Post Top Ad


„Dacă retrogradează, mă ofer voluntar să vin antrenor"

 
Visul dinamoviștilor de a avea un stadion nou, ultra modern, se va înfăptui.


 Cât va costa noua arenă Dinamo


Directorul Direcţiei Implementare Investiţii la Compania Naţionala de Investiţii, Adrian Cefălan, a oferit noi detalii despre stadiul punerii în aplicare a construcției noului stadion Dinamo.


Acesta a dezvăluit că noua arenă va fi cea mai scumpă construită în țara noastră, dar că acest lucru nu se datorează dotărilor, ci din cauză că materialele de construcție s-au scumpit foarte mult.


 ”Probabil că va fi cel mai scump stadion din țară! Acum, fierul e 7 lei. Va costa în jur de 100 de  milioane de euro. 35% din sumă se duce către cote și taxe TVA. Pentru construcția efectivă rămân 65% din bani”, a explicat Cefălan, pentru Prosport.


Conform oficialului Companiei Naționale de Invsetiții a adăugat că stadionul va fi gata până în vara  anului 2025, dacă nu vor apărea disfuncționalități în procesul de construcție, și că pe data de 14 mai, CNI prezenta oficial proiectul noii arene.”90% se va face stadionul Dinamo, în condițiile actuale. Trebuie făcut, e zonă centrală. Și noi ne-am 


gândit la 25.000 de locuri. Noi ne-am învățat să fie stadioanele foarte mari. Nu poți să le faci doar pentru două meciuri”, a mai spus  Cefălan.


”Am agreat să se facă o dezmembrare din trei părți. Una, care să cuprindă velodromul, partea din spate, 

a doua sediul clubului, cu sala de handbal, cu bazinul de înot, care să rămână, iar a treia parcelă trebuie predată către noi.


S-au depus actele, urmează să iasă noua carte funciară. Ne-au transmis nota conceptuală și tema de 

proiectare. CS Dinamo își dorește un stadion de fotbal fără pistă, cu spații comerciale, secții de box, lupte, tir, parcări. Să nu fie strict de fotbal, cam cum este în Ghencea.


După ce vom avea cerificatul de urbanism, vom scoate la licitație studiul de fezabilitate, care ne va da caracteristicile stadionului, cum o să arate.

Nu poți să dărâmi o bază sportivă până nu faci dovada unei alte baze sportive. Iar dovada este hotărârea de Guvern. Cam șase-șapte luni ia toate partea asta”, a mai declarat Adi Cefălan.


Costel Pană, campion cu Dinamo în 1992, mărturisește că, în cazul în care roș-albii retrogradează în liga secundă, e gata să vină să antreneze în Ștefan cel Mare.

„Dacă retrogradează, mă ofer voluntar să vin antrenor. Să vedem dacă acceptă. Evident, nu sunt milionar, renunț la un an de contract în Arabia Saudită, sunt director tehnic pe sectorul de juniori la Khaleej, în liga a doua. În 20 de ani, o singură dată mi-a zis «Bigică» Eftimescu: «Costele, te-aș pune antrenori la juniori, dar salariul e 1.500 de lei. Nu te descurci cu banii ăștia, ai și tu familie». Dar nu a fost o propunere. Poate mă duceam.

Până acum nu m-a băgat nimeni în seamă. Dacă intră în faliment și urmează drumul Rapidului, mă duc antrenor și în Liga 4. Pornesc eu cu ei, nu e nicio problemă pentru mine”, a spus Costel Pană, potrivit GSP 

Nu e vina jucătorilor de acum că au ajuns aici, că nu au valoare pentru Dinamo. Vina o poartă cine a avut puterea să-i transfere. Plus că nu e normal dacă jucătorii nu l-au vrut pe Rednic. Ei nu erau în stare să câștige un meci și ajung să îndepărteze antrenorul?!

Comentarii