Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






EXCLUSIV | Stalpul apararii Dan Savenco: "Pentru noi este o tragedie sa pierzi un meci"



Experiența de coșmar trăită de un celebru handbalist la Poliția ...

Astazi am avut onoarea sa stau de vorba cu Dan Savenco, stalpul apararii dinamoviste! In varsta de 35 de ani capitanul echipei noastre are la activ multe meciuri in Champions League si totodata numeroase convocari la echipa nationala. Pentru a lua si mai mult pulsul echipei si a afla cat mai multe lucruri despre el, i-am adresat cateva intrebari.

-Care este istoria numarului 17?
D.S. -Este ziua de naștere a primului meu copil. Înainte jucam cu numarul 85.


-Cum ai descoperit acest sport?
D.S. -Am încercat mai multe sporturi înainte de handbal, așa era perioada atunci, daca un copil din fata blocului mergea la un sport, a doua zi mergeam încă 6-7. Nu mi-au plăcut sporturile individuale, chiar dacă tatăl meu a fost campion național la decatlon, am preferat sporturile de echipa.


-Care sunt asteptarile tale, ale voastre pentru acest sezon?
D.S. -Avem așteptări la fel de mari ca și pana acum. Cred ca suntem chiar mai puternici ca anul trecut, jucatorii noi veniți sunt foarte buni pe postul lor, iar concurenta pe post o sa fie una constructiva și care sa ne ajute sa câștigam noi trofee.


-Visul nostru de a juca in CL s-a destramat... Crezi ca veti putea aduce trofeul EHF in Stefan cel Mare?
D.S. -Ne dorim foarte mult acest lucru. Cred ca este singura noastră șansa de a juca in Champions League dar sunt echipe foarte puternice in cupa EHF și va fi extrem de dificil.


 
-Dinamo este o echipa foarte puternica! Care ar fi principalul adversar in EHF?
D.S. -Pentru mine personal, toate echipele sunt la fel de puternice. Îmi respect adversarul in aceeași masura.


-Ce faci intr-o zi de meci? Esti stalpul apararii, cum ii motivezi pe colegi?
"D.S. -La acest nivel nu este nevoie sa vorbesc prea mult pentru a-mi încuraja colegii. Toți sunt profesioniști, toți știu exact ce trebuie sa facă pentru a fi 100% pregătiți de meci. Într-adevăr, cu jucătorii tineri trebuie sa vorbesc un pic mai mult, dar nu pentru a-i motiva, ci pentru a-i calma. Este o presiune constanta la Dinamo, pentru noi este o tragedie sa pierzi un meci, și nu chiar toți jucătorii își gestionează la fel de bine emoțiile."

-Sunteti cu totii o familie, cu cine te intelegi cel mai bine? 
D.S. -Ca și capitan, este de datoria mea sa ma înțeleg bine cu toți, trebuie sa le știu problemele și sa încerc sa le rezolv pe cât mai mult posibil, dar având in vedere ca de 5 ani suntem umăr la umăr in apărare și am câștigat toate trofeele impreuna, pot spune ca ma înțeleg extraordinar de bine cu Mousavi.


-Te-ai gandit sa iti indrepti copiii spre handbal?
D.S. -Mi-ar plăcea sa facă sport, orice. Este doar decizia lor dacă vor sa facă sau nu handbal. Important este sa le placa ceea ce fac.


-Dupa activitatea de sportiv, te-ai gandit la antrenorat??
D.S. -Este prea devreme sa ma gândesc la așa ceva, sunt încă in floarea vârstei (rade). Am carnet de antrenor, iar dacă va fi nevoie de ajutorul meu pe banca , după ce ma las, cu siguranta îl voi da. 


-Stiu ca esti membru DDB, deci sustii acest program?
D.S. -Da, 100%. Este incredibil ce reușesc sa facă suporterii pentru echipa de fotbal și mi-as dori ca tot mai mulți fani sa se înscrie in programul DDB.


-Ce parere ai despre fanii lui Dinamo? 
D.S. -Cel mai bun rspuns îl pot da jucătorii echipelor adverse (rade). Știm cu toții cât de incredibili și minunati sunt. In proporție de 60-70% este meritul lor ca am câștigat atâtea trofee in ultimii ani.


-Un mic sfat pentru cei la inceput de drum, micii jucatori.
D.S.-Sa viseze și sa aibă obiective îndrăznețe! Sa nu se mulțumească niciodată cu puțin!
Ne asteapta un sezon nou, atat pe plan intern cat si pe plan extern, o noua provocare pentru dulai. Avem incredere ca baietii, mobilizati de capitan si de intregul stuff, vor face o figura frumoasa.


Nu ne rămâne decât sa-ti mulțumim și sa porți ,,banderola" de capitan multi ani de acum înainte!

Hai, Dinamo!!!




Interviu realizat: Andreea Georgiana Cocian
sursa foto: evz.ro

Comentarii