Post Top Ad


ANIVERSARE | Cel mai în vârstă campion olimpic al României, LEON ROTMAN, a împlinit astăzi 86 de ani!Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, interior

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană, cadru apropiatCel mai în vârstă campion olimpic al României, LEON ROTMAN, a împlinit astăzi 86 de ani! La mulți ani, Papa Leon!
Este primul dublu campion olimpic al României (Melbourne 1956), la canoe simplu 1.000 m și 10.000 m. Este cel mai în vârstă laureat olimpic al nostru și, probabil, unul dintre puținii rămași în viață dintre campionii de la acea ediție a JO. LEON ROTMAN a împlinit astăzi 86 de ani, prilej de a-i ura ”La mulți ani cu sănătate!”.


Mai întâi, a practicat lupte greco-romane la AS Flacăra, Progresul și Tânărul Dinamovist. Mai apoi, a fost atras către lumea apei, unde a făcut cunoștință cu kaiacul și canoea. A rămas la canoe, unde a făcut istorie: trei medalii olimpice – două de aur în 1956 și una de bronz în 1960, 14 titluri naționale, 7 medalii de aur la Regata Snagov și alte 6 la regate internaționale.
”Papa Leon”, cum îi spun apropiații, are în continuare o viață activă: conduce mașina personală, are grijă de o căsuță la Voinești și își găsește timp întotdeauna să își povestească aventurile din lumea canoei.


► Tot astăzi o aniversăm și pe Mihaela PENEȘ, o altă legendă a CS Dinamo și a sportului românesc. Campioană olimpică în 1964 la Tokyo la aruncarea suliței (la numai 17 ani!!!) și vicecampioană olimpică în 1968 la Mexico City, Mihaela Peneș a împlinit 73 de ani. De asemenea îi dorim ”La mulți ani cu sănătate!”.
sursa: csdinamo

Comentarii