Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






S-au aliniat astrele pentru Dinamo!

 




Dinamo primește încurajări din partea unui posibil adversar în barajul pentru a nu retrograda: „Suntem outsideri!”

Dinamo a pierdut meciul din runda a 4-a din playout, 1-2 cu FCU Craiova, cu toate că a condus încă din secunda 36, prin reușita lui Irobiso. 

În cele două meciuri decisive pentru rămânerea în Liga 1, Dinamo poate da peste Unirea Slobozia, echipă care este pregătită de Adrian Mihalcea.

„Este posibil și lucrul acesta (n.r. - ca Unirea Slobozia să o întâlnească pe Dinamo în barajul de promovare). Trebuie să recunosc, ritmul de joc și intensitatea Ligii 1 sunt superioare celor din Liga 2. Dar sunt aceste trei echipe, Petrolul, Hermannstadt și Universitatea Cluj, cu loturi foarte bune, cu jucători din Liga 1. Celelalte suntem outsideri.

Nu am jucat foarte multe meciuri la o intensitate mare. De lucrurile acestea mă lovesc și eu în playoff, din 3 in 3 zile jucăm meciuri și avem momente când suntem depășiți. E logic să fie această diferență între Liga 1 și Liga 2, având în vedere bugetele. O echipă din Liga 2 nu cred că are un buget mai mare de 2 milioane de euro”, a declarat Adrian Mihalcea la Ora Exactă în Sport, la PRO Arena.



Ultima experiență la Dinamo și felul în care a fost îndepărtat l-a schimbat pe Mircea Rednic.

În prezent, Mircea Rednic pare că a uitat de gesturile făcute pentru clubul la care a jucat și a antrenat. Astfel, după ce la finalul lunii decembrie a fost îndepărtat fulgerător de Iuliu Mureșan, fostul fundaș al echipei naționale a dat clubul în judecată și solicită suma de 32.000 de euro, echivalentul a patru salarii (Rednic câștiga 8000 euro lunar), conform unei clauze din contract. 

Avocații antrenorului s-au adresat, la fina Tribunalului București, unde a fost deschis procesul pentru recunoașterea sumei datorate și, printr-o contestație, solicită să primească banii imediat, iar creanța sa să fie considerată „creanță curentă”, potrivit PlaySport.ro

În acest proces, Tribunalul București a acordat un prim termen pentru data de 6 iunie. 

Altfel, repetăm, în cazul în care judecătorul o să-i dea câștig de cauză, Mircea Rednic va fi trecut la masa credală, cel mai probabil la categoria chirografari și își poate recupera banii în ultima decadă a planului de reorganizare, peste aproximativ trei ani. 

De curând, o contestație asemănătoare, a jucătorului Teddy Mezague, care a câștigat procesul cu Dinamo la TAS și are de primit aproximativ 130.000 de euro, a fost respinsă. 



Dinamo este condamnată la baraj, însă adversarele cad pe capete. 

Pentru Dinamo se aliniază astrele şi în ceea ce priveşte barajul. Mai întâi, “câinii” au profitat de problemele financiare ale Academicii Clinceni şi Gaz Metan Mediaş, cluburi care ocupă cele două poziţii de retrogradare directă.

Soarta le zâmbeşte dinamoviştilor şi în ceea ce priveşte adversarii care vin din Liga 2. Petrolul şi Hermannstadt sunt pe primele două poziţii, care asigură promovarea directă, iar pe locul trei este U Cluj, un oponent care se poate dovedi foarte puternic pentru Dinamo.

Însă, Hermannstadt are probleme financiare. Echipa sibiană este în insolvenţă şi jucătorii au restanţe salariale de mai multe luni. Dacă lucrurile nu se vor regla, echipa lui Marius Măldărăşanu s-ar putea destrăma chiar în finalul campionatului, când se află pe loc de promovare.

Dinamo ar putea da la baraj peste Chindia sau Slobozia!

Mai mult, nici echipa de pe locul patru nu are drept de promovare. CSA Steaua trebuie să îşi schimbe forma de organizare pentru a 

putea evolua în Casa Pariurilor Liga 1, iar FRF a comunicat că în acest moment nu sunt întrunite condiţiile ca echipa Armatei să evolueze pe prima scenă.

Într-un scenariu în care Hermannstadt are probleme financiare grave şi s-ar putea dezintegra, iar CSA Steaua nu are drept de promovare,

 la baraj ar putea participa echipele de pe locurile 5 şi 6 din play-off-ul ligii secunde, potrivit Fanatik .

Comentarii