Post Top Ad


Dinamo nu scapă de emoții

 


Andrei Anghel Constantinescu, antrenorul grupei 2009 de la Dinamo, a vorbi despre cele mai mari talente pe care le are la echipa pe care o pregătește.

„Am 5 jucători foarte buni la grupa mea. Unul dintre ei pleacă în vară la Eindhoven, consider că e ușor prea devreme, dar e spre binele lui. A fost ofertat de clubul respectiv și se va muta acolo cu familia.

Clubul Dinamo nu primește nimic pentru că acest jucător și-a plătit tot. E vârsta la care niciun club nu primește nimic de la nimeni. Dacă vrei să pleci, pleci în perioada de transferuri dacă-ți plătești grila de formare. E vârsta la care nu cred că poți face un contract de vreun fel cu un jucător minor. 

E o problemă a fotbalului românesc. În Nordul țării sunt microbuze care zilnic iau jucători români cu tutore delegat și merg la Debrecen și fac antrenament.

Copilul care pleacă la Eindhoven se numeșe Eduard Ilincaș și joacă mijlocaș central. E la creație”, a declarat Andrei Constantinescu, potrivit Prosport.

Mijlocașul Cătălin Itu, 22 de ani, care a jucat la Dinamo 15 meciuri, sub formă de împrumut de la CFR Cluj, a reclamat clubul din Ștefan cel Mare la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor (CNSL) din cadrul FRF. 

În perioada petrecută la Dinamo, fotbalistul a avut un salariu lunar de 5.000 de euro. Persoane care

 cunosc detaliile revenirii lui Cătălin Itu, de la Dinamo la CFR Cluj, au dezvăluit pentru GSP că mijlocașul a semnat pe acordul de transfer renunțarea la pretenții. 

„Revendic drepturi contractuale restante pentru o lună și jumătate”, a declarat Itu. Suma ar fi de 7.500 de euro.

Primul termen la CNSL a fost marți, 5 aprilie, urmând ca judecarea cazului să fie reluată la data de 19 aprilie.

Comentarii