Post Top Ad


O nouă „stea” în „Ștefan cel Mare”

 Duminică, 17 aprilie, Dinamo U19 s-a calificat în faza semifinalelor Ligii Elitelor în stil de echipă mare. Cu o etapă înaintea terminării play-off-ului din seria de Est, după ce au învins, în deplasare, pe FCSB, rivala din Berceni, scor 5-2, „mici câini” antrenați de Gheorghe Mihali au pătruns în careul de ași, alături de Farul Constanța, FC Universitatea Cluj și FK Csikszereda Miercurea Ciuc;

Toate golurile echipei în alb-roșu au fost marcate de Dinu Daniel Constantin, atacant legitimat la gruparea din Ștefan cel Mare” de 5 ani, care face parte din aceeași generație cu Antonio Bordușanu, mezinul formației antrenate de Dusan Uhrin jr.;

Născut 2004, Dinu Daniel Constantin, pe numele întreg, a atras privirile după meciul senzațional reușit duminică, în etapa a 9-a din cadrul play-off-ului Ligii Elitelor U19, seria Est.

Într-un scurt interviu realizat pentru Dinamo TV, Dinu Daniel a menționat ce a însemnat această partidă pentru el, dar și de unde vine porecla Dayro.

O senzație de nedescris. Nici eu nu-mi imaginam că voi marca 5 goluri. Mă consider un atacant care depune foarte mult efort și căruia nu-i place să piardă. Porecla „Dayro” vine de la un antrenor pe care l-

am avut la Sport Team. Pe vremea aceea, aveam părul mare, chică si semănam cu Dayro Moreno (N.r. – fost fotbalist la FCSB în perioada 2008-2010).”

(N.r. – Cu cine ai vrea să împarți o cameră în cantonamentul primei echipe?) Cu Bordușanu.”

Știm cu toții ce înseamnă un astfel de meci, Steaua – Dinamo, sau, mă rog, FCSB – Dinamo. Am încercat să le explic și eu asta băieților. Totodată, nu mai suntem echipa care am fost la finalul turului. 

Am rămas fără 5 cei mai buni jucători și nu e ușor, mai ales că am început foarte slab returul. Obiectivul este clar, mai ales că am ajuns până aici: să jucăm finala!”

I-am zis înaintea meciului că e timpul să-l câștige. „Calități ai, trebuie să te zbați, pentru că asta e șansa noastră să jucăm semifinala”. Ăsta e mesajul pe care i l-am transmis și uite că a reușit să facă un meci de excepție.


Totuși, să nu-l scoatem doar pe el în evidență, pentru că toată echipa a muncit, a alergat și i-a adus mingile în fața porții. Într-adevăr, a avut și el execuții senzaționale.”

Este de un an cu mine. Prima oară a fost la unchiu’ Augustin. Oneață mi l-a recomandat, mi-a vorbit 

foarte frumos despre el și mi-a transmis că trebuie să vorbești cu el, să-i dai încredere, pentru că e un copil de moral.


Daniel trebuie să fie serios, să muncească și nu să joace o etapă sau două bine. A mai avut meciuri bune, 

de exemplu, la Iași, a câștigat, la fel, singur meciul. A dat două sau trei goluri. E un copil cu calități reale, dar trebuie să aibă grijă de el, să muncească și să fie cu picioarele pe pământ.”

Comentarii