Post Top Ad


A părăsit de urgență cantonamentul lui Dinamo cu patru ore înaintea meciului cu FC U Craiova

 "Am venit, am văzut, am învins!" s-ar putea spune despre Dušan Uhrin, Jr. și despre tânărul dar experimentatul fotbalist al lui Dinamo Balthazar Pierret.

Amandoi au avut parte de același tratament din partea presei, adică criticați aspru exact de la început, dar amândoi au dat dovada de sânge rece și răutate câineasca unul în a alcătuirea formația dinamovista, iar celalalt în joc. 

Sa va spun eu acum cum vad  presa sportiva după 15 ani de activitate în acest domeniu, ce este drept la parametrii mult mai mici decât alte publicații sportive, dar mult mai sincer și cu o transparenta care ma caracterizat mereu. 

Ce rol are presa în stabilirea campioanei, va zic eu dragilor, un rol foarte mare, un rol uriaș. Presa practic dictează și stabilește dacă la o echipa e liniște în vestiar și nu numai.  

Presa provoca scandaluri pentru ca articolele sa fie citite și savurate de un anumit public avid de fantastic. 

Prima oara încearcă sa dea în antrenor, discreditându-l, ludu-i meritele care i se cuvin, iar subconștientul fotbalistul în general începe sa lucreze într-o direcție greșită, începând sa creadă și ei despre propriul antrenor ca este slab, nepregătit, nu leagă doua cuvine, într-un cuvânt e prost. Societatea în ziua de astăzi se grăbește sa eticheteze omul imediat, dar nu se gândește de ce a zis persoana respectiva acel lucru. Revenind la discuție, odată ce jucătorul începe fie prin subconștient fie practic asta crede despre el, ca antrenorul este slab pregătit, ca este prost sau alte minunații, intervine automatismul asta, stai ca nu avem cum sa câștigam, doar ne antrenează prostul asta, nepriceputul asta, uite toată lumea zice ca e slab. Si suporterii se duc repede pe fenta presei și la prima gafa încep sa-și apostrofeze fie antrenorul, fie proprii jucători. 

Practic presa stabilise când fotbaliștii unui echipe trebuie sa-și piardă încrederea în antrenorul respectiv și dacă jucătorii cred asta despre tine, te poți numii și  José Mourinho ca treaba nu mai faci acolo. Si ca sa fie totul ca la carte într-un lot de jucători imposibil sa nu fie și vreo 2-3 renegați care nu prind echipa și care nu au vorbe de lauda sigur la adresa antrenorului respectiv și presa ii stârnește și de multe ori le reușește. 

De aceia trebuie la echipa un council speaker sau un speaker motivational pentru a discuta în permanenta cu jucătorii și pentru ai face sa credea în propriile lor forte și resurse și în antrenorul lor, în ciuda celor vehiculate prin presa. Părerea mea este ca nu trebuie sa facă aceasta meserie antrenorul,

 chiar dacă el are potențial, pentru ca primul în care se da e antrenorul și dacă tu începi sa crezi ca antrenorul tău e un papagal, oricât de speaker motivational sau council speaker ești tu, nu vor mai avea vorbele lui același efect, vorbele lui nu se vor duce acolo unde trebuie și or sa fie apa de ploaie. Si sa va dau un exemplu, fostul antrenor al Rapidului, nu știu cum îl cheamă, dar știu ca au promovat cu el și mai știu ca la începutul campionatului Rapid era fruntașă, sus acolo în clasament. Presa ia lăsat putin și când au văzut ca se îngroșă gluma le-au băgat "mortul în casa" zarzania, iar asta a decreditat antrenorul,

 meritul lui, jucătorii practic au început sa credea altceva despre propriul lor antrenor, v-am spus voit sau nu, subconștientul omul este foarte puternic și neexplorat și au început sa apară rezultatele nefavorabile, acel blocaj, plafoneala mentala și fizica, acea neputință. Practic cu același antrenor și același lot înregistrau eșec după eșec . Dupa părerea mea asta s-a întâmplat și acolo.

Cu cât e mai puternic vestiarul, asta incluzându-l și pe antrenor, cu atât o sa ai rezultate mai bune și de o lunga durata. 

Dinamo l-a pierdut pe Figueiredo pentru meciul cu FC U Craiova

Portarul Cristiano Figueiredo a părăsit cantonamentul echipei Dinamo din cauza unor probleme familiale.

Din păcate, ”câinii” l-au pierdut pentru acest joc pe Cristiano Figueiredo.

Portarul portughez a părăsit cantonamentul cu patru ore înainte de startul meciului din cauza unor probleme medicale în familie. Întâlnirea va avea loc în această seară, de la ora 20:30, potrivit Fanatik .


Comentarii