Post Top Ad


Cluburile au votat sondajul primit de la LPF
Cluburile au votat sondajul primit de la LPFLPF a întrebat cluburile despre modalitatea de departajare în cazul în care ar fi oprit campioantul. Cele mai multe au ales un clasament alcătuit în funcție de media punctelor câștigate pe meci, un criteriu după care CFR Cluj păstrează titlul, iar Dinamo evită retrogradarea.

Burleanu nu a avut dreptate când a susținut că LPF a tot amânat să discute despre criteriile de departajare în cazul în care campionatul ar fi oprit. Federația i s-a adresat Ligii, așa cum a spus președintele FRF, doar că a și primit un răspuns, LPF nu a evitat să corespondeze despre subiect, așa cum pretindea Răzvan.

La începutul lunii iunie, la o întrebare pe care Federația o formulase, Liga a răspuns că avea opiniile exprimate ale cluburilor din primul eșalon. Surse din instituție dezvăluie datele despre vot, cum considerau cluburile că ar fi trebuit să fie făcută departajarea dacă s-ar fi blocat campionatul:
5 cluburi au votat să fie luat în considerare clasamentul de la sfârșitul sezonului regulat


6 cluburi au ales să fie luată în seamă ierarhia din momentul opririi campionatului. Dacă numărul meciurilor pe care le-a disputat fiecare formație nu va fi același, clasamentul să fie stabilit conform principiului "points per game". Adică să fie calculată media de puncte pe meci a fiecărei echipe de-a lungul sezonului


Două echipe au votat ca sezonul să fie anulat și să nu retrogradeze nimeni. Între timp, din iunie până acum, Dinamo, Poli Iași și Chindia au ajuns să împărtășească opinia aceasta, toate cer să fie înghețat clasamentul și să nu mai pice nicio formație în eșalonul secund.


un club a cerut ca hotărârea să fie luată într-o Adunare Generală convocată special pentru subiectul acesta.

Cele mai multe voturi le-a adunat, așadar, opțiunea cu departajarea în funcție de numărul punctelor obținute pe meci, un criteriu care ar da peste cap clasamentul actual. Craiova e lider, dar campioana ar fi CFR, a cărei medie e mai bună. Dinamo pare condamnată acum, însă roș-albii s-ar salva lejer după media punctelor, ar fi pe locul al treilea în play-out. 


"Câinii" sunt ajutați să aibă o medie bună de faptul că nu au mai fost programați la meciuri recent, de când au rămas fără jucători din cauza focarului de coronavirus. Ei au păstrat media de puncte din sezonul regulat, una decentă. sursa: gsp.ro

Comentarii