Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Suma uriașă vărsată în Dinamo de Red&White 2022 după aprobarea planului modificat!

 

Sursa: colaj Fanatik




În intervalul 22 august - 21 noiembrie, după aprobarea "Planului de reorganizare modificat", acționarul

 majoritar al SC Dinamo 1948 SA, Red&White 2022 Management, a transferat în contul clubului o

 sumă de 1.4 milioane de euro, distribuită în 15 rate, reprezentând o dublare a finanțării anterioare.

 Acești bani au fost introdusi sub forma unui împrumut, iar cel mai probabil, aportul va fi transformat în acțiuni în cadrul primei majorări a capitalului social, potrivit prosport.ro

ProSport vă ține la curent cu evoluțiile procesului de reorganizare judiciară (insolvență) al SC Dinamo

 1948 SA, societatea care gestionează clubul de fotbal din Superliga. În această relatare exclusivă, vă

 prezentăm detaliat sumele transferate de Red&White 2022 Management în club, după aprobarea

 planului de reorganizare modificat, inclusiv valoarea totală a creditului acordat de RWM în perioada martie - noiembrie.

Odată cu validarea "Planului de reorganizare modificat cu prelungirea perioadei de implementare" în

 data de 4 septembrie, comunitatea dinamovistă, de la acționari și suporteri la profesioniști și angajați, a

 simțit un ușor fior de ușurare. Datoriile societății, conform listei de creditori, au fost reduse cu

 aproximativ cinci milioane de euro, deschizând calea unei reintegrări economice mai lină. Cu toate

 acestea, costurile curente continuă să fie gestionate în conformitate cu planul, la fel și restanțele acumulate în timpul trimestrelor de insolvență.

========

În acest context, Red&White 2022 Management, deținătorul majoritar al acțiunilor SC Dinamo 1948 SA, a efectuat multiple injecții de capital în cadrul societății. Important de subliniat este faptul că acest aport financiar a fost realizat sub forma unui împrumut, și Red&White 2022 Management reprezintă singurul acționar al SC Dinamo 1948 SA care a sprijinit financiar societatea în această perioadă. Perioada luată în considerare se întinde pe parcursul decadelor 22 august - 21 noiembrie, acoperind astfel trimestrul 8 al procesului de reorganizare judiciară. După cum am subliniat anterior, la data de 4 septembrie, dinamoviștii au primit o veste crucială: planul modificat a fost aprobat.

Imediat după decizia judecătorului sindic, pe 7 septembrie, Red&White 2022 Management a prezentat, într-o conferință de presă la care au fost prezenți Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, un nou acționar în cadrul societății. Astfel, Renovatio, unul dintre sponsorii „câinilor”, a intrat în acționariat prin RNV Sport SRL, cu o cotă de 21,67%.

80,77% din acțiunile SC Dinamo 1948 SA aparțin Red&White 2022 Management

În aceeași zi, 7 septembrie, contul SC Dinamo 1948 SA a fost alimentat cu o sumă importantă: 550.000 euro, prin intermediul a cinci rate virate.

Conform informațiilor colectate de ProSport, luna a fost închisă cu alte două infuzii, fiecare în valoare 750.000 lei, în total alți 300.000 euro.

3,7 milioane lei reprezintă împrumutul Red&White 2022 Management în SC Dinamo, în luna septembrie

Red&White a trecut de două milioane de euro împrumutați

Au urmat alte două luni în care acționarul majoritar a susținut SC Dinamo cu sumele necesare desfășurării activității, după cum urmează:

În octombrie, RWM a adus 520.000 euro (2,5 milioane lei), în timp ce, în noiembrie, aportul a fost de 125.000 euro (610.000 lei).

Cum arată acționariatul Red&White 2022 Management după cooptarea RNV Sport SRL:


Eugen Gheorghe Voicu – 40,25%

Andrei Cristian Nicolescu – 26,92%

Dan Junior Gătăianțu – 2,83%

Team Sport Management SRL (Bogdan Pavel) – 8,33%

RNV Sport SRL – 21,67% 

Red&White 2022 Management a preluat pachetul majoritar al SC Dinamo 1948 SA la finalul lunii februarie, de la Dorin Șerdean, administratorul firmei Lotus, pentru 500.000 euro.

Pe lângă procentul de 72,08 %, RWM a mai achiziționat, în schimbul a 55.000 euro, un calup de acțiuini de 8% de la Asociația Peluza Cătălin Hîldan.

De atunci, conform datelor colectate de ProSport, noul acționar majoritar al SC Dinamo a împrumutat clubul cu 2,1 milioane euro, după cum urmează:

2 milioane lei în perioada martie- mai

1,4 milioane lei în perioada mai- august

6,9 milioane lei în perioada august – noiembrie

Pe lângă acești bani, Red&White a mai acoperit și alte cheltuieli care, din cauza procedurilor legate de starea de insolvență, nu au putut fi filtrate în contabilitatea clubului drept împrumuturi. Aici vorbim de plata jucătorilor cu litigii câștigate la FIFA, cantonamentul din vară din Slovenia, primele pentru promovare, anumite cote din salariile jucătorilor. Ultima cheltuială de acest gen a avut loc de curând, este vorba de achitarea salariului lui Ovidiu Burcă până în luna iunie a anului viitor, în baza înțelegerii pe care fostul antrenor a avut-o cu acționarii în momentul în care a plecat de la Dinamo.

Comentarii