca nu mai pornim favoriti cu nicio echipa din Liga1? Din pacate, fratilor, nu cred... Noi ca si popor, nu suntem rabdatori, dorim rezultate rapide si trofeu dupa trofeu, asta pentru ca iubim DINAMO si asa era normal, inainte! Dar acum ne confruntam cu alte vremuri, mult mai grele si inca nu ne-am gasit o stabilitate. O stabilitate care cred, ca va veni odata cu preluarea echipei in totalitate de catre suporteri si gasirea sponsorilor care sa ne ajute, dar si cu construirea noului stadion.


Observ, din pacate, cum la fiecare infrangere apar specialisti printre noi, suporterii. Incepem sa judecam, sa aruncam cu vorbe grele in stanga si-n dreapta, sa cerem demisia antrenorului, sa cerem schimbarea lotului. Nu stiu daca schimbarea lui Gane ar fi solutia in momentul asta... Putem observa ce jucatori am adus dupa plecarea spaniolilor. Nepomuceno vine din subsolul ligilor inferioare din Anglia la DINAMO si are indrazneala sa isi aleaga nr. 10 pe tricou. Aici poate sunt putin subiectiv datorita faptul ca am facut fotbal de mic si stiu ce insemna numarul acesta intr-un vestiar plus gloriile care au facut performanta cu acesta pe spate, iar pentru mine asta este o dovada ca nu avem un lider in vestiar, nu mai avem pretentii de la jucatorii care vin si oricine poate veni sa joaca pentru DINAMO. El, cel putin, nu a dovedit ca merita acel numar. Ma mai rezum putin si la Morsay care efectiv nu inteleg cum a putut fi adus sa joace la noi si pe un salariu de 5 ori mai mare ca a unui junior de perspectiva din propia pepiniera. Mai simplu spus, cum naiba a ajuns asta fotbalist profesionist?! Nu judec un fotbalist dupa un meci slab, dar la el se vede cum pune piciorul pe minge, cum face preluare pe pozitie viitoare ca nu controleaza cum ar trebui fazele de joc. Poate timpul imi va dovedi ca am facut o greseala judecandu-l si va incepe sa joace bine...Sper! Intr-un vestiar se simte lucrul asta, il vezi, il analizezi la antrenamente, stii ce salariu are el in comparatie cu tine, si asa apar frustrarile.


In concluzie, sper cu timpul sa devenim mai rabdatori, sa intelegem nivelul la care am ajuns sa fim ca echipa, sa reusim sa trecem si peste anul asta cu bine iar de la urmatorul sezon sa speram ca ne va gasi in prima liga, cu cupa castigata (de ce nu?!) si cu DDB actionar majoritar! Daca vom reusi sa inlaturam de tot partea spaniola din club, cu siguranta “nebunii” din spatele proiectului DDB vor gasi persoane puternice financiar care vor fi dispuse sa investeasca la DINAMO. Si am incredere in ei ca vor face treaba asta cu simt de raspundere, nu cum a facut Negoita!


P.S.  Aceasta este pur si simplu parerea mea, a unui suporter care iubeste DINAMO, are card DDB (un viitor raspuns la intrebarile care se pun cel mai des acum prin postari) si cumpara bilete la meciuri la care nu poate sa fie fizic pe stadion! Am dorit sa imi prezint parerea si sper sa o respectati, iar daca ceva nu este pe placul vostru si doriti sa va spuneti punctul de vedere, sa o faceti printr-un limbaj adecvat. Pana la urma, toti ne dorim acelasi lucru, sa vedem DINAMO acolo unde ii este locul! Sper ca diseara sa ne bucuram cu totii pentru o noua calificare in semifinalele Cupei. Hai DINAMO! #DDB





Articol scris de: Bogdan Corbu
sursa foto: gsp.ro

Comentarii