Ultima Postare

La Vânătoare de Puncte: "Câinii Roșii" Înfruntă Bariera Arbitrajului, ca și în campionatul când am retrogradat

  sursa foto: GSP.ro Dinamo București se pregătește pentru un meci crucial în play-out-ul SuperLigii, unde va întâlni FCU  Craiova în deplasare. Programat pentru 20 aprilie (sâmbătă) la 17:30, meciul va fi transmis în direct pe  Digi Sport 1. Înaintea acestei confruntări decisive pentru evitarea retrogradării, unul dintre oficialii echipei a avertizat că jucătorii trebuie să-și dovedească valoarea. Răzvan Zăvăleanu, administratorul juridic al clubului, a subliniat că jucătorii beneficiază de condiții excelente și nu au scuze în cazul unui eșec. De asemenea, a precizat că o victorie împotriva Craiovei ar fi crucială pentru finalul sezonului competițional. ”Nu cred că există plângeri din punctul de vedere al condițiilor puse la dispoziție pentru jucători.  Trebuie să arate că au o anumită valoare de Liga 1 (n.r. SuperLiga) și să facă în așa fel încât jocul lor să  ne ducă la rezultatele scontate. Pe lângă partea care ține de puncte, cred că este o componentă  

Post Top Ad






Iuliu Mureșan consideră că Dinamo e o victimă

 





Dinamo ar putea scăpa de încă un adversar în lupta pentru evitarea retrogradării! 
După ce Clinceni și Gaz Metan s-au autoexclus din calculele luptei pentru evitarea retrogradării și i-au simplificat astfel misiunea lui Dinamo, acum roș-albii ar putea evita la baraj una dintre echipele bune din Liga 2, Hermannstadt. Sibienii au probleme cu banii.
Sibienii, în insolvență, se confruntă cu grave probleme financiare, jucătorii sunt neplătiți, iar președintele Dani Coman va avea luni o întâlnire decisivă cu patronii clubului, după care va decide dacă mai continua sau nu, potrivit GSP

Iuliu Mureșan consideră că Dinamo e o victimă

Dinamovistii reclamă că la 1-0, în minutul 12, „centralul” FIFA din Făgăraș trebuia să le acorde o lovitură de la 11 metri și să-l elimine pe Kovacici, pentru fault în postură de ultim apărător asupra lui Irobiso. 

„Ce a făcut arbitrul astăzi a fost o rușine, o mare, mare rușine”, a acuzat Irobiso la finalul partidei. La rândul său, administratorul special Iuliu Mureșan consideră că Dinamo este dezavantajată de arbitri deoarece „când o echipă e în dificultate, cum este Dinamo în ultima perioadă, dau toți în ea”.


- Domnule Mureșan, Dinamo a ratat o șansă importantă în lupta pentru evitarea barajului. 

- Într-adevăr, am avut o oportunitate. Am început bine, am dat gol în secunda 36, am avut ocazii, am ratat și ne-am trezit egalați și învinși în prelungiri. S-au făcut și greșeli mari, dar jocul greșeala așteaptă. N-a jucat Craiova mai bine decât noi, dar noi am greșit mai mult. 


Echipa a jucat mai bine decât în alte meciuri, se vede o creștere. Am fi avut șanse reale să ne salvăm direct dacă am fi învins FCU Craiova. Șansele au scăzut foarte mult, dar teoretic încă se mai poate, dacă am prinde o serie de cinci victorii. Trebuie corectate greșelile și să ne gândim la următoarele meciuri. La fotbal nu trăiești din trecut.

Iuliu Mureșan: „Am avut un penalty clar la 1-0”

- Irobiso a spus că arbitrajul de la meciul cu FCU Craiova a fost o rușine. Ce ziceți? 


- Și mie mi s-a părut că a fost penalty clar în minutul 12, la Irobiso. Mă mir că arbitrul Marian Barbu nu l-a dat. Kovacici i-a dat un brânci, n-a fost umăr la umăr. Fundașul Craiovei l-a împins pe Irobiso din spate, cu forță disproporționată, nu mai avea ce face. Se impunea și cartonaș roșu, deoarece era fault în postură de ultim apărător, atacantul nostru avea mingea în fața lui. La 2-0 și cu un om în plus altfel era jocul.


- V-ați făcut un calcul cam câte puncte a pierdut Dinamo pe erori de arbitraj? 


- Am avut de suferit în foarte multe meciuri. Când o echipă e în dificultate, cum este Dinamo în ultima perioadă, dau toți în ea. Așa se întâmplă în viață. Nimeni nu dă în ăla puternic. Sau dacă dau, dau degeaba. Când ești mai slab ești mai vulnerabil și scade respectul pentru echipă și pentru toată lumea de la echipă. Cam așa se întâmplă. 

„Arbitrii sunt stat în stat”

- Fanii vă reproșează că nu sunteți mai vocal la adresa arbitrilor. 

- N-ai ce să faci împotriva greșelilor de arbitraj. Nu ai voie să faci nimic. Era o vreme când cluburile puteau recuza arbitri și să trimită la CCA CD-uri, DVD-uri cu fazele litigioase, iar în urma analizei erau sancționați arbitrii. Rezultatul rămâne același. Acum nu ne anunță nimeni nimic. Arbitrajul e stat în stat în lumea fotbalului. 

Și dacă vorbim despre arbitraj, ce se întâmplă? Ce schimbăm? Nimic nu schimbăm! Arătați-mi o situație în care s-a schimbat ceva. Niciodată nu s-a schimbat nimic din vorbe. Rezultatul nu se mai

 schimbă. Dacă a greșit arbitrul e sancționat, eventual, câteva etape. E maximum ce se poate obține. 

- E un obicei în fotbalul nostru: cine strigă mai tare pune presiune pe arbitri. 

- Dacă așa merge fotbalul, atunci mai bine să... potrivit GSP

Comentarii