Ultima Postare

Răzvan Zăvăleanu, ofertă de 2,4 milioane de euro pentru un om de afaceri ca să preia imediat echipa!

  Gică Mihali s-a săturat de situația de la Dinamo: „Trebuie să ştiu dacă rămân sau plec” Antrenorul spune că vrea ca situația de la Dinamo să fie clarificată cât mai repede pentru a putea decide ce va face în perioada următoare. „Starea asta de incertitudine nu face bine nimănui. Trebuie să îmi clarific şi eu situaţia. Trebuie să ştiu dacă rămân sau plec în altă parte. Urmează să am o discuţie cu domnul Zăvăleanu şi să clarificăm. Nu îmi doresc să fiu în situaţia în care voi fi antrenor pentru 3 etape şi apoi vine altcineva. Eu am fost adus de la U19. Trebuie să discutăm nişte detalii despre contract, să punem la punct lucrurile. Nu pot sta nici eu la nesfârşit în incertitudinea asta. Domnul Zăvăleanu e printre puținii din club care se zbate şi va trebui să am o discuție cu el să vedem ce se dorește la echipă”, a spus Gică Mihali pentru Fanatik . Răzvan Zăvăleanu, ofertă de 2,4 milioane de euro pentru un om de afaceri ca să preia imediat echipa! „ Răzvan Zăvăleanu se zbate să salveze

Post Top Ad


Dinu, Dudu și cu Nelu, mană pentru noi...
Și spuneți că vă lipsește fotbalul?!
 Mie nu.
 Îmi lipsea când se juca. Cred că fimuleţele acestea,  de carantină, cu junglatul  hârtiei  igienice, justifică una și spun alta, în special pentru cei care au ca meserie fotbalul.
 Ne raportăm oarecum de ceva ani, la un Messi, un Ronaldo, iar ăsta-i un paradox fain. Când a venit Messi în acel Dinamo-Barcelona (0-2), și Ronaldo, în mai vechiul Dinamo-Manchester(1-2), am  văzut că în principiu ne cam pierdem timpi din viață cu ai noștri, 90 de minute pot înseamna ceva în economia anilor. Cei doi nu sunt și nici nu vor fi modele pentru copiii noștri, pentru că nu-s români. Ei au altă plămadă, alți brutari, rețeta lor nu e și rețeta noastră.

 Ciudat e că jucăm FIFA, un fel de a linge borcanul de miere pe dinafară, sau, mai serios și educativ, ne uităm la meciuri vechi, jucători vechi . Unde ne-or fi vedetele, de ne uităm la legendele alea în sepia ..?! Ei şed. Şed, dar vor garanția a 75% din drepturile salariale, n-au de urzici, că ei postesc, e ca un post pentru săracii de ei statul 'pă cameră'. S-au și-au făcut ca CR 7 bișniţe online, cocălăreală de năsălie pentru un  fotbal de pompe funebre.. Am citit mai de multișor un articol intr-o publicație unicelulară care vorbea despre proaspătul business online al lui Denis Man, care vinde tricouri cu numărul 25 inscripționate cu "You Know Who I am! " Cine ești tu , mă Mane?! Măi,  trei sprâncene de salon, transpirate de șampon..!  

Cei care merg acum pe stadion la meciurile de Ligue one din România sunt precum acei credincioși absoluţi care cred în Dumnezeu cu fiecare atom, deși nu l-au văzut în trup, așa și inimoșii suporteri, se uită la trupuri echipate ca de fotbal; pentru că ei cred! 
De când nu mai înnobilează fotbalul de pe scenă, Hagi se caută pe el printre blocuri,  pe uliți.. Nu se va găsi niciodată, dar dacă intr-un an găsește trei care să facă la un loc cât el, se va considera ca un tată bun. 

Totuși, nici suporterii  uneori nu merită fotbaliști mai buni..
 Criticăm, ironizăm, nu ne convine. Toți laolaltă : proştii cuminţii , pot să își spună părerea, și când un Cornel Dinu se ia de nonvaloare, mimă, dar absolut  obiectiv și argumentat, foarte  acid și ironic, toți tilicarii se aprind. Băi, amărâţilor! Ăsta a fost fotbalist! Ferice de noi că și dinamovist. În Mexic,  unul ca Pele a fost nevoit să inventeze pe loc fente pentru a trece de acest câine rău,  și nu ne a dat gol până când nu și-a  faultat în atac adversarul, gol anulat dealtfel.. Dacă ar fi jucat doar ei doi , Brazilia-Romania s-ar fi terminat 0-0, nu 3-2. Fotbalul acela... "cică romantic?!" ...Era și prietenie, diplomaţie, semăna cu  rugby ul. Fotbaliștii, suporterii nu se "muiau"  ca azi peste tot , ci se înmuiau pe teren pentru echipele lor în derby uri apoi ieșeau la aceeași terasă,  la aceeași masă,  la o burtă de bere. Acel gest obscen al dinamovistului  Andone în fața lojei ocupate de camarila comunistă l-ar fi costat pușcăria dacă nu exista prietenia cu stelistul Lăcătuș.

 Alt exemplu ce ne ține, e cel al lui Dudu Georgescu, omul care știa că dacă nu se întâlnea cu mingea acolo sus în careu, minge  venită din bocanc lucescian, el nu mai era vârf. El își dădea întalnire acolo cu mingea, un Don Juan al careului. Ce-i drept,  avea și cei mai buni peţitori, dar totuși munca și pasiunea sa s-au transformat în noroc. "Dinamoviştii să joace la loto numerele 33 și 47, sunt numerele mele norocoase! " Hai, că trebuie să știți ce reprezintă ele!.. Acum Dudu nostru e în Canada, ce să mai găsească el aici dacă gena lui Nellu Nunweiller s-a șters din Ștefan cel Mare, iar el simte un câine roșu când îl vede. Primise prin 2013 de la 'autoritățile'  dinamoviste un apartament fictiv și un scaun de stat drepți în fața unor furieri proaspăt humanizaţi de Darwin. Cei care adună văcăritul Tv de vreo câțiva ani și îi cerne mălaiul ăgii de sus din hotelul fanarului. Asta se numește crimă domnilor, umilirea unor simboluri miroase a eșafod.  

 Ieri fotbaliști și fotbal; azi.. vedete și vendete, chiar vindicte 1X2...gheață la mal. Oare de ce nu mai sunt noroaie pe terenuri, unşi de la ghetele în două culori până la bărbile suspendate de chelie ar asorta perfect  fotbaliștii  cu arta lor creatoare. 
Mulţi nu mai suntem suporterii de altădată. Mulţi iubim doar istoria echipei Dinamo și a naționalei.  Pentru că avem ochi, și pentru că  vedem! Vedem un spectacol în chenarul verde, nici dreptunghi nu mai e părând că nu le mai indică playerilor latura lungimii , capătul celor o sută de metri: poarta. Mai fluieră lumea, mai apostrofează, dar câți nu s-ar lăsa înjuraţi pentru 2000 de euro lună de lună.
 Așa până trec toate, dar și după ce-or reîncepe actualii , tot Dinu, Dudu și cu Nelu ne ţin dinamovişti rezistenți la orice pandemie, câini până la moarte, cum ne place să spunem .
 Hai să ne vedem sănătoși și Hai Dinamo !!!Articol scris de: Constantin Vlădeanu
sursa foto: www.digisport.ro

Comentarii