Ultima Postare

Planul ingenios al lui Dinamo pentru a genera venituri: Cum să transformi piatra în aur

  Foto: Sport Pictures La vârsta de 55 de ani, Ionuț Lupescu, figura emblemată în Clubul Sportiv Dinamo, a discutat despre posibilele denumiri ale viitoarei arene din ”Ștefan cel Mare”. Potrivit fostului mijlocaș, reprezentanții Ministerului de Interne, par să își îndrepte atenția către obținerea unei sponsorizări pentru această structură. Un exemplu relevant este echipa rivală din Giulești, Rapid, care a semnat un acord de sponsorizare cu o companie de pariere pentru arena de lângă podul Grant. Pe data de 21 martie 2024, suporterii dinamoviști au primit vestea mult așteptată: prin Hotărârea de Guvern adoptată în acea zi, autoritățile au eliminat toate blocajele în calea construcției noii arene din ”Groapă”. ”Indicii” despre numele noului stadion al lui Dinamo: ”Așa se întâmplă în lume!” Astfel, durata totală a proiectului nu va depăși 45 de luni și va fi gestionată de Compania Națională de Investiții. Ionuț Lupescu, în calitate de președinte de onoare al CS Dinamo, a expri

Post Top Ad






Cere să nu fie umilit de conducerea „câinilor”

 




Iuliu Mureșan consideră că Dinamo e o victimă

Dinamovistii reclamă că la 1-0, în minutul 12, „centralul” FIFA din Făgăraș trebuia să le acorde o lovitură de la 11 metri și să-l elimine pe Kovacici, pentru fault în postură de ultim apărător asupra lui Irobiso. 

„Ce a făcut arbitrul astăzi a fost o rușine, o mare, mare rușine”, a acuzat Irobiso la finalul partidei. La rândul său, administratorul special Iuliu Mureșan consideră că Dinamo este dezavantajată de arbitri deoarece „când o echipă e în dificultate, cum este Dinamo în ultima perioadă, dau toți în ea”.


- Domnule Mureșan, Dinamo a ratat o șansă importantă în lupta pentru evitarea barajului. 

- Într-adevăr, am avut o oportunitate. Am început bine, am dat gol în secunda 36, am avut ocazii, am ratat și ne-am trezit egalați și învinși în prelungiri. S-au făcut și greșeli mari, dar jocul greșeala așteaptă. N-a jucat Craiova mai bine decât noi, dar noi am greșit mai mult. 


Echipa a jucat mai bine decât în alte meciuri, se vede o creștere. Am fi avut șanse reale să ne salvăm direct dacă am fi învins FCU Craiova. Șansele au scăzut foarte mult, dar teoretic încă se mai poate, dacă am prinde o serie de cinci victorii. Trebuie corectate greșelile și să ne gândim la următoarele meciuri. La fotbal nu trăiești din trecut.

Iuliu Mureșan: „Am avut un penalty clar la 1-0”

- Irobiso a spus că arbitrajul de la meciul cu FCU Craiova a fost o rușine. Ce ziceți? 


- Și mie mi s-a părut că a fost penalty clar în minutul 12, la Irobiso. Mă mir că arbitrul Marian Barbu nu l-a dat. Kovacici i-a dat un brânci, n-a fost umăr la umăr. Fundașul Craiovei l-a împins pe Irobiso din spate, cu forță disproporționată, nu mai avea ce face. Se impunea și cartonaș roșu, deoarece era fault în postură de ultim apărător, atacantul nostru avea mingea în fața lui. La 2-0 și cu un om în plus altfel era jocul.


- V-ați făcut un calcul cam câte puncte a pierdut Dinamo pe erori de arbitraj? 


- Am avut de suferit în foarte multe meciuri. Când o echipă e în dificultate, cum este Dinamo în ultima perioadă, dau toți în ea. Așa se întâmplă în viață. Nimeni nu dă în ăla puternic. Sau dacă dau, dau degeaba. Când ești mai slab ești mai vulnerabil și scade respectul pentru echipă și pentru toată lumea de la echipă. Cam așa se întâmplă. 

„Arbitrii sunt stat în stat”

- Fanii vă reproșează că nu sunteți mai vocal la adresa arbitrilor. 

- N-ai ce să faci împotriva greșelilor de arbitraj. Nu ai voie să faci nimic. Era o vreme când cluburile puteau recuza arbitri și să trimită la CCA CD-uri, DVD-uri cu fazele litigioase, iar în urma analizei erau sancționați arbitrii. Rezultatul rămâne același. Acum nu ne anunță nimeni nimic. Arbitrajul e stat în stat în lumea fotbalului. 

Și dacă vorbim despre arbitraj, ce se întâmplă? Ce schimbăm? Nimic nu schimbăm! Arătați-mi o situație în care s-a schimbat ceva. Niciodată nu s-a schimbat nimic din vorbe. Rezultatul nu se mai schimbă. Dacă a greșit arbitrul e sancționat, eventual, câteva etape. E maximum ce se poate obține. 

- E un obicei în fotbalul nostru: cine strigă mai tare pune presiune pe arbitri. 

- Dacă așa merge fotbalul, atunci mai bine să... potrivit GSP

Dănuț Lupu este de părere că Florin Răduciou nu are ce să mai caute pe banca de rezerve la meciurile lui Dinamo.

Dinamo a acuzat arbitrajul, iar tot mai multe voci din rândul suporterilor îl cer din nou pe banca de rezerve pe Florin Răducioiu.

Fanii lui Dinamo consideră că fostul mare internațional trebuie să stea pe banca de rezerve lângă Dusan Uhrin și să pună astfel presiune pe arbitri la unele faze importante, sau cel puțin pentru ca Dinamo să nu mai fie dezavantajată. 

„Suporterii și-au depășit de mult atribuțiile la Dinamo. Jos pălăria pentru faptul că s-au implicat și au adus bani de acasă ca să țină Dinamo în viață. Repet: jos pălăria, deoarece alți suporteri din România poate că nu aveau forța suporterilor lui Dinamo. Dar specialiștii ăia, cei care tot dau din taste pe facebook și tot înjură, lor le place unde s-a ajuns? Sau le este frică să le spună în față la șefii suporterilor că nu este bine ce fac? Oare suporterii nu au nicio vină cu formarea acestui lot și în situația în care s-a ajuns?

E bine că suporterii să implică la aducerea de jucători sau să dea afară antrenorii? Voi de ce credeți că a plecat Stoican de la echipă? Nu cumva i s-a transmis ce o să îl aștepte dacă nu își dă demisia? Nu cumva a văut el cum stau lucrurile pe la Dinamo? E bine? Vă place? Acum îl vor pe Florin Răducioiu pe bancă? Păi ce să facă Florin? A ajuns Florin trompeta lui Dinamo de pe banca de rezerve? Pe banca aia sunt vreo șapte inși. Să urle alții la arbitri, nu Radu.

Ok, poate că ai avut un 11 metri cu Craiova, dar ai avut 1-0 din secunda 35, nu? Ce te-a împiedicat pe tine Dinamo să ai 3-0 la pauză? Ce te-a împiedicat pe tine Dusan Uhrin să joci cu Buleică fundaș 

dreapta și nu cu o improvizație pe acest post? Apropo, Buleică mai este la Dinamo? Voi l-ați mai văzut de când a plecat Stoican? Băiatul ăla nu a jucat rău, dar poate că unii antrenori au alte strategii, iar 

pentru strategiile astea nu trebuie să și răspundă? Și chiar dacă o să se ajungă la baraj, sunt sigur că Dinamo se va salva. Că o să fie U Cluj sau Chiajna, niciuna dintre ele nu o să poată să bată Dinamo. O să vedeți că diferența o să fie mare  față de o echipă de Liga 1″, a declarat Lupu, potrivit Prosport.ro

Comentarii